ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ληστεία σε τράπεζα στην Μητροπόλεως: Συνελήφθη και ο δεύτερος ληστής

Ληστεία Μητροπόλεως
Ο ληστής με το τατουάζ
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη σύλληψη του δεύτερου δράστη της ληστείας στη Μητροπόλεως προχώρησε η ΕΛ.Α.Σ το Σάββατο (02/10) - Μία εβδομάδα πριν είχε συλληφθεί στην Κατεχάκη ο συνεργάτης του.

Σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη από πάνοπλους Αστυνομικούς ο δεύτερος δράστης της ληστείας σε τράπεζα της Μητροπόλεως. Ο 41χρονος δράστης, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει, έχει ποινικό παρελθόν και έχει ταυτοποιηθεί για τρεις ληστείες σε τράπεζες, με συνεργό τον περίφημο ληστή με το τατουάζ που είχε συλληφθεί στη Λ. Κατεχάκη τη Δευτέρα (27/09).

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μετά τη ληστεία στην οδό Μητροπόλεως, οι δρόμοι του ποινικού με τον 33χρονο «ληστή με το τατουάζ» χώρισαν προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές. Η επίσημη παρουσίαση για τις συλλήψεις τους αναμένεται να γίνε σήμερα στις 4 στο υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στο ληστή με το τατουάζ

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb είχε μισθώσει διαμέρισμα δίπλα από τη λεωφόρο Κατεχάκη ο 33χρονος δραπέτης των φυλακών Λάρισας, ο οποίος συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 33χρονος έμενε εκεί τις τελευταίες τρεις ημέρες. Μάλιστα, εκτιμάται ότι είχε την τσάντα με το βαρύ οπλισμό πάνω του με σκοπό να τον μεταφέρει προσωρινά στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Μόλις κατέβηκε από το ταξί επί της λεωφόρου Κατεχάκη, μαζί με μία γυναίκα, με σκοπό να πάει στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, ακινητοποιήθηκε από πάνοπλους αστυνομικούς. Οι Αρχές θεωρούν ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη πλατφόρμα στο πλαίσιο του σχεδίου του για διαρκείς αλλαγές καταλυμάτων για να μην εντοπιστεί από τις Αρχές.

Πριν νοικιάσει το συγκεκριμένο σπίτι είχε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Το γεγονός ότι δεν εγκατέλειψε τα όπλα (προκειμένου να μην υπάρχουν επιπλέον ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του) αλλά συνέχιζε να τα μεταφέρει από κατάλυμα σε κατάλυμα κάνει την ΕΛ.ΑΣ. να πιστεύει ότι δεν θα σταματούσε τις επιθέσεις.

Μαζί με τον 33χρονο βρισκόταν μία 34χρονη γυναίκα, η οποία δεν φαίνεται ότι είχε εμπλοκή στις επιθέσεις του συλληφθέντα. Η γυναίκα αυτή συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών, ενώ στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για κλοπές. Από την έρευνα δεν προέκυψε εάν γνώριζε ή όχι για τις ληστείες που είχε διαπράξει ο 33χρονος.

Η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έρευνα στο διαμέρισμα Airbnb, όπου βρέθηκε ένα περίστροφο, περίπου 140 φυσίγγια και μικρή ποσότητα ναρκωτικών. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις του 33χρονου, οι οποίες μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής για να διαπιστωθεί εάν ο συλληφθείς σχεδίαζε κάποια νέα επίθεση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας - Έκανε δεκτή την παραίτησή του ο Πλεύρης

Σενάριο για παροχή έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε συνταξιούχους και υγειονομικούς

Απόστολος Γκλέτσος: «Δεν έχω καμία σχέση με το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης»