ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η αποκαλυπτική δικογραφία για τον Παλαμά Καρδίτσας -Οι καταθέσεις που καίνε την «οικογένεια… Pfizer»

Η αποκαλυπτική δικογραφία για τον Παλαμά Καρδίτσας -Οι καταθέσεις που καίνε την «οικογένεια… Pfizer»
Διερεύνηση της υπόθεσης με τα πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας.
φωτογραφία αρχείου

Στοιχεία που «καίνε» τα μέλη του κυκλώματος με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, με «έδρα» τον Παλαμά Καρδίτσας, περιέχει η ογκώδης δικογραφία των 3776 σελίδων που σχημάτισε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει τα βασικότερα σημεία της δικογραφίας, που –μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει καταθέσεις-«φωτιά» ατόμων που ομολογούν ότι πλήρωσαν για τον εικονικό εμβολιασμό τους. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν εξηγήσεις από συνολικά 48 άτομα-«πελάτες» του κυκλώματος, εκ των οποίων οι οχτώ ομολόγησαν τον εικονικό εμβολιασμό τους και την καταβολή χρημάτων στην εγκληματική οργάνωση για την έκδοση πιστοποιητικού. Οι υπόλοιποι ομολόγησαν τον εικονικό εμβολιασμό τους δηλώνοντας ότι δεν κατέβαλαν χρηματικό αντίτιμο.

Μία από τις καταθέσεις που «καίνε» τα μέλη του κυκλώματος ανήκει σε άντρα, ο οποίος ανέφερε ότι αρχικά του ζητήθηκε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ για τον εικονικό εμβολιασμό του ιδίου, του γιου του, του αδερφού του και της συζύγου του. Ο ίδιος επειδή δεν διέθετε τα χρήματα, ζήτησε από τον αδερφό του να καταθέσει το χρηματικό ποσό των 600 εύρω σε τραπεζικό λογαριασμό μέλους της εγκληματικής ομάδας.

Σε κατάθεση άλλου «πελάτη» που ομολόγησε τον εικονικό του εμβολιασμό ανέφερε ότι με ενδιάμεσο τον…, κατέθεσε στις 17 Αυγούστου 2021 συνολικά 600 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό μέλους του κυκλώματος για τον «εμβολιασμό» του ίδιου, της συζύγου του, του αδερφού του και του ανιψιού του. Τη 13/09/2021, επεστράφη στον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό μέλους του κυκλώματος, με αιτιολογία που αναφερόταν στο μνήμα της μητέρας του μέλους της οργάνωσης.

Στη δικογραφία περιγράφεται το modus operandi της εγκληματικής οργάνωσης, με πρωταγωνίστρια την 44χρονη διοικητική υπάλληλο του κέντρου υγείας του Παλαμά Καρδίτσας.

«Η 44χρονη προέβαινε στην εικονική καταχώρηση ατόμων ως εμβολιασμένα, είτε απευθείας είτε με την μεσολάβηση των αδερφών της…. Η 44χρονη, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της ως Διοικητική Υπάλληλος (και ειδικότερα ως καταχωρήτρια εμβολιασμών) του Κ.Υ. Παλαμά, προχωρούσε στην εικονική δήλωση εμβολιασμένων ατόμων, κυρίως όταν εκτελούσε υπηρεσία κατά την λήξη της εμβολιαστικής ημέρας. Για το σκοπό αυτό, συνέτασσε ή/και υπέγραφε τα ατομικά ιατρικά ιστορικά, ώστε να ταυτίζεται ο αριθμός τους, με τον αριθμό των δηλωμένων εμβολιασμών. Επίσης, η 44χρονη κατείχε εύκολη πρόσβαση στους υπολογιστές καταχώρησης εμβολιασμών (τάμπλετ), καθώς οι προσωπικοί κωδικοί καταχώρισης ήταν διαθέσιμοι προς όλο το προσωπικό του Κ.Υ.

Το «κόλπο» με τις δόσεις

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην από 08/10/2021 παροχή εξηγήσεων, για τους εικονικούς εμβολιασμούς, χρησιμοποιούσε τις υπολειπόμενες δόσεις που υπήρχαν στα φιαλίδια του εμβολίου Φάιζερ (Pfizer), καθώς κάθε φιαλίδιο διαθέτει έξι δόσεις και στο τέλος της ημέρας εάν δεν χρησιμοποιηθούν, καταστρέφονται καθώς φέρουν ημερομηνία λήξης ολίγων ωρών. Με αυτόν τον τρόπο, ένας αριθμός δόσεων (κάτω των έξι ημερησίως) που θεωρητικά καταστρεφόταν, μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί στη δήλωση εικονικών εμβολιασμών. Η 44χρονη πιθανόν να χρησιμοποίησε σε μία ημέρα, ένα με δύο φιαλίδια, δηλαδή 12 δόσεις αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς εικονικών εμβολιασμών.

Η 44χρονη, κάτοικος Παλαμά, για την καταχώρηση των εικονικά εμβολιασμένων ατόμων, λάμβανε χρηματικά ποσά από την… (σ.σ. αναφέρεται όνομα συγγενικού της προσώπου), είτε στις δια ζώσης συναντήσεις τους, είτε μέσω τραπεζικών λογαριασμών από τον λογαριασμό της τελευταίας.

Η… (σ.σ. αναφέρεται όνομα συγγενικού προσώπου της 44χρονης), λάμβανε κυρίως στον τραπεζικό της λογαριασμό, τα χρηματικά ποσά από την διενέργεια των εικονικών εμβολιασμών είτε απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εικονικά εμβολιαζόμενων ατόμων, είτε από τον τραπεζικό λογαριασμό του… (σ.σ. αναφέρεται όνομα άλλου συγγενικού προσώπου της 44χρονης) και στη συνέχεια εκταμίευε ένα μέρος τους, το οποίο και -όπως εμφαίνεται από το συλλεχθέν υλικό- παρέδιδε δια ζώσης στην 44χρονη.

Ο… (σ.σ. αναφέρεται όνομα συγγενικού προσώπου της 44χρονης), κάτοικος Θεσσαλονίκης, εισέπραττε -όπως εμφαίνεται από το συλλεχθέν υλικό- χρηματικά ποσά από τα εικονικά εμβολιαζόμενα άτομα δια ζώσης και εν συνεχεία τα κατέθετε στον λογαριασμό του ιδίου, μέσω Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (Α.Τ.Μ.) και συνήθως τα μετέφερε στην...

Η… (σ.σ. αναφέρεται όνομα συγγενικού προσώπου της 44χρονης), κάτοικος Θεσσαλονίκης και υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», εκτός από τον μεσολαβητικό της ρόλο, συνέβαλε στον εικονικό εμβολιασμό και στην ένταξη στην ομάδα, της συναδέλφου της...

Η…, κάτοικος Θεσσαλονίκης, λειτουργεί ως δεύτερος μεσολαβητής εικονικά εμβολιασμένων ατόμων για τον εμβολιασμό των οποίων απευθύνεται, είτε στην… η οποία με την σειρά της επικοινωνεί με την 44χρονη, είτε με την…. Η ιδιότητα της … ως δεύτερος μεσολαβητής, λαμβάνει χώρα μετά την μεσολάβησή της για τον εικονικό εμβολιασμό του…, τον οποίο και εντάσσει στην ομάδα.

Ο … , λειτουργεί ως τρίτος μεσολαβητής στην ιεραρχία της ομάδας, για τον εικονικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ατόμων. Ειδικότερα, ο … επικοινωνεί αποκλειστικά με την … για τον εικονικό εμβολιασμό συγγενικών και φιλικών του προσώπων και ακολούθως ενημερώνεται ιεραρχικά η 44χρονη, η οποία και τις πραγματοποιεί.

Η «πρωταγωνίστρια»

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι η 44χρονη διοικητική υπάλληλος του κέντρου υγείας Παλαμά ήταν η πρωταγωνίστρια του κυκλώματος.

Η 44χρονη περιγράφεται στη δικογραφία ως επικεφαλής της εγκληματικής ομάδας:

«Προβαίνει στη δήλωση εικονικών εμβολιασμών στο Κ.Υ. Παλαμά, εκμεταλλευόμενη τη θέση και την ιδιότητα που κατέχει ως Διοικητική Υπάλληλος. Σύμφωνα με το συλλεχθέν υλικό, προχώρησε σε τουλάχιστον 45 εικονικούς εμβολιασμούς ατόμων, καταχωρώντας η ίδια τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης εμβολιασμών, συντάσσοντας ή και υπογράφοντας τα ατομικά τους ιατρικά ιστορικά. Επισημαίνεται ότι, οι πράξεις της αυτές, αντίκεινται στα καθήκοντα της, καθώς ήταν επιφορτισμένη με την καταχώρηση των ηλεκτρονικών δηλώσεων των εμβολιασμένων ατόμων.

Ενημερώνεται για τα άτομα που πρόκειται να δηλώσει ως εικονικά εμβολιασμένα, είτε από τα ίδια, είτε -στην πλειοψηφία των περιπτώσεων- μέσω των αδερφών της. Λαμβάνει χρηματικά ποσά για εικονικά εμβολιαζόμενα άτομα -όπως εμφαίνεται από το συλλεχθέν υλικό- το ύψος των οποίων ανέρχεται συνολικά στο ποσό των δύο χιλιάδων-διακοσίων-τριάντα ευρώ (1640+590=2230€). Λαμβάνει χρηματικά ποσά από τις δια ζώσης συναντήσεις με την, η οποία με την ανάληψη χρημάτων από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ), πραγματοποιεί συναντήσεις με την… στην περιοχή της Κρήνης Τρικάλων, διαμοιράζοντας την απόσταση Παλαμά-Τρίκαλα όπου διαμένουν. Από τις δια ζώσης συναντήσεις της με την… λάμβανε -όπως εμφαίνεται από το συλλεχθέν υλικό- συνολικά το χρηματικό ποσό των χιλίων-εξακοσίων-σαράντα ευρώ (1640€) σε δύο δόσεις, την 21/08/2021 και την 27/08/2021 αντίστοιχα.

Λαμβάνει χρηματικά ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο είναι δικαιούχος, με συνδικαιούχο τον σύζυγό της…, ο οποίος φέρει την ιδιότητα του αστυνομικού. Το συνολικό χρηματικό ποσό που λαμβάνει μέσω τραπεζικών μεταφορών από την αδερφή της…, ανέρχεται στο ποσό των 590€, το οποίο και λαμβάνει τμηματικά σε τρεις δόσεις, των 250€, των 150€ και 190€ ευρώ, στις ημερομηνίες 12/08/2021, 19/08/2021 και 26/08/2021 αντίστοιχα. Τα εν λόγω ποσά, κατατίθενται μία ημέρα πριν από τις αντίστοιχες ημερομηνίες καταχώρισης εικονικών εμβολιασμών.

Πραγματοποιεί τουλάχιστον έξι δια ζώσης συναντήσεις με την… κατά το χρονικό διάστημα από την 01/07/2021 έως και την 31/08/2021, η οποία συγκεντρώνει το κύριο μέρος των χρηματικών ποσών που προέρχονται από τα εικονικά εμβολιαζόμενα άτομα.

Τι υποστηρίζει η 44χρονη

«Υπερβολή» χαρακτηρίζει την ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση για την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας ο δικηγόρος της 44χρονης «πρωταγωνίστριας» της υπόθεσης, Νίκος Αρβανιτάκης.

Ο κ. Αρβανιτάκης εκπροσωπεί την 44χρονη υπάλληλο του Κέντρου Υγείας του Παλαμά από την οποία ξεκίνησαν όλα και η οποία κατηγορείται ότι χορηγούσε πλαστά έγγραφα σε δεκάδες άτομα που ήθελαν να αποκτήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να εμβολιαστούν.

Η 44χρονη φέρεται να χορήγησε συνολικά 48 «fake» πιστοποιητικά Covid-19. Η υπόθεση πήρε άλλη τροπή, ύστερα από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 48 ατόμων για εγκληματική οργάνωση. Την προανάκριση διενήργησε το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του τακτικού Ανακριτή Καρδίτσας, όπου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.

Ο δικηγόρος της 44χρονης «πρωταγωνίστριας» της υπόθεσης δηλώνει στο Newsbomb.gr ότι «αυτό που συνέβη είναι υπερβολικό και μη αναμενόμενο. Δεν περιμέναμε να ασκηθεί μία τέτοια δίωξη. Δεν πιστεύω ότι ούτε κατά διάνοια ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές είδαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, πιστεύω ότι αυτό έγινε λόγω ενεργειών της Αστυνομίας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία τυχαία συγγενική ομάδα, που εμβολιάστηκε και εμβολίασε πέντε-δέκα ανθρώπους. Εμείς εξ αρχής είπαμε να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Δεν υπήρξε ούτε ένας χρηματισμός ούτε τίποτα. Η πελάτισσά μου, που είναι η βασική ύποπτος, υπάλληλος του κέντρου υγείας, ομολόγησε από την αρχή ότι χορήγησε πιστοποιητικά σε 33 άτομα (συμπεριλαμβανομένου των αδερφών της). Δεν ξέρω πως βρέθηκαν οι υπόλοιπες 15 περιπτώσεις στη συνέχεια. Γνώριζε τα άτομα αυτά είτε απ’ ευθείας είτε μέσω γνωστών της και τα εξυπηρέτησε γιατί και η ίδια έχει ευαισθησία σε θέματα υγείας ως καρκινοπαθής που είναι. Εξ αρχής δηλώνει ότι το έκανε για ανθρωπιστικούς λόγους. Ήξερε ότι τα άτομα αυτά ήταν άρρωστα και φοβόντουσαν να εμβολιαστούν και ήθελε να τα βοηθήσει. Τα άτομα εκτός Καρδίτσας τα βρήκε μέσω συγγενικών της προσώπων που τα εμπιστεύονταν».

Από την πλευρά τους αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η υπόθεση είναι «δεμένη» και ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι δεν ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών αλλά οργανωμένο σχέδιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν από σήμερα οι ανεμβολίαστοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Χριστούγεννα 2021: Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές

GNTM 4: Η αποχώρηση που «λύγισε» τη σκληρή Κυβέλη - Αυτός ο παίκτης έφυγε από το παιχνίδι (22/11)