ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κρήτη: Συνελήφθησαν οι δύο «νταήδες» για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες

Κρήτη: Συνελήφθησαν οι δύο «νταήδες» για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες
Κρήτη: Τη σύλληψη του 38χρονου και του 36χρονου ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Κρήτη: Τη σύλληψη του 38χρονου και του 36χρονου ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Τη σύλληψη των δύο κατοίκων του Μυλοποτάμου που αναζητούνταν για την επίθεση σε βάρος των Γερμανών τουριστών στην Κρήτη ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο» έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος στο Twitter.

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου

Οι δύο βοσκοί στο επάγγελμα και ηλικίας 36 και 38 ετών έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές με τον έναν να έχει εμπλακεί σε υπόθεση συμπλοκής και τον άλλο σε υπόθεση ναρκωτικών.

Την Δευτέρα (22/08) ο εισαγγελέας Ρεθύμνου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον 38χρονο ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που απείλησε με μαχαίρι την οικογένεια των Γερμανών τουριστών.

Συγκεκριμένα το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τις κατηγορίες της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, επικίνδυνη οδήγηση, παραβίαση του νόμου περί όπλων και απλές σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση έκαναν κινήσεις για να αποσυρθούν οι μηνύσεις που έχουν γίνει σε βάρος τους.

Όπως έγραψε το Newsbomb.gr αυτό που θα υποστηρίξουν οι δύο δράστες της επίθεσης είναι ότι ήταν οι Γερμανοί που επιτέθηκαν πρώτοι και ότι ο ένας από τους δύο έβγαλε μαχαίρι για να αμυνθεί.

Την εκδοχή αυτή, μάλιστα, μετέφερε και ένας συγγενής των δύο ανδρών ο οποίος μίλησε στον Alpha για τα όσα υποστηρίζει η πλευρά των άφαντων ακόμα κατοίκων του Μυλοποτάμου.

Σχετικές ειδήσεις