ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία 39χρονου στην Αγία Βαρβάρα: Ο δράστης κυκλοφορούσε με δύο Καλάσνικοφ

Δολοφονία 39χρονου στην Αγία Βαρβάρα: Ο δράστης κυκλοφορούσε με δύο Καλάσνικοφ
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Σε τυχαίο έλεγχο της Αστυνομίας στην περιοχή του Χαϊδαρίου εντοπίστηκε ο 37χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την άγρια δολοφονία 39χρονου Ρομά στις 31 Ιουλίου 2022 στην Αγία Βαρβάρα.

Λίγο πριν τη σύλληψή του στο Χαϊδάρι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών τον είχαν ταυτοποιήσει ως τον δράστη του στυγερού εγκλήματος. Το μεσημέρι της Τετάρτης εντοπίστηκε να κινείται με αυτοκίνητο με οδηγό τον ίδιο στο Χαϊδάρι. Συνοδηγός ήταν ένας 22χρονος. Στον έλεγχο των αστυνομικών εντοπίστηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου δύο Καλάσνικοφ. Αυτός ήταν ο λόγος που από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. και ενημερώθηκαν αμέσως όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί ότι ο οδηγός είναι ο άντρας που έχει ταυτοποιηθεί για τη δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα.

Ο 37χρονος, αλβανικής καταγωγής, είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές, ενώ είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Τον περασμένο Ιούλιο πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 39χρονο στη μέση του δρόμου. Είχε προηγηθεί διαπληκτισμός μεταξύ δράστη και θύματος μέσα σε σπίτι. Στη συνέχεια, οι δύο άντρες βγήκαν έξω και τότε ο Αλβανός τράβηξε όπλο και άνοιξε πυρ.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν τότε ότι το περιστατικό εκτιμάται ότι συνδέεται με διαφορές για ναρκωτικά.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας με θύμα άντρα αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είχε δεχτεί πυρά στις 15 Ιουλίου 2022 στην περιοχή του Αγίου Παύλου στο κέντρο της Αθήνας. Το θύμα είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Σε βάρος του 37χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ σε βάρος του 22χρονου συνοδηγού του αυτοκινήτου για κατοχή πυροβόλων όπλων. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαλευκάνουν τι ακριβώς σκόπευαν να κάνουν οι δύο συλληφθέντες με το βαρύ οπλισμό που είχαν στην κατοχή τους.