ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δυτική Αττική: Οι διαρρήκτες της χλιδής με πισίνες, σπα και «βασιλικές» πολυθρόνες

διαρρήκτες χλιδή
Σαν... βασιλιάδες ζούσαν οι διαρρήκτες της Δυτικής Αττικής.
ΕΛ.ΑΣ.

Ζωή μέσα στη… χλιδή φέρονται να έκαναν τα μέλη οργάνωσης διαρρηκτών με έδρα τη δυτική Αττική, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Στην αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, που έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής για τη σύλληψη των δραστών, συμμετείχαν πάνοπλοι άντρες της ΕΚΑΜ, οι οποίοι –μεταξύ άλλων- αντίκρισαν πισίνες, σπα και «βασιλικές» πολυθρόνες με χαρτονομίσματα.

Συνολικά συνελήφθησαν 10 άτομα, με τον τζίρο των διαρρηκτών να φτάνει τις 330.000 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι φαίνεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, να «επένδυαν» τα χρήματα που αφαιρούσαν από σπίτια για «ψυχαγογικούς» σκοπούς.

Σε βασιλικές πολυθρόνες κάθονταν οι διαρρήκτες.ΕΛ.ΑΣ.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας στοχοποιούσαν σπίτια, για τα οποία συγκέντρωναν πληροφορίες για τις συνήθειες των ενοίκων και την ύπαρξη χρυσαφικών μεγάλης αξίας.

Τις οικίες «χτυπούσαν» ομάδες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αποτελούμενες από τουλάχιστον τέσσερα μέλη με προκαθορισμένους ρόλους, τα οποία όμως ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την χρήση «επιχειρησιακών» τηλεφωνικών συνδέσεων.

Η δράση των ομάδων λάμβανε χώρα μεσημεριανές και βραδινές ώρες και στόχος τους ήταν αποκλειστικά χρυσαφικά αξίας και χρήματα.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν πλήθος αυτοκινήτων, τα οποία συνεχώς ανανέωναν προς αποφυγή εντοπισμού τους.

«Στόλος» αυτοκινήτων ήταν στην υπηρεσία της σπείρας.ΕΛ.ΑΣ.

Το ρόλο του «τσιλιαδόρου» αναλάμβαναν συνήθως γυναίκες και η αποστολή τους ήταν να ελέγχουν εάν απουσιάζουν οι ένοικοι και εν συνεχεία να εποπτεύουν την περιοχή με σκοπό να ενημερώσουν τους «μπουκαδόρους», σε περίπτωση απρόσμενης άφιξης του θύματος ή της Αστυνομίας.

Οι μπουκαδόροι, εισέρχονταν στην οικία με τον πιο πρόσφορο κάθε φορά τρόπο (παραβίαση παράθυρου-θύρας, ανασφάλιστη είσοδο), ενώ για την αποφυγή αναγνώρισής τους χρησιμοποιούσαν τζόκεϊ, μάσκες και γάντια.

Ο οδηγός του οχήματος διαφυγής, βρισκόταν σε διαρκή ετοιμότητα, εξωτερικά της οικίας, προκειμένου να διασφαλίσει την άμεση απομάκρυνσή τους.

Επιπρόσθετα η σπείρα, προκειμένου να προσδώσει νομιμοφάνεια στα παράνομα έσοδά της, ίδρυε επιχειρήσεις (λειτουργικές και εικονικές), ενώ μέρος των εσόδων επενδύονταν σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Μέχρι και σπα είχαν εξασφαλίσει με τα κλοπιμαία...ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την διεξαγωγή ερευνών σε οικίες και επιχειρήσεις στην Ελευσίνα, Μάνδρα και Ασπρόπυργο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 28 ρολόγια, πλήθος κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 41.114 ευρώ, 7 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 35 κινητά τηλέφωνα, μπλε φάρος.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 59 διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Χαλκίδας, της Λαμίας, του Αγρινίου, της Πρέβεζας, της Αχαΐας και της Χαλκίδας.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση, από την ανωτέρω εγκληματική της δράση, ξεπερνά τις 330.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Κύματα στον Φλοίσβο παρέσυραν ρεπόρτερ – Διέκοψε για διαφημίσεις ο Νίκος Μάνεσης (vid)

Ο κορονοϊός έφυγε, η παροσμία μένει: Πώς είναι να σου μυρίζουν όλα σαν χαλασμένο κρέας

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Έκλεισε η Α21 - Νωρίτερα θα πληρωθεί η 6η δόση