ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τα 10 μαρτυρικά λεπτά της Τζωρτζίνας - Μπήκε η κεταμίνη στον ορό του παιδιού;

Τα 10 μαρτυρικά λεπτά της Τζωρτζίνας - Μπήκε η κεταμίνη στον ορό του παιδιού;
Η ποσότητα που χορηγήθηκε ήταν τόσο μεγάλη που ο θάνατος επήλθε μέσα σε διάστημα μόλις 10 λεπτών

Η Ανακρίτρια θα διαβάσει το πόρισμα του κ. Σωτήρη Μπουζιάνη και πιθανότατα θα δώσει εντολή για την εκταφή της Τζωρτζίνας

Το ενδεχόμενο να είχε χορηγηθεί κεταμίνη ή κάποια άλλη θανατηφόρα ουσία στην 9χρονη Τζωρτζίνα περισσότερες από μία φορές θα ερευνήσουν οι Αρχές.

Θα εξεταστεί δηλαδή εάν είχαν υπάρξει απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος του άτυχου παιδιού. Στο πλαίσιο αυτό ο αρμόδιος ιατροδικαστής ζητά την εκταφή της Τζωρτζίνας, προκειμένου να γίνει λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο χρόνο.

Επίσης, αυτό που δίνει προσανατολισμό στην έρευνα είναι το συμπέρασμα του ιατροδικαστή ότι η χορήγηση της κεταμίνης στην 9χρονη ήταν ενδοφλέβια. Ένα από τα σενάρια είναι η κεταμίνη να μπήκε στον ορό του παιδιού ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Η ποσότητα που χορηγήθηκε ήταν τόσο μεγάλη που ο θάνατος επήλθε μέσα σε διάστημα μόλις 10 λεπτών. Η δραστικότητα της κεταμίνης εκτιμάται ότι αυξήθηκε ακόμα περισσότερο, διότι ο οργανισμός του παιδιού είχε λάβει ήδη ένα κοκτέιλ φαρμάκων, στο πλαίσιο της αγωγής του για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ποια όμως θα είναι τα επόμενα βήματα της έρευνας; Η Ανακρίτρια θα διαβάσει το πόρισμα του κ. Σωτήρη Μπουζιάνη και πιθανότατα θα δώσει εντολή για την εκταφή της Τζωρτζίνας.

Η λήψη τριχών ενδεχομένως να φανεί καθοριστική. Και αυτό γιατί θα «φωτίσει» τι είχε συμβεί πολλούς μήνες πριν τη δολοφονία του παιδιού, όταν η Τζωρτζίνα εισήχθη τον Απρίλιο του 2021 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Ρίου, μετά από εγκεφαλοπάθεια, συνεπεία καρδιακής ανακοπής. Συνδέεται η καρδιακή ανακοπή με τη χορήγηση θανατηφόρας ουσίας ή όχι. Μέχρι στιγμής το ερώτημα παραμένει αναπάντητο.

Αναπάντητο παραμένει και το ερώτημα που αφορά στον τρόπο με τον οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Και αυτό γιατί από το πόρισμα του ιατροδικαστή τεκμαίρεται ότι πρόκειται για δολοφονία, ωστόσο, οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν στοιχεία σύνδεσης του εγκλήματος με την 33χρονη.

Ο κ. Σωτήρης Μπουζιάνης ανίχνευσε στην Τζωρτζίνα ποσότητα κεταμίνης των 6,5 mg/Ml. Κατά την έρευνα έγινε σύγκριση της υπόθεσης της 9χρονης με συνολικά 114 περιπτώσεις θανάτων, που αφορούν σε ανθρώπους στους οποίους είχε χορηγηθεί κεταμίνη πριν καταλήξουν. Από τις 114 περιπτώσεις θανάτων από κεταμίνη που υπήρχαν στη διεθνή βιβλιογραφία προέκυψε ότι ο μέσος όρος της ποσότητας κεταμίνης που βρέθηκε στους οργανισμούς των θανόντων ήταν 2,4 mg/Ml. Αυτό σημαίνει ότι στην Τζωρτζίνα ανιχνεύτηκε τριπλάσια ποσότητα από το μέσο όρο.

Οι ουσίες που ανιχνεύτηκαν

Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρονται όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στη μεγαλύτερη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη. Συγκεκριμένα, ελήφθησαν αίμα και ούρα από την 9χρονη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί τοξικολογική εξέταση, από την οποία διαπιστώθηκε στο αίμα η παρουσία: κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine), lidocaine, prilovaine, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam).

Η κεταμίνη της στοίχισε τη ζωή μέσα σε λίγα λεπτά και οι γιατροί δεν είχαν το παραμικρό περιθώριο να την επαναφέρουν όταν ειδοποιήθηκαν.

Το πόρισμα του κ. Μπουζιάνη κατατέθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο είχε αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση για την πολύκροτη υπόθεση (η οποία βρίσκεται πλέον στο στάδιο της κύριας ανάκρισης).

Παράλληλα, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα του κ. Καρακούκη για τα αίτια θανάτου για τη Μαλένα και την Ίριδα.

Διαβάστε επίσης:

Ο ιατροδικαστής ζητά την εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας - Στο Ανθρωποκτονιών το πόρισμα

Σχετικές ειδήσεις