ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ελληνικό «άρωμα» στην κατάσχεση 2 τόνων κοκαΐνης στο «La Rosa» στη Σενεγάλη

Ελληνικό «άρωμα» στην κατάσχεση 2 τόνων κοκαΐνης στο «La Rosa» στη Σενεγάλη
Το σκάφος στο οποίο βρέθηκε η κοκαΐνη είχε εντοπιστεί στην Ιεράπετρα με τους Έλληνες λιμενικούς να δίνουν τις πληροφορίες στις γαλλικές αρχές

Το σκάφος στο οποίο βρέθηκε η κοκαΐνη είχε εντοπιστεί στην Ιεράπετρα με τους Έλληνες λιμενικούς να δίνουν τις πληροφορίες στις γαλλικές αρχές

Ελληνικό… άρωμα είχε η κατάσχεση ποσότητας-μαμούθ κοκαΐνης στη Σενεγάλη. Πρόκειται για μία κινηματογραφική επιχείρηση των Αρχών της Γαλλίας και της Σενεγάλης, που είχε λάβει χώρα στις 17 Οκτωβρίου 2021 σε θαλάσσια περιοχή του ατλαντικού ωκεανού, περίπου 220 μίλια ανοιχτά των ακτών της Σενεγάλης.

Στην περιοχή αυτή, όπου έπλεαν πλοία του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας και πετούσαν γαλλικά αεροσκάφη, εντοπίστηκε σκάφος με την ονομασία «La Rosa», στο οποίο επέβαιναν μέλη διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών.

Μετά από επιχείρηση πάνοπλων Γάλλων ακινητοποιήθηκαν οι διακινητές και κατασχέθηκαν δύο τόνοι καθαρής κοκαΐνης, ενώ συνελήφθησαν τα πέντε μέλη του πληρώματος του σκάφους.

Όπως αποκαλύπτεται, η επιτυχία είχε ελληνικό… άρωμα. Το σκάφος με τα ναρκωτικά είχε περάσει από την Ιεράπετρα της Κρήτης, όπου οι Έλληνες λιμενικοί είχαν την πληροφορία ότι μεταφέρει κοκαΐνη. Το ελληνικό Λιμενικό χρησιμοποιώντας τεχνικά μέσα άρχισε να παρακολουθεί το σκάφος, έδωσε την κατάλληλη στιγμή την πληροφορία στις γαλλικές Αρχές και έτσι κατέστη εφικτό να συλληφθούν οι διακινητές και να κατασχεθούν τα ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι οι διακινητές είχαν τοποθετήσει την κοκαΐνη μέσα σε αδιάβροχους σάκους.

Σήμερα, Δευτέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας θα επισκεφτεί τον Έλληνα υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, στην Αθήνα και αναμένεται να του μεταφέρει τις ευχαριστίες του για την καθοριστική συμβολή των ελληνικών Αρχών στην υπόθεση που θεωρείται από τους Γάλλους εξαιρετικά σημαντική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο

Η υποχρεωτική τρίτη δόση, η λήξη του πιστοποιητικού και οι... καμπάνες που ηχούν στο Μαξίμου

Τρίκαλα: Ανατριχίλα στο πανελλήνιο με την υπόθεση ασέλγειας σε 4χρονη από τον αστυνομικό πατέρα της