ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μαρτυρία Καπραβέλου: Ο Άλκης ήρθε νεκρός στο νοσοκομείο - Από θαύμα έμειναν ζωντανοί οι φίλοι του

καπραβέλος δολοφονία Άλκη
Μαρτυρία Καπραβέλου
INTIME/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Νίκου Καπραβέλου αναφορικά με τη μεταφορά του αδικοχαμένου Άλκη στο νοσοκομείο το βράδυ της δολοφονίας.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, έδωσε τη δική του συγκλονιστική μαρτυρία για τον 19χρονο Αλκή και τους φίλους του, αναφέροντας ουσιαστικά ότι από θαύμα οι δύο φίλοι του κρατήθηκαν ζωντανοί στο νοσοκομείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστησαν στη Χαριλάου.

Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι ο Άλκης μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο.

«Είχαμε και τα δύο παιδιά ακόμα, κάνουμε το σταυρό μας στο νοσοκομείο που με τέτοιο ξυλοδαρμό, τέτοιους μώλωπες, τέτοια τραύματα, δεν είχαμε εσωτερικές αιμορραγίες, δεν είχαμε προβλήματα σε άλλα εσωτερικά όργανα, ειλικρινά κρατήσαμε τα δύο τα παιδιά τα άλλα. Δυστυχώς ήρθε το παιδί (σ.σ Άλκης) ήταν νεκρό…»

Αυτό που είδαμε, υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος, δεν είναι οπαδική βία, είναι δολοφονική ενέργεια. «Εμείς είμαστε φίλαθλοι στη Θεσσαλονίκη, άλλο φίλαθλος, άλλος οπαδός, άλλο εγκληματίας».

«Έπρεπε να δείτε τα δυο τα παιδιά που είναι ζωντανά, κάνουμε το σταυρό μας, κάναμε αξονικές να δούμε αν έχουν εσωτερικά τραύματα. Είναι μια χαρά» διαβεβαίωσε ο γιατρός.

Τελεσίγραφο Θεοδωρικάκου: Οι παράνομοι σύνδεσμοι οπαδών θα κλείνουν

Την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να συνεχιστούν οι έλεγχοι στους συνδέσμους φιλάθλων, από τους οποίους όσοι είναι παράνομοι θα κλείσουν, ανακοίνωσε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος με δήλωσή του, που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

«Είναι δεδομένη η απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, οι έλεγχοι στους συνδέσμους φιλάθλων να είναι συνεχείς. Όσοι λειτουργούν παρανόμως θα κλείνουν. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους σε όλη τη χώρα. Πολιτεία και αθλητικοί παράγοντες οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπει τέλος στο χουλιγκανισμό μέσα και έξω από τα γήπεδα. Είναι ζήτημα πολιτισμού και ανθρωπιάς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επί της ουσίας υπερθεμάτισε της εισαγγελικής εγκυκλίου που εκδόθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα, όπως και της εισαγγελικής παραγγελίας από τον αθλητικό εισαγγελέα για ενδελεχείς ελέγχους στους συνδέσμους οπαδών τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Στο «μάτι» των εισαγγελέων οι χούλιγκανς

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο αθλητικός εισαγγελέας, Κώστας Σπυρόπουλος, με παραγγελία προς τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές ζήτησε έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί και στην Αθήνα τυχόν αδικήματα αθλητικής βίας ή συναφών αυτής αξιόποινες πράξεις. Αφορμή της παραγγελίας του κ. Σπυρόπουλου αποτέλεσε το περιστατικό της Θεσσαλονίκης ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εντάσσονται και οι έφοδοι σε γραφεία αθλητικών συνδέσμων της πρωτεύουσας.

Η πιο σημαντική εξέλιξη, ωστόσο, αφορά την εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ζαχαρία Κοκκινάκη, με την οποία σφίγγει για τα καλά ο κλοιός γύρω από τους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, που απέστειλε στους εισαγγελείς πρωτοδικών όλης της χώρας, ζητά εγρήγορση για περιστατικά αθλητικής βίας ενώ τονίζει πως πρέπει να υπάρχει επιβολή αυστηρών ποινών. Παράλληλα, ζητά την εισαγγελική παρέμβαση για το «σφράγισμα» όσων συνδέσμων δεν λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο.

«Έχει παρατηρηθεί ότι ομάδες δραστών ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων βίας, τελούμενων από «οπαδικά» κίνητρα, ή με επίφαση αθλητικό υπόβαθρο, έχουν ενταχθεί «ως φίλαθλοι» στις λέσχες φιλάθλων ενώ γραφεία και εντευκτήρια που λειτουργούν προφανώς παράνομα αποτελούν ορμητήρια των δραστών αυτών για την τέλεση τέτοιων πράξεων και χώρους απόκρυψης όπλων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο του αντεισεγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία επί της ουσίας δίνεται το έναυσμα για να κλείσουν όλοι οι σύνδεσμοι που δεν έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με αφορμή και την πρόσφατη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζει στην εγκύκλιό του ότι «ενόψει των μέτρων περιορισμού του αριθμού των φιλάθλων στους αθλητικούς χώρους, η τέλεση εγκλημάτων βίας με αθλητικό υπόβαθρο έχει μεταφερθεί εκτός των αθλητικών χώρων, ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις, δράστες με «οπαδικά» κίνητρα ή επικαλούμενοι τέτοια κίνητρα, διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών, ληστείες, παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ναρκωτικών».

Ο ίδιος κάνει λόγο για επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης αυτή της μορφής εγκληματικότητας, προκειμένου να μην καταλήγουν στο «αρχείο αγνώστων δραστών». Μάλιστα, ζητά από τους εισαγγελείς να προχωρούν στην άμεση ταυτοποίηση των δραστών και στην περίπτωση που πρόκειται για πλημμελήματα να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία και να παραπέμπονται αμέσως στο εδώλιο, ενώ αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο με περισσότερους δράστες να ερευνάται αν η αξιόποινη συμπεριφορά τους οδηγεί σε εγκληματική οργάνωση.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται, ότι η διάπραξη από κάποιον δράστη, ανάλογων εγκλημάτων στο παρελθόν, συνιστά επιβαρυντική περίσταση και δεν πρέπει να αναστέλλεται η ποινή, ούτε να υπάρχει η δυνατότητα για παροχή κοινωφελούς εργασίας, αλλά και να απαγορεύεται στους δράστες η παρακολούθηση αθλητικών εκδηλώσεων από δύο έως πέντε χρόνια. Ο κ. Κοκκινάκης επισήμανε και την ανάγκη για ταχύτατη εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων μέσα σε διάστημα τριάντα ημερών.

Η εγκύκλιος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Δολοφονία Άλκη: Συγκλονίζει ο παππούς του 19χρονου – «Οι πατεράδες αυτών είναι περήφανοι;»

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει θλίψη, με την ΕΛΑΣ να ψάχνει τους συνεργούς του 23χρονου σεσημασμένου χούλιγκαν, ο οποίος συνελήφθη, ενώ νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως ένα δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην ΕΡΤ, συγκλονίζουν ο παππούς και η γιαγιά του 19χρονου, που έφυγε τόσο πρόωρα και τόσο άδικα από τη ζωή. «Εγώ είμαι περήφανος για τα παιδιά που ανέθρεψα και για τα εγγόνια μου. Ρωτάω τον πατέρα αυτών των παιδιών: Είναι περήφανοι;», λέει ο παππούς του 19χρονου.

Από την πλευρά της, η γιαγιά του αδικοχαμένου Άλκη τονίζει ότι «Τέτοιο παιδί δεν υπήρχε στον κόσμο. Από καλοσύνη, από ευγένεια, μελετηρό, χαρούμενο. Αυτό μόνο έχω να σας πω».

Δολοφονία Άλκη: Στον Εισαγγελέα οι εκπρόσωποι των ΠΑΟΚ, Ηρακλή και Άρη

Στη σύσκεψη συμμετέχουν συγκεκριμένα, οι αντιπρόεδροι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης και Κυριάκος Κυριάκος, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης Θόδωρος Καρυπίδης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, Φώτης Θέος και αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Σκοπός είναι να ζητηθεί η συνδρομή των υπευθύνων των τριών ομάδων της Θεσσαλονίκης όχι μόνο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης δολοφονίας του 19χρονου αλλά για την πάταξη φαινομένων οπαδικής βίας.

Δολοφονία Άλκη: Ποινική δίωξη σε συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ και του Άρη στη Θεσσαλονίκη

Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες και λειτουργία Λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια κατά περίπτωση ενώ σχηματίστηκε δύο διαφορετικές δικογραφίες.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το grtimes.gr παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους οπαδών στην Αττική

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Νωρίτερα, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια, σε συνέχεια των εντατικών ελέγχων που έχουν ξεκινήσει από το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, θα γίνουν έφοδοι και σε άλλους συνδέσμους ομαδων στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή είναι να μπουν σε συνδέσμους όλων των μεγάλων ομάδων της Αθήνας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ έχει αξιοποιηθεί και ελικόπτερο.

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ και στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης εντατικούς ελέγχους σε συνδέσμους φιλάθλων στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθεια ανεύρεσης και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Στο πλαίσιο αυτό η αστυνομία έκανε έφοδο και στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο 23χρονος συλληφθείς ήδη έχει καταδικαστεί και του έχει επιβληθεί η πρώτη ποινή, των τεσσάρων ετών και τριών μηνών χωρίς αναστολή, για τα ευρήματα στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στον οποίο έγινε έλεγχος πριν από μερικά 24ωρα. Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά ανάλογα ευρήματα αλλά και τον οδηγό του δεύτερου οχήματος το βράδυ της μοιραίας επίθεσης στον Άλκη και τους φίλους του.

Η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει ποιο είναι το πρόσωπο που οδηγούσε το δεύτερο όχημα και τον αναζητά παντού. Ο ίδιος φέρεται να προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη και να κρύβεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι έφοδοι στους συνδέσμους θα συνεχιστούν, κυρίως σαν μέτρο πίεσης έτσι ώστε να καταφέρει η Αστυνομία να φτάσει στον άνθρωπο που αναζητά.

Δολοφονία Άλκη: Βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος στον τόπο του εγκλήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ οι αστυνομικοί εντόπισαν το πρωί της Παρασκευής και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης στην περιοχή Χαριλάου.

Παράλληλα η τελευταία εικόνα που έχει σχηματιστεί είναι ότι το φονικό κονβόι ξεκίνησε από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στον οποίο εντοπίστηκαν πολεμοφόδια κατά την έφοδο της ΕΛΑΣ τα προηγούμενα 24ωρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες εκεί άφησε ο 23χρονος το κινητό του τηλέφωνο το οποίο πιθανότατα επέστρεψε να πάρει μετά τη δολοφονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη μαζί με άλλα 3-4 άτομα. Σημειώνεται, δε, ότι ο 23χρονος χούλιγκαν δεν συνελήφθη στον συγκεκριμένο σύνδεσμο αλλά ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στο Πανόραμα.

Δολοφονία Άλκη: Στις έρευνες και η ΕΥΠ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, στο μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο υπάρχουν αποτυπώματα DNA του 23χρονου συλληφθέντα, αλλά βρέθηκε και αίμα του Άλκη.

Επιπλέον, στο μαχαίρι "karambit" υπάρχουν και άλλα αποτυπώματα, τα οποία η αστυνομία θεωρεί ότι θα «δείξουν» ολόκληρη τη συμμορία, που ευθύνεται για τον θάνατο του 19χρονου.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το OPEN, στις έρευνες μπαίνει πλέον και η ΕΥΠ, ενώ θεωρείται θέμα χρόνου το να συλληφθούν και οι άλλοι δράστες, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ το κινητό του 23χρονου

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει το κινητό τηλέφωνο του 23χρονου, που μπορεί να «ξεκλειδώσει» τις έρευνες, όπως και βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι την ώρα που έγινε το αιματηρό περιστατικό κυκλοφορούσαν ελάχιστα αυτοκίνητα στους δρόμους της περιοχής, γεγονός που διευκόλυνε την έρευνα για τον εντοπισμό καρέ από βίντεο που έχουν καταγράψει τα δύο οχήματα των δραστών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν τα κλειδιά κεντρικού συνδέσμου του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για τον σύνδεσμο στον οποίο έκαναν έρευνα οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία θα εξετάσει τυχόν σύνδεση της «ομάδας» του 23χρονου με τα επεισόδια του περασμένου Σεπτεμβρίου από ακροδεξιές ομάδες στο Επαγγελματικό Λύκειο της Σταυρούπολης. Και αυτό διότι στον σύνδεσμο, στον οποίο φέρεται να ήταν μέλος ο 23χρονος, είχαν σημειωθεί τότε επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αιτία ήταν το θέμα με το ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη.

Συγκεκριμένα είχε λάβει χώρα συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς του δικεφάλου που φέρονταν να συμμετείχαν στις ακροδεξιές ομάδες που έδρασαν στο ΕΠΑΛ και οπαδούς του δικεφάλου που διαφωνούσαν με την επιλογή τους να «συμπαραταχθούν» με φασιστικές ενέργειες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τελεσίγραφο Θεοδωρικάκου: Οι παράνομοι σύνδεσμοι οπαδών θα κλείνουν