ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χρήστος Παππάς: Στον εισαγγελέα ο φυγόποινος χρυσαυγίτης - Θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού

Χρήστος Παππάς: Στον εισαγγελέα ο φυγόποινος χρυσαυγίτης - Θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού

Το κατώφλι του εισαγγελέα Εφετών πέρασε γύρω στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ο φυγόποινος χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, ο οποίος αμέσως μετά πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού. 

Φωτογραφίες/Βίντεο: Σπύρος Μελισσάρης

Λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα Εφετών ο φυγόποινος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, προκειμένου να εκτελεστεί η ποινή του.

Το καταδικασμένο ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης αποχώρησε λίγο μετά για να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου βρίσκονται όλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, που βρίσκεται στο Μαλανδρίνο μαζί με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Newsbomb.gr από τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα Εφετών:

«Ήταν περαστικός από το σπίτι» στου Ζωγράφου

Ο συνήγορός του, Περικλής Σταυριανάκης, δήλωσε:

«Ο Χρήστος ο Παππάς συνελήφθη χθες το βράδυ και κρατήθηκε και προσήχθη προ δέκα λεπτών στον εισαγγελεα εκτέλεση ποινών. Ο εισαγγελεας διέταξε τη φυλάκιση για το κατάστημα κράτηση Δομοκού. Παρελήφθη από τα όργανα της αντιτρομοκρατικής και θα πάει στο συγκεκριμένο κατάστημα».

Μαλιστα, απαντώντας στο εάν το σημείο που συνελήφθη ήταν ο τόπος που κρυβόταν, υποστήριξε:

«Ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι και η άλλη κοπέλα που βρέθηκε μαζί του θα περάσει από το αυτόφωρο» είπε ο συνήγορος του συμπληρώνοντας ότι ο κατηγορούμενος του είπε πως του έχει αποστείλει γράμμα στο οποίο ανέφερε, ότι θέλει να παραδοθεί, αλλά ο ίδιος δεν το έλαβε ποτέ.

Το κρησφύγετο στου Ζωγράφου και η σύλληψη

Το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 1ης Ιουλίου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μαζί με μια γυναίκα 52 ετών που τον έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στου Ζωγράφου.

Πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ' αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο. Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Αυτό είναι το κρησφύγετο - Τι δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στους δημοσιογράφους, υποστήριξε πως δεν είχε δει ποτέ τον Χρήστο Παππά, σε αντίθεση με την 52χρονη η οποία τον έκρυβε στην ισόγεια κατοικία της οδού 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου.

Όπως είπε, τα πατζούρια στο συγκεκριμένο σπίτι ήταν συνεχώς κλειστά ενώ είχε δει κάποιες φορές την 52χρονη, με την οποία τυπικά είχαν χαιρετηθεί σαν γείτονες και τίποτα περισσότερο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Νewsbomb.gr από το διαμέρισμα - κρησφύγετο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Παππάς: «Εντάξει παιδιά, τελείωσε έρχομαι» - Τα πρώτα λόγια κατά την σύλληψή του