ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καταγγελία για περιπολίες - «μαϊμού» της ΕΛΑΣ στη Δυτική Αττική

καταγγελία περιπολίες ΕΛΑΣ
Περιπολίες της ΕΛΑΣ
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απίστευτη καταγγελία αναφορικά με τις περιπολίες της ΕΛΑΣ στη Δυτική Αττική. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης, προχώρησε σε μια καταγγελία, μιλώντας στο MEGA, αναφορικά με τις περιπολίες της αστυνομίας.

Ο κ. Σταματάκης τόνισε ότι για να γίνει περιπολία χρειάζονται δύο άτομα, τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο φρουρός. Κατά συνέπεια για να γίνουν οι περιπολίες πρέπει να… κλειδωθεί το τμήμα.

«Γίνονται περιπολίες – φαντάσματα. Περιπολίες – “μαϊμού”. Στα χαρτιά φαίνεται ότι γίνονται, ότι η περιοχή αστυνομεύεται, αλλά αυτά είναι μόνο στα χαρτιά. Κάποιες φορές μάλιστα αποφεύγεται να αποτυπώνεται στο χαρτί αυτή η εξαπάτηση, και δίνεται προφορική εντολή στους αξιωματικούς υπηρεσίας των αστυνομικών τμημάτων να επικοινωνούν με το κέντρο Άμεσης Δράσης να δίνουν ανάληψη υπηρεσίας, ότι θα εκτελέσουν περιπολία, με τους εαυτούς τους ως οδηγούς και τον σκοπό του τμήματος ως συνοδό. Δηλαδή θα πρέπει δύο άνθρωποι ταυτόχρονα και να περιπολούν και να βρίσκονται στο τμήμα», είπε ο κ. Σταματάκης.

Και πρόσθεσε ότι «Οι εντολές δίνονται άνωθεν. Από αυτούς που έχουν το δικαίωμα να δώσουν την εντολή και που έχουν την ευθύνη της αστυνόμευσης στην περιοχή. Ζητάμε να γίνει ενδελεχής έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Όταν το αντιληφθήκαμε δεν μπορούσαμε να μην το καταγγείλουμε αυτό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

The Voice: Αυτή είναι η μεγάλη νικήτρια του τελικού (video)

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα θα πληρωθεί η 6η δόση - Πότε θα δουν λεφτά οι δικαιούχοι

Μετάλλαξη Όμικρον: Φόβοι για περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα – Τα μέτρα που «πέφτουν» στο τραπέζι