ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πέραμα: Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται επιθέσεις σε αστυνομικούς στόχους και τηλεφωνήματα - «παγίδες»

Ρομά Αστυνομία
Επεισόδια σε βάρος αστυνομικών από ομάδες Ρομά φοβάται η ΕΛ.ΑΣ..
INTIME / ΒΛΑΣΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Εκδήλωση επιθέσεων σε αστυνομικός στόχους φοβάται η ΕΛ.ΑΣ., που λαμβάνει έκτακτα μέτρα, με φόντο το φορτισμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί ύστερα από την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα και το θανάσιμο τραυματισμό 20χρονου Ρομά.

Το θέμα διατυπώθηκε σε τηλεδιασκέψεις ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών των τελευταίων 24ωρων.

Τα γεγονότα που έχουν θορυβήσει την ΕΛ.ΑΣ. είναι τα εξής:

  1. Τα επεισόδια που ξέσπασαν σε περιοχές όπου διαμένουν Ρομά που διαμαρτύρονται για την τροπή που πήρε η καταδίωξη στο Πέραμα και την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων.
  2. Η επίθεση σε περιπολικό στο Ζεφύρι, ύστερα από τηλεφώνημα-«παγίδα» στην Άμεση Δράση. Στην περίπτωση αυτή άγνωστος τηλεφώνησε στο «100» και ανέφερε ότι ξέσπασε φωτιά σε συγκεκριμένο δρόμο. Περιπολικό έφτασε στο σημείο για να ελέγξει το συμβάν και τότε διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε φωτιά. Το τηλεφώνημα ήταν παγίδα για να δεχτεί επίθεση το περιπολικό.
  3. Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media από άτομα που ζητούν εκδίκηση για το θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου από πυρά αστυνομικών. Στα βίντεο αυτά εμφανίζονται άντρες να απειλούν ευθέως με αιματηρές επιθέσεις αστυνομικούς. «Θα σας σκοτώσουμε με μαχαίρι. Όπου σας βρούμε θα σας…», αναφέρεται σε μία από αυτές τις αναρτήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη δοθεί εντολές στους αστυνομικούς για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας. Γίνεται λόγος για αυξημένη προσοχή για τηλεφωνήματα-παγίδες. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις και υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων σε Αστυνομικά Τμήματα.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν δοθεί εντολές για απομάκρυνση υπηρεσιακών οχημάτων που ήταν σταθμευμένα έξω από Α.Τ. και θα μπορούσαν να δεχτούν επιθέσεις με μολότοφ. Η ανησυχία για επιθέσεις σε Α.Τ. και αστυνομικές δυνάμεις εντάθηκε ύστερα από τα πρόσφατα επεισόδια σε πορεία ενάντια στην υποχρεωτική λήψη dna στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, τα έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι σε ισχύ έως ότου κατευναστούν τα πνεύματα γύρω από την υπόθεση του Περάματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.