ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Οι αναζητήσεις στο Google προδίδουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Οι αναζητήσεις στο Google προδίδουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Φωτό αρχείου / Pixabay

Νέα τροπή στις έρευνες για τη Ρούλα Πισπιρίγκου δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα από την εξέταση των κινητών τηλεφώνων της και του υπολογιστή της.

Και αυτό διότι οι επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών φαίνεται ότι εντόπισαν ύποπτες αναζητήσεις που σχετίζονται με τοξικές ουσίες.

Μάλιστα, χρονικά οι αναζητήσεις προσδιορίζονται τρεις ημέρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή η 9χρονη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο.

Με δεδομένο, πάντως, ότι η 33χρονη κατηγορούμενη έκανε αναζητήσεις για φάρμακα στο διαδίκτυο, λόγω των προβλημάτων υγείας των τριών παιδιών, οι Αρχές θα προσπαθήσουν να εξειδικεύσουν την έρευνα και να διαλευκάνουν εάν οι αναζητήσεις αυτές συνδέονται με την προμήθεια της κεταμίνης που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του 9χρονου παιδιού.

Στο πλαίσιο αυτό η έρευνα θα συνεχιστεί προκειμένου να εξαντληθούν οι πιθανότητες σύνδεσης των διαδικτυακών αναζητήσεων με τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα στο τάμπλετ της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Πρόκειται για την ηλεκτρονική συσκευή που ετάφη μαζί με το παιδί, με την 33χρονη να υποστηρίζει ότι έβαλε στον τάφο το τάμπλετ γιατί ήταν το αγαπημένο παιχνίδι της 9χρονης. Ωστόσο, μία άλλη εκδοχή είναι να επιχείρησε να το εξαφανίσει με αυτόν τον μακάβριο τρόπο.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει βάλει στο μικροσκόπιο όλα τα κινητά της 33χρονης και τον υπολογιστή της. Οι ύποπτες αναζητήσεις που έχουν ήδη εντοπιστεί έγιναν μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google. Μάλιστα, ύστερα από τις αναζητήσεις της 33χρονης που σχετίζονταν με τοξικές ουσίες, η Google άρχισε να στέλνει στην 33χρονη παρεμφερείς ειδοποιήσεις-διαφημίσεις που σχετίζονται με φαρμακευτικά σκευάσματα και τοξικές ουσίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει δηλώσει δημόσια ότι η 33χρονη έκανε διαδικτυακά αναζητήσεις για φάρμακα (γεγονός που το ήξερε και ο ίδιος), λόγω των προβλημάτων υγείας των παιδιών τους.