ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συλλήψεις αστυνομικών για μαϊμού-rapid test – Στο «κόλπο» φαρμακοποιός

Συλλήψεις αστυνομικών για μαϊμού-rapid test
Συλλήψεις αστυνομικών για μαϊμού-rapid test
Φωτογραφία αρχείου

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται εκτός των δύο αστυνομικών που συνελήφθησαν ένας ακόμα αστυνομικός, ένας στρατιωτικός και πέντε ιδιώτες

Δύο αστυνομικοί και μία ιδιοκτήτρια φαρμακείου συνελήφθησαν στην Καστοριά με την κατηγορία ότι εξέδιδαν ψευδή rapid test.

Οι αστυνομικοί ήταν οι πελάτες της φαρμακοποιού και ήθελαν να έχουν στα χέρια τους rapid test για να πηγαίνουν στη δουλειά τους, παρότι ανεμβολίαστοι. Κάποιες φορές μάλιστα έπαιρναν τις βεβαιώσεις αρνητικών διαγνωστικών ελέγχων χωρίς καν να υποβληθούν σε τεστ και να μεταβούν στο φαρμακείο.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται εκτός των δύο αστυνομικών που συνελήφθησαν ένας ακόμα αστυνομικός, ένας στρατιωτικός και πέντε ιδιώτες. Από την έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων διαπιστώθηκε ότι η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου πραγματοποίησε την 3η και 4η Μαρτίου 2022, ψευδείς καταχωρήσεις αρνητικών διαγνωστικών ελέγχων - rapid test για τους δύο αστυνομικούς .

Από την επακόλουθη συνδυαστική αξιολόγηση και ανάλυση δεδομένων, φυσική επιτήρηση, στοιχεία του Τμήματος Φαρμάκων και Φαρμακείων και Η.ΔΙ.Κ.Α.), προέκυψε ότι το διάστημα από 21 Νοεμβρίου 2021 έως 27 Φεβρουαρίου 2022, η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου καθώς και πρώην υπάλληλός της, πραγματοποίησαν τουλάχιστον 16 ακόμα ψευδείς καταχωρήσεις αρνητικών διαγνωστικών ελέγχων για έναν αστυνομικό, έναν στρατιωτικό και πέντε ιδιώτες.

Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν τριάντα δύο ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα, για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους των ανωτέρω παράνομων δραστηριοτήτων, συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Ανδραβίδα: Προφυλακιστέος ο 60χρονος δράστης του μακελειού