ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κρήτη: Αυτός είναι ο προπονητής πολεμικών τεχνών που ασελγούσε στους μαθητές του

Κρήτη: Αυτός είναι ο προπονητής πολεμικών τεχνών που ασελγούσε στους μαθητές του
Κρήτη: Ο προπονητής πολεμικών τεχνών έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση αυτή
ΕΛΑΣ

Κρήτη: Ο προπονητής πολεμικών τεχνών έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση αυτή

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά από σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγίου Νικολάου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 46χρονου προπονητή πολεμικών τεχνών, o οποίος εμπλέκεται σε ποινική υπόθεση με ανηλίκους.

Πρόκειται για τον Ιωάννη ΓΕΡΟΝΤΗ του Γεωργίου και της Ζαμβίας που γεννήθηκε το 1976 στην Άγιο Νικόλαο σε βάρος του οποίου ο Εισαγγελέας άσκησε κακουργηματικές διώξεις για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και γενετήσιες πράξεις κατά ανηλίκων μετά τις καταγγελίες οκτώ μαθητών του που κατέθεσαν στην Ασφάλεια ότι είχε προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά καθώς και ότι τους έβαζε να του κάνουν μασάζ ενώ εκείνος έβλεπε πορνό στο κινητό του.

Ο ίδιος, πάντως, και παρά την προφυλάκισή του αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρίες.

Οι υπάρχουσες καταγγελίες αφορούν πράξεις που σημειώθηκαν από το 2014 έως και το 2022, με τα όσα ανέφεραν οι μαθητές να σοκάρουν.

Η κατάθεση της 20χρονης από χωριό του Λασιθίου ίσως ήταν η πιο κομβική και βαρύνουσα ποινικά καθώς το κορίτσι κατήγγειλε ξεκάθαρη σεξουαλική παρενόχληση από τον δάσκαλο της, περιγράφοντας συγκεκριμένες σκηνές, συνθήκες, πράξεις και φράσεις.

Και αν στο αποκαλούμενο «μασάζ», δεν αντέδρασε, σε άλλες φερόμενες απαιτήσεις του προπονητή καταγγέλλει ότι είπε «όχι», αρνήθηκε να υπακούσει στο "δάσκαλο" και το πλήρωσε, όπως υποστηρίζει, με πολύ πόνο, σε βαθμό που έκλαψε.

«Μην αρνείσαι στο δάσκαλο γιατί ξέρεις ότι θα πονέσεις…» αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεση της, επεξηγώντας ότι: «αυτή τη φράση ο δάσκαλος την έλεγε συχνά και με το «ξέρεις ότι θα πονέσεις» εννοούσε ότι θα μας βάλει για άνοιγμα (σπαγκάτο), το οποίο χρησιμοποιούσε για εκφοβισμό σε όλα τα παιδιά καθώς ερχόταν από πάνω μας και μας πάταγε και ο πόνος ήταν πολύ μεγάλος…».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Όπως αναφέρεται μάλιστα, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου τηλεφωνικά στους αριθμούς 28410- 91410 και 28410-91413, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σχετικές ειδήσεις