ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πατήσια: Καταγγελία για πυροβολισμούς με στόχο μετανάστες – Ένας τραυματίας

Πατήσια: Καταγγελία για πυροβολισμούς με στόχο μετανάστες
Το θύμα ήταν στο πεζοδρόμιο, αρκετά κοντά στο σπίτι του, μαζί με τέσσερις φίλους
Intime News

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται καταγγελία, σύμφωνα με την οποία μετανάστες από το Πακιστάν δέχτηκαν πυροβολισμούς από οδηγό ταξί επί της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου 113 στα Πατήσια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΡΦΑ, ο Αλί Ριάζ, 26 ετών, βρισκόταν το πρωί της Δευτέρας στο συγκεκριμένο δρόμο όταν δέχτηκε πυροβολισμούς από απόσταση τριών μέτρων από ακροδεξιό που φώναζε «γ… τους μουσουλμάνους». Ο 26χρονος δέχτηκε 3-4 πυροβολισμούς από οδηγό ταξί μάρκας Μερσεντές στη Γ Σεπτεμβρίου 113.

Το θύμα ήταν στο πεζοδρόμιο, αρκετά κοντά στο σπίτι του, μαζί με τέσσερις φίλους. Το συμβάν σημειώθηκε στις 9.15 το πρωί όταν ο 26χρονος γυρνούσε από τη μουσουλμανική γιορτή Είντ Ουλ Φιτρ που γίνεται την πρώτη μέρα από τη λήξη του ραμαζανιού. Ο δράστης τους εντόπισε διότι φορούσαν όλοι παραδοσιακά ρούχα της χώρας τους, σαλβάρια και πουκαμίσες.

Η σφαίρα τον βρήκε ελάχιστα εκατοστά από το μάτι, στο κεφάλι και τον τραυμάτισε. Περίοικοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου του αφαίρεσαν σφαιρίδιο και του έκαναν τρία ράμματα.

Ο ίδιος θυμάται το ταξί να κόβει ταχύτητα, να πλησιάζει, να ανοίγει το παράθυρο του και να βγάζει το χέρι με το όπλο. Πρόλαβε να του φωνάξει: «Τι κάνεις;». Αμέσως μετά ένιωσε κάψιμο στο κεφάλι και ζαλάδα. Οι μετανάστες βρήκαν επίσης μία σφαίρα στο πεζοδρόμιο την οποία παρέδωσαν στην Αστυνομία.