ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ναυάγιο στα Κύθηρα: Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μπαίνει στις έρευνες με Super Puma - Συγκλονιστικές εικόνες

Ναυάγιο στα Κύθηρα: Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μπαίνει στις έρευνες με Super Puma - Συγκλονιστικές εικόνες
Συνεχίζεται η έρευνα στα Κύθηρα
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ/EUROKINISSI

Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών από το ναυάγιο του ιστιοπλοϊκού σκάφους στα Κύθηρα. Συνδρομή της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο Super Puma από το απόγευμα της Πέμπτης (6/10).

Κάτω από αντίξοες συνθήκες συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, για τον εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών από το ναυάγιο στα Κύθηρα. Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των Αρχών και των ιδιωτών που έχουν σπεύσει σε βοήθεια.

Το απόγευμα της Πέμπτης (6/10), ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος έδωσε εντολή έτσι ώστε κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ να μεταβεί στα Κύθηρα με ελικόπτερο Super Puma έτσι ώστε να συνδράμει στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι επιβαίνοντες στο σκάφος ήταν περίπου 95, αφγανικής καταγωγής. Από αυτούς, 69 έχουν διασωθεί και μεταφερθεί στο σχολείο των Φριλιγκιανίκων. Οι 44 είναι άντρες, οι 7 γυναίκες, ενώ υπάρχουν και 18 ανήλικοι. Επίσης, 13 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Οι υπόλοιποι αγνοούνται.

Την ίδια στιγμή, είναι συγκλονιστικές οι εικόνες που καταγράφει ο φωτογραφικός φακός από τη θαλάσσια περιοχή στην οποία έγινε το ναυάγιο. Στο νερό επιπλέουν κομμάτια από το σκάφος, προσωπικά αντικείμενα και – δυστυχώς – ακόμα και ανθρώπινα σώματα…