ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ομόνοια: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για κλοπή Ι.Χ. διπλωμάτη – Του πήραν τον υπολογιστή

Ομόνοια: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για κλοπή Ι.Χ. διπλωμάτη – Του πήραν τον υπολογιστή

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία ύστερα από περιστατικό κλοπής 40χρονου διπλωμάτη στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 40χρονος εργάζεται σε μεγάλη πρεσβεία βαλκανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στάθμευσε το νοικιασμένο αυτοκίνητό του στην οδό Ευριπίδου στην Ομόνοια, όπου το όχημά του έγινε στόχος επίθεσης.

Αναλυτικότερα, το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής την ώρα που ο διπλωμάτης βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, πιθανότατα για κάποια συνάντηση. Επιστρέφοντας στο μισθωμένο όχημα, διαπίστωσε ότι αυτό ήταν παραβιασμένο από την πλευρά του οδηγού και ότι είχαν αφαιρέσει όλα τα αντικείμενα που είχε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δράστες έφυγαν έχοντας αρπάξει ένα λάπτοπ και δύο τάμπλετ –όλα τους τελευταίες τεχνολογίας- και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται σε 9.000 ευρώ περίπου. Παρά την έρευνα που έγινε στην ευρύτερη περιοχή δεν κατέστη ο εντοπισμός τους, ενώ ο τρόπος δράσης τους δείχνει «επαγγελματισμό».

Την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι δεν γνώριζαν ποιος είναι ο οδηγός του οχήματος.