ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

VIP πτέρυγα Κορυδαλλού: Οι διαμαρτυρίες Φουρθιώτη και οι επίδοξοι «οπερατέρ» στις ταράτσες

Φουρθιώτης, Artfreak, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Φουρθιώτης, Artfreak, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Intime

Γιατί η ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού συγκεντρώνει όλα τα φώτα της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα

Τα «φώτα» της δημοσιότητας συγκεντρώνει το τελευταίο διάστημα η ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου θα οδηγηθεί ο 49χρονος που ομολόγησε την κλοπή των έργων του Πικάσο και του Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη.

Πρόκειται για την πτέρυγα που κατά το παρελθόν αποκαλούνταν ως «VIP πτέρυγα», καθώς εκεί είχαν κρατηθεί και κρατούνται πρόσωπα, που απασχόλησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο «Artfreak», ο «χρυσοδάκτυλος» ελαιοχρωματιστής, θα μοιράζεται το ίδιο προαύλιο με τον Μένιο Φουρθιώτη και τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο (δολοφόνο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά).

Στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που ρωτήθηκε για την επιλογή να κρατηθούν οι «διάσημοι» κρατούμενοι στη ΣΤ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού, εξήγησε ότι «επιλέξαμε να κρατηθούν εκεί, διότι κρίθηκε ότι είναι πιο ελεγχόμενο το περιβάλλον. Οι υποθέσεις τους πήραν μεγάλη έκταση στα ΜΜΕ και έτσι προκρίθηκε η λύση ενός απολύτως ελεγχόμενου περιβάλλοντος, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες κράτησής τους, με στόχο να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν παρατράγουδα».

Η έκταση που πήραν οι υποθέσεις στα media, ιδιαίτερα στην υπόθεση των Γλυκών Νερών αλλά και στην παλιότερη υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, δημιουργεί έναν πρόσθετο «πονοκέφαλο». Όπως εξηγούν στο newsbomb αρμόδιες πηγές, δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να βγάλουν φωτογραφία ή βίντεο τους «διάσημους» κρατουμένους.

Καλά πληροφορημένη πηγή αναφέρει ότι πρόσφατα δημιουργήθηκε επεισόδιο με τον Φουρθιώτη, ο οποίος είδε άγνωστο άτομο να προσπαθεί να τον τραβήξει φωτογραφία από ταράτσα παρακείμενης πολυκατοικίας με θέα το προαύλιο των φυλακών. Ο παρουσιαστής διαμαρτυρήθηκε έντονα και ζήτησε πρόσθετα μέτρα για την προστασία της ιδιωτικότητάς του. Ήταν η δεύτερη απόπειρα που έγινε το τελευταίο διάστημα για να ληφθεί φωτογραφία κρατουμένου της «vip πτέρυγας» από ταράτσα πολυκατοικίας στον Κορυδαλλό.

Δεν είναι λίγοι και αυτοί που «κυνηγάνε» τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για να τον τραβήξουν φωτογραφία ή βίντεο.

«Κάποιοι θεωρούν ότι τα πρόσωπα αυτά «πουλάνε» και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. Στη φυλακή λαμβάνονται όλα τα μέτρα για να προστατευτούν τα δικαιώματα των κρατουμένων», αναφέρει αρμόδια πηγή.

Στην περίπτωση του Μένιου Φουρθιώτη υπάρχουν και αρκετά αιτήματα του παρουσιαστή, τα οποία εξετάζονται από τα αρμόδια συμβούλια του σωφρονιστικού καταστήματος. Ένα από αυτά τα αιτήματα αφορά σε ιατρική εξέταση από τον προσωπικό του γιατρό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στην ίδια πτέρυγα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο παπάς με το βιτριόλι και ο «Artfreak»