ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απαγωγή Γιώργου Κυπαρίσση: Το κινητό μίας χρήσης και οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Απαγωγή Γιώργου Κυπαρίσση: Το κινητό μίας χρήσης και οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.
Θρίλερ δίχως τέλος για τον επιχειρηματία Γιώργο Κυπαρίσση.

Σε εξέλιξη παραμένει το θρίλερ της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγέων λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 29ης Δεκεμβρίου, κοντά στο σπίτι του στο Ντράφι.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με άτομα με βαρύ ποινικό παρελθόν, τα οποία ωστόσο πιθανότατα προχωρούν για πρώτη φορά σε απαγωγή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι δράστες τηρούν σιγή ασυρμάτου, καθώς δεν έχει υπάρξει νεότερη επικοινωνία με την οικογένεια του επιχειρηματία.

Η μοναδική επικοινωνία έγινε την πρώτη ημέρα της αρπαγής και έκτοτε έχουν «σωπάσει», ενδεχομένως –όπως εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.- θορυβημένοι από τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα. Την πρώτη ημέρα της απαγωγής οι δράστες είχαν επικοινωνήσει με τον αδερφό του απαχθέντα.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι η επικοινωνία έγινε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που παρέχει κρυπτογράφηση. Μάλιστα, οι απαγωγής φέρονται να έστειλαν στον αδερφό του Γιώργου Κυπαρίσση φωτογραφία του απαχθέντος για να αποδείξουν ότι είναι ζωντανός και ότι βρίσκεται όμηρος στα χέρια τους. Στη συγκεκριμένη επικοινωνία οι απαγωγείς φέρονται να ζήτησαν λύτρα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι χρησιμοποιήθηκε κινητό τηλέφωνο «μίας χρήσης». Και αυτό διότι το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο «εξαφανίστηκε» μετά την επικοινωνία, πιθανότατα διότι καταστράφηκε από τους δράστες.

Έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις οι απαγωγείς γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι το θέμα θα πάρει δημοσιότητα και επανέρχονται λίγο καιρό αργότερα κάνοντας «έκπτωση» στις οικονομικές τους απαιτήσεις.

Όσον αφορά στην εξέταση βιντεοληπτικού υλικού από τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς, φαίνεται ότι η έρευνα δεν έχει ρίξει «φως» στην υπόθεση. Οι απαγωγείς είχαν μελετήσει καλά το δρομολόγιό τους και φρόντισαν να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη που θα μπορούσαν να προδώσουν την ταυτότητά τους. Εκτιμάται ότι παρακολουθούσαν το στόχο τους όχι μόνο το μοιραίο βράδυ, όταν και επέστρεφε από ταβέρνα στα Άνω Λιόσια, αλλά και πολύ καιρό νωρίτερα. Σύμφωνα, πάντως, με τις εκτιμήσεις, οι απαγωγείς δεν θα περιμένουν πολύ καιρό για να επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι η διαρροή κρίσιμων στοιχείων της υπόθεσης θα μπορούσε να προκαλέσει κινδύνους για τον απαχθέντα επιχειρηματία. «Προέχει να απελευθερωθεί σώος και αβλαβής», είναι η χαρακτηριστική φράση των αστυνομικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στερεύει από μαχητικά η Τουρκία: Στέλνει drones στο Αιγαίο – Απάντηση της HAF και βλέμμα στο μέλλον

Μετάλλαξη Όμικρον: Καλό… Πάσχα και καλό καλοκαίρι – Πότε θα ξεμπερδέψουμε με την πανδημία;

Survivor: «Μπάρμπα μήπως τη γουστάρεις;», είπε στον Βαλάντη για τη Μυριέλλα παίκτης των Μαχητών!