ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κρήτη: Τι υποστηρίζουν οι δύο που επιτέθηκαν με μαχαίρι σε Γερμανούς – Γιατί παραδίνονται τώρα

Κρήτη: Τι υποστηρίζουν οι δύο που επιτέθηκαν με μαχαίρι σε Γερμανούς – Γιατί παραδίνονται τώρα
Κρήτη: Η δικογραφία για την επίθεση έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα και αναμένονται εξελίξεις
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Κρήτη: Η δικογραφία για την επίθεση έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα και αναμένονται εξελίξεις

Την πρόθεσή τους να παραδοθούν το επόμενο διάστημα φέρονται να έχουν εκφράσει, όπως μετέδωσε το Newsbomb.gr, οι δύο «μαυροπουκαμισάδες» που επιτέθηκαν και με μαχαίρι σε οικογένεια Γερμάνων τουριστών στην Κρήτη.

Ο δικηγόρος τους που επικοινώνησε με την Ασφάλεια το βράδυ της Κυριακής δηλώνοντας ότι θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει ενώπιον των αρχών τον 38χρονο και τον 36χρονο που έχουν ταυτοποιηθεί για την επίθεση αποκάλυψε και την υπερασπιστική τους γραμμή.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές αυτό που θα υποστηρίξουν οι δύο δράστες της επίθεσης, οι οποίοι είναι βοσκοί, είναι ότι ήταν οι Γερμανοί που επιτέθηκαν πρώτοι και ότι ο ένας από τους δύο έβγαλε μαχαίρι για να αμυνθεί.

Από τη μέχρι στιγμής στάση των δύο κατοίκων του Μυλοποτάμου προκύπτει ότι επέλεξαν να κρυφτούν μέχρι να παρέλθει το αυτόφωρο, με στόχο να εμφανιστούν στις Αρχές μαζί με το δικηγόρο τους.

Πηγές του Νewsbomb.gr ανέφεραν ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει διπλές έρευνες στα σπίτια των δύο Κρητικών, χωρίς αποτέλεσμα. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν πάντως ότι οι έρευνες στον τόπο κατοικίας τους δεν είναι «απλή υπόθεση» λόγω των «ιδιαιτεροτήτων» της περιοχής.

Η δικογραφία για την υπόθεση είναι από το πρωί της Δευτέρας στα χέρια του εισαγγελέα ο οποίος και θα κρίνει αν η ΕΛΑΣ θα προχωρήσει στη σύλληψη των δύο δραστών της επίθεσης ή όχι κι αυτό γιατί το Αυτόφωρο έχει πλέον παρέλθει. Για να περάσουν, επομένως, χειροπέδες στους δύο «νταήδες» οι αστυνομικοί θα πρέπει να έχει προηγηθεί η απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Όσον αφορά στο χρονικό της υπόθεσης, αρχικά η Αστυνομία είχε καταγράψει το συμβάν ως τροχαίο με εγκατάλειψη. Όλα ξεκίνησαν από μία μικρή σύγκρουση μεταξύ του τζιπ των Κρητικών και του οχήματος των Γερμανών τουριστών.

Οι Κρητικοί εγκατέλειψαν το τρακαρισμένο όχημα των Γερμανών και προσπάθησαν να εξαφανιστούν. Οι Γερμανοί φέρονται να τους κυνήγησαν μέχρι που τους έφτασαν. Τότε κατέβηκε ο συνοδηγός του οχήματος των τουριστών για να διαμαρτυρηθεί για την εγκατάλειψη. Ο ένας από τους δύο Κρητικούς έδωσε μπουνιά στον Γερμανό και τότε τα μέλη της οικογένειάς του για να τον υπερασπιστούν επιτέθηκαν στους δύο Κρητικούς. Τότε ο ένας από τους δύο Κρητικούς έβγαλε μαχαίρι και τους απείλησε.

Στη συνέχεια, οι Γερμανοί μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και προσπάθησαν να απομακρυνθούν. Οι Κρητικοί τους κυνήγησαν και άρχισαν να χτυπάνε με το τζιπ τους το όχημα των τουριστών. Μέχρι που κάποια στιγμή τους ακινητοποίησαν και τότε επενέβησαν κάτοικοι του χωριού για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Αρχικά οι Γερμανοί δεν ήθελαν να καταθέσουν στην Αστυνομία για το συμβάν, ωστόσο, λίγες ώρες μετά άλλαξαν γνώμη.

Σχετικές ειδήσεις