ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τεράστια απάτη στη Βέροια: 46χρονος άρπαξε 124.000 ευρώ – Πώς ξεγέλασε τα θύματά του

Τεράστια απάτη στη Βέροια: 46χρονος άρπαξε 124.000 ευρώ – Πώς ξεγέλασε τα θύματά του
Τουλάχιστον τρία είναι τα θύματα του 46χρονου που έστησε μεγάλη απάτη στη Βέροια
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Τουλάχιστον τρία είναι τα θύματα του 46χρονου που έστησε μεγάλη απάτη στη Βέροια

Τουλάχιστον τρεις ανυποψίαστους πολίτες εξαπάτησε, με το πρόσχημα της μεσολάβησης για την εξόφληση δήθεν οφειλών σε τραπεζικά ιδρύματα και στην εφορία, ένας 46χρονος άνδρας, ο οποίος με την απάτη που έστησε κατάφερε να αποσπάσει σύμφωνα με την αστυνομία περισσότερα από 120.000 ευρώ.

Ο 46χρονος συνελήφθη για κακουργηματική περίπτωση απάτης κατ’ εξακολούθηση το μεσημέρι της Τρίτης στη Βέροια, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Βέροιας, ο φερόμενος ως δράστης με το πρόσχημα ότι έχει άρρωστο παιδί και ανάγκη επέμβασης υψηλού κόστους κατάφερε να αποσπάσει από 49χρονο πολίτη χρηματικό ποσό. Μάλιστα δεν δίστασε να συνεχίσει να εξαπατά το θύμα του. Μεσολάβησε για να του βρει αυτοκίνητο σε καλή τιμή ως απόδοση ευγνωμοσύνης για την οικονομική βοήθεια.

Ο 46χρονος απατεώνας, όμως, δεν σταμάτησε εκεί αλλά με δύο συνεργούς του και με το πρόσχημα ότι προέκυψαν δυσκολίες στη διαδικασία μεταβίβασης του οχήματος, εξαιτίας δήθεν βεβαιωμένων οφειλών του παθόντα σε τραπεζικά ιδρύματα κατάφερε να του αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 34.340 ευρώ για να προβεί στη δήθεν εξόφλησή τους.

Στην κατοχή του 46χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, που είχε προηγουμένως αποσπάσει από τον παθόντα, χαρτονομίσματα που ήταν προσημειωμένα.

Οι αστυνομικοί από την έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν ότι ο φερόμενος ως δράστης από τον Δεκέμβριο του 2020, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με πρόσχημα την ανακάλυψη κατά τη μεταβίβαση οχήματος, δήθεν οφειλών σε Δ.Ο.Υ. και σε τραπεζικά ιδρύματα, απέσπασε από δύο ακόμη πολίτες, τα χρηματικά ποσά των 58.600 ευρώ και 31.730 ευρώ, αντίστοιχα, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό της λείας του στο ποσό των 124.670 ευρώ.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 56χρονου συνεργού του, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, για απάτη από κοινού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τη μετάλλαξη Όμικρον - Στις 11:30 οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση

Απίστευτο: Έπεσαν... μπουνιές στη «Φάρμα» - «Έβγαλες γλώσσα, παλιοαμόρφωτο πλάσμα»

Σάκης Τανιμανίδης: Τα νεότερα για την υγεία του - Η ανάρτηση μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο

Μυστήριο με βίντεο που «κατέβασαν» οι «Ράδιο Αρβύλα» με σχόλια για διαρροές βίντεο στο διαδίκτυο