ΕΙΧΕ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Άλκη: 20χρονος που συμμετείχε στην επίθεση το έσκασε από την Ελλάδα

O 23χρονος που έχει ήδη συλληφθεί
O 23χρονος που έχει ήδη συλληφθεί
Intimenews

Ο 20χρονός είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη

Διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει τη σύλληψη 20χρονος Αλβανός που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Thestival, ο δράστης πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Ο 20χρονός είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών. Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία. Για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

To Newsbomb.gr επικοινώνησε με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση, ωστόσο η είδηση ούτε επιβεβαιώθηκε, ούτε διαψεύστηκε.

Κούγιας: Με ανησυχεί ότι αργεί η σύλληψη των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στην επίθεση

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» μίλησε το Σάββατο ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του Άλκη, που δολοφονήθηκε στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά και τους δύο φίλους του άτυχου 19χρονου, που τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση.

«Με ανησυχεί ότι αργεί η σύλληψη των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στην επίθεση. Μιλάμε για την Θεσσαλονίκη, όχι για την Νέα Υόρκη. Είναι μια πόλη που ξέρουν οι πάντες τα πάντα. Ειδικά αφότου βρέθηκε και αυτός ο χώρος και όσα βρέθηκαν σε αυτόν», τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος, λίγο πριν γίνει γνωστή η είδηση για τον 20χρονο φυγά.

«Εμένα χθες μου ήρθε μια είδηση που με έχει συγκλονίσει. Μου έστειλαν μια φωτογραφία με τον φερόμενο ως δολοφόνο του Άλκη. Δίπλα του είναι ο γιός μιας ανώτερης αξιωματικού του Τμήματος Αθλητικής Βίας της Θεσσαλονίκης. Θα την θέσω υπόψη των Αρχών την φωτογραφία αυτή», πρόσθεσε, εγείροντας σειρά ερωτημάτων για την συσχέτιση της φωτογραφίας ή μη, με την εξέλιξη των ερευνών.

«Με ανησυχεί ότι δεν έχουν συλλάβει τους υπολοίπους δολοφόνους και ότι χωρίστηκε η δικογραφία για τα όπλα στην «γιάφκα», χωρίς να ελεγχθούν για DNA και άλλα στοιχεία και πήγαν κατηγορούμενο τον φερόμενο ως δολοφόνο για αυτά», κατέληξε, αναφέροντας πως κατά τη γνώμη του εμπλέκονται ακόμη έως 7 άτομα στην επίθεση στον άτυχο Άλκη και τους φίλους του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρτυρία Καπραβέλου: Ο Άλκης ήρθε νεκρός στο νοσοκομείο - Από θαύμα έμειναν ζωντανοί οι φίλοι του

Τελεσίγραφο Θεοδωρικάκου: Οι παράνομοι σύνδεσμοι οπαδών θα κλείνουν