ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Παζάρι» ουσιών με ορμητήριο σχολείο στη Γκράβα: Το «stuff», η «κόκα» και οι σημειώσεις

Το «stuff», η «κόκα» και οι σημειώσεις
Το «stuff», η «κόκα» και οι σημειώσεις
Intimenews

Ναρκωτικά σε σχολείο στη Γκράβα: Στη δικογραφία της υπόθεσης αστυνομικός περιγράφει πώς ξεκίνησε η έρευνα

Χειρόγραφες σημειώσεις βρέθηκαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των ερευνών για το «ξήλωμα» του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών με «ορμητήριο» σχολικό συγκρότημα στη Γκράβα (Γαλάτσι).

Για την υπόθεση οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρεις Έλληνες, οι οποίοι φέρονται να «έσπρωχναν» κάνναβη, κοκαΐνη και φαρμακευτικά δισκία γύρω από σχολείο και μάλιστα ακόμα και κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η «γκάμα» των ναρκωτικών ουσιών που διέθεταν, με σκοπό να εξασφαλιστεί μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων στο πελατολόγιο τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οχήματα και σε σπίτια και ιδιαίτερα σε διαμέρισμα δίπλα από σχολείο, που χρησιμοποιείτο ως «ορμητήριο» για τη διακίνηση των ποσοτήτων από τους κατηγορουμένους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 10 κιλά και 865 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 204 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης, 45 γραμμ. κοκαΐνης, 3 φαρμακευτικά σκευάσματα, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ηλεκτρική πρέσα, 2 αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτα και το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ, 9 κινητά τηλέφωνα.

Στη δικογραφία της υπόθεσης αστυνομικός περιγράφει πώς ξεκίνησε η έρευνα: «Προ τριών ημερών περιήλθε στην υπηρεσία μου πληροφορία ότι άτομο περίπου 30 ετών, ύψους 1,85, μελαχρινός, ο οποίος διαμένει στο Γαλάτσι, εδώ και περίπου δέκα ημέρες διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κυρίως κάνναβη, κοκαΐνη και φαρμακευτικά δισκία σε διάφορα άτομα στην περιοχή της Γκράβας και των εκεί ευρισκόμενων σχολικών συγκροτημάτων και μαζί του έχει μία κοπέλα ηλικίας περίπου 25 ετών, αδύνατη, με καστανά μαλλιά και έναν φίλο τους, ηλικίας περίπου 30 ετών, φαλακρό. Για τη μετακίνησή τους χρησιμοποιούν αυτοκίνητο μάρκας Mini, χρώματος μαύρου, και ένα αυτοκίνητο μάρκας Fiat 500, χρώματος γκρι. Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης παρατηρήθηκε ότι ικανός αριθμός ατόμων χτυπάει το κουδούνι διαμερίσματος, εισέρχεται στην πολυκατοικία και κατόπιν φεύγει σε μικρό χρονικό διάστημα πλην όμως δεν κατέστη δυνατό να τα ελέγξουμε καθώς θα γινόμασταν άμες αντιληπτοί από τα καταγγελθέντα άτομα, διότι συνήθιζαν να κάθονται στο μπαλκόνι του διαμερίσματος».

Οι σημειώσεις

Οι αστυνομικοί εντόπισαν εφτά σελίδες με χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφονταν σημαντικά χρηματικά ποσά και αναφορές, όπως «STUFF ΑΞΙΑΣ» και «ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ», όπως και είδη ναρκωτικών με τίτλους «ΚΟΚΑ» και «ΧΕΙΖ».

Στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς οι δύο από τους συλληφθέντες, υποστήριξαν πως δεν γνώριζαν τίποτα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν.

«Είμαι σύντροφος του… Στις 29/11/2021 βρισκόμουν στην εργασία μου στην Καλλιθέα και με προσέγγισαν αστυνομικοί. Ερωτηθείσα από αυτούς εάν έχω στην κατοχή μου ναρκωτικά αποκρίθηκα αρνητικώς, καθώς ήμουν φοβισμένη. Κατόπιν ξανασκέφτηκα και θυμήθηκα ότι έχω μικρή ποσότητα στην οικία μου και την οποία υπέδειξα στους αστυνομικούς κατά την έρευνα σε αυτήν. Δεν έχω ιδέα σχετικά με την μεγάλη ποσότητα που ανευρέθη στην οικία του συντρόφου μου». Η 25χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο 29χρονος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν οι μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών υποστήριξε: «Είμαι φίλος του… και σύντροφος της… Δεν γνώριζαν τίποτα για την ποσότητα ναρκωτικών που ανευρέθη εντός της οικίας μου. Ο… σήμερα είχε έρθει στην οικία μου για να πάμε για έναν καφέ. Γνωρίζω μόνον ότι η σύντροφος μου κάνει περιστασιακή χρήση κάνναβης και κοκαΐνης. Τις ποσότητες που ανευρέθηκαν στην οικία μου δεν τις έχω για διακίνηση. Τις μικροποσότητες που ανευρέθησαν στο Ι.Χ. μου τις είχα για προσωπική χρήση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Καθαρή εντολή σε Ανδρουλάκη – Το μυστήριο του β' γύρου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης - Η πολιτική πορεία και η χρονιά-ορόσημο

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Η νέα πρόβλεψη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

«Η Φάρμα»: Άρχισαν τα πρώτα... ακατάλληλα πλάνα - Ηλιάδη και Μπάστα βάζουν... φωτιά στα ντουζ