ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αποκλειστικές εικόνες - σοκ από την πιάτσα θανάτου του «Σίσα» στην Αθήνα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αποκλειστικές εικόνες - σοκ από την πιάτσα θανάτου του «Σίσα» στην Αθήνα

Στο πάρκο Αταλάντης και τους γύρω δρόμους, δίπλα από την πλατεία Αττικής στο κέντρο της Αθήνας, «μετακόμισε» η πιάτσα του θανατηφόρου ναρκωτικού «σίσα» που είναι γνωστό και ως «η κοκαΐνη των φτωχών».

Σε απόσταση λίγων μέτρων από το πάρκο βρίσκονται οι γραμμές του τρένου. Όπως φαίνεται σε φωτογραφία που δημοσιεύει το Νewsbomb.gr, σε μία περίπτωση χρήστης ναρκωτικών παρέμεινε για ώρα πάνω στις ράγες του τρένου.

Το αποτέλεσμα ήταν το τρένο να ακινητοποιηθεί και ο οδηγός της αμαξοστοιχίας να κατέβει κάτω για να τον πείσει να απομακρυνθεί από το σημείο.

Στο ίδιο σημείο το σκηνικό γίνεται τρομακτικό τα βράδια. Άνθρωποι-φαντάσματα μπαίνουν μέσα στο χώρο όπου βρίσκονται οι ράγες του τρένου και φτιάχνουν το φθηνό ναρκωτικό σίσα, το θανατηφόρο κοκτέιλ από υγρά μπαταρίας και μεθαμφεταμίνη. Οι φλόγες μέσα στο σκοτάδι, όπως φαίνεται στα σχετικά βίντεο, προδίδουν την παρουσία τους στο χώρο.

«Πώς βλέπετε τις πυγολαμπίδες στο παραμύθι του πίτερ παν, έτσι γέμιζαν οι γραμμές του τρένου με φωτιές, γιατί χρήστες έφτιαχναν το σίσα, που μετά μάθαμε ότι όταν το παίρνουν δε μπορούν να κοιμηθούν για 48 ώρες. Στην περιοχή έχουμε μετρήσει ήδη δύο θανάτους από χρήστες του συγκεκριμένου ναρκωτικού», λέει στο Νewsbomb.gr, ο κάτοικος της περιοχής, Γιάννης Χριστόπουλος.

sisa3.jpg

Μία δόση του Σίσα κοστίζει τρία ευρώ και μπορεί να αποβεί μοιραία… Στο πάρκο Αταλάντης, όπου έχει μετακομίσει η πιάτσα από την οδό Λιοσίων, χρήστες ναρκωτικών σωριάζονται στα πεζοδρόμια και στις εισόδους των πολυκατοικιών.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το βίντεο με τον τοξικοεξαρτημένο που ψάχνει με φακό μέσα στο σκοτάδι για κρυμμένα ναρκωτικά, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές διακινούνται από άτομα που τα προμηθεύονται από περιοχές της δυτικής Αττικής, όπως το Μενίδι και το Ζεφύρι.

Στην πλατεία Αττικής ξεσπούν και συμπλοκές ανάμεσα σε συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή, με τους κατοίκους να βλέπουν άντρες να τρέχουν και να φωνάζουν κρατώντας ρόπαλα.

Οι κάτοικοι ζητούν περισσότερη αστυνόμευση και προγραμματίζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Την Τετάρτη το απόγευμα κάτοικοι συγκεντρώθηκαν και έκλεισαν συμβολικά την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.