ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σεπόλια: Τουλάχιστον 10 παιδεραστές βίασαν την 12χρονη - Της έκανε πλύση εγκεφάλου ο μαστροπός

Σεπόλια: Τουλάχιστον 10 παιδεραστές βίασαν την 12χρονη - Της έκανε πλύση εγκεφάλου ο μαστροπός

Την φρίκη που βίωσε η 12χρονη στα χέρια του 53χρονου κατέθεσε στην αστυνομία. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της, το παιδί είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Νέα φρικιαστικά στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση στα Σεπόλια, όπου ένα 12χρονο κορίτσι βιαζόταν κατ' εξακολούθηση από έναν 53χρονο και έναν 42χρονο, με τον πρώτο μάλιστα να το εκδίδει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ποσό των 50 έως 70 ευρώ.

Η 12χρονη είχε βιαστεί από τουλάχιστον δέκα παιδεραστές, εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχει αναγνωρίσει μόνο τον έναν.

Της είχαν κάνει «πλύση» εγκεφάλου

Στη 12χρονη ο 53χρονος είχε κάνει «πλύση» εγκεφάλου σε σημείο που το κορίτσι γύριζε βιντεάκια από μόνο του και του τα έστελνε. Στη συνέχεια ο ίδιος ανέβαζε τα βίντεο στο διαδίκτυο για να προσελκύσει παιδεραστές ή τα έστελνε απευθείας σε υποψήφιους βιαστές του παιδιού.

Η δράση του 53χρονου βιαστή

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο 53χρονος είχε βιάσει πρώτα ο ίδιος το παιδί, απειλώντας το μάλιστα πως αν πει το παραμικρό θα την σκοτώσει. Από τότε βίαζε κατ’ εξακολούθηση τη 12χρονη και μάλιστα κατέγραφε τις αρρωστημένες πράξεις του, τις οποίες στην συνέχεια αναρτούσε σε ιστότοπο.

Από εκεί ο 53χρονος, εντόπιζε άλλους άνδρες που ήθελαν να βιάσουν έναντι αμοιβής την ανήλικη. Για κάθε ραντεβού έπαιρνε από 50 έως 70 ευρώ.

Μάλιστα, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι στο κινητό του δράστη εντοπίστηκαν, μέσω της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου πάνω από 200 τηλεφωνικές κλήσεις, από εν δυνάμει παιδεραστές, ενώ ο ίδιος φέρεται να αναρτούσε στο διαδίκτυο μέσα από ψεύτικα προφίλ τα βίντεο με τους βιασμούς της 12χρονης. Πού γινόντουσαν αυτοί; Μέσα σε αυτοκίνητα σε συγκεκριμένο σημείο κοντά στον σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια και με τον μαστροπό να περιμένει πάντα το κοριτσάκι.

Τι κατέθεσε η 12χρονη

Η δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση της 12χρονης, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι το παιδί είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση με τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα.

Σχετικά με το πώς αποκαλύφθηκε το έγκλημα, είπε ότι η υπόθεση έφτασε στα χέρια των αρχών στις αρχές Αυγούστου, όταν η 12χρονη εξομολογήθηκε στη μητέρα της τα όσα συνέβαιναν. Εκείνη προχώρησε αμέσως σε καταγγελία και ξεκίνησαν οι έρευνες.

«Το παιδί βρισκόταν διακοπές σε συγγενικό σπίτι. Από τους συγγενείς διαπιστώθηκε ότι στο κινητό του υπήρχαν μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και φωτογραφίες με τον συγκεκριμένο κύριο ο οποίος είναι κατηγορούμενος και αμέσως ενημέρωσαν τη μητέρα και το έφεραν το παιδί στην Αθήνα και η μητέρα με το παιδί με τις βαλίτσες μάλιστα στο χέρι από εκεί που ήταν πήγε στο Ανηλίκων και έκανε την καταγγελία», δήλωσε η Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άρχισαν να παρακολουθούν στενά τον 53χρονο. Εντόπισαν τα ψεύτικα προφίλ που είχε δημιουργήσει, με πλήθος βίντεο και γυμνών φωτογραφιών της ανήλικης, είδαν τις συνομιλίες που είχε ο 53χρονος με παιδεραστές που πλήρωναν για να συνευρεθούν με το παιδί. Στη συνέχεια συνέλαβαν τον 53χρονο, καθώς και έναν 42χρονο φίλος του.

Μάλιστα, συγκλονίζει αυτό που λέει η δικηγόρος της, ότι ο 53χρονος ισχυριζόταν πως η ανήλικη τον προκαλούσε. «Δεν είχε κλείσει ακόμα τα 12. Η αστυνομία θα βρει κι άλλα άτομα», προσέθεσε.

Η ανήλικη κατέθεσε στην αστυνομία ότι ο μαστροπός την απειλούσε με ένα όπλο και τη βίαζε μέσα στην επιχείρησή του συστηματικά ή την εξέδιδε σε άλλους άντρες. Ωστόσο, η ίδια δεν γνωρίζει τίποτα για χρήματα, όπως είπε.

«Απ’ ό,τι μπορώ να θυμηθώ, οι άνδρες που συνάντησα ήταν περίπου 10. Τα ραντεβού τα κανόνιζε ο… Με πήγαιναν σε δωμάτια και στα αυτοκίνητά τους. Δεν ξέρω πού ακριβώς βρισκόμασταν», κατέθεσε η 12χρονη στις Αρχές.

Σφακιανάκης: «Μιλάμε για μεμονωμένο περιστατικό»

Στο MEGA μίλησε ο Μανώλης Σφακιανάκης, Ιδρυτής και Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi) σχετικά με το φρικτό περιστατικό.

«Ο κύριος είχε ένα παιδάκι άρα εδώ μιλάμε για μεμονωμένο περιστατικό και μόνο, το οποίο αυτό περιστατικό, το είχε αναρτήσει σε δεκάδες προφίλ, πωλούσε εικόνες κι έλεγε στη συνέχεια ότι όποιος θέλει να συνευρεθεί μαζί του, μπορεί, έναντι αμοιβής την οποία συμφωνούσε στην πορεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης.

Με τον μισό ποινικό κώδικα κατηγορείται ο 53χρονος

Δικογραφία για όχι ένα και δύο αλλά επτά αδικήματα έχει σχηματισθεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά του 53χρονου καταστηματάρχη που φέρεται όχι μόνο να βίαζε αλλά και να εξέδιδε σε άλλους άνδρες έναντι αμοιβής την άτυχη 12χρονη στα Σεπόλια.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ο 53χρονος κατηγορείται για:

  • Βιασμό ανήλικου κατ’ εξακολούθηση
  • Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση
  • Κατάχρηση ανηλίκου
  • Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων
  • Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας
  • Γενετήσια πράξη με ανήλικο
  • Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου

Παράλληλα και ο 42χρονος που έχει συλληφθεί κατηγορείται για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση.

«Κλειδί» η μαρτυρία της μητέρας

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η μητέρα της 12χρονης στις αρχές, η ίδια εργαζόταν στο κατάστημα λιανικής πώλησης χαρτικών όπου καταστηματάρχης ήταν ο 53χρονος. Εκεί έστελνε και την κόρη της να βοηθάει, όπως δήλωσε. Συγκεκριμένα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής το μικρό παιδί σφουγγάριζε, σκούπιζε και καθάριζε ράφια.

Σημειώνεται πως η μάνα διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον 53χρονο βιαστή.

Η μητέρα της μίλησε στον Alpha για τον 53χρονο. «Αν γίνει κάτι και αυτός ο άνθρωπος βγει έξω ελεύθερος -γιατί έχει κόσμο να τον καλύψει- εγώ η ίδια θα τον θάψω. Δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά του, ούτε αποζημίωση θέλω να πάρω, ούτε με βοηθούσε, όπως πήγε και είπε», ανέφερε.

Άφωνοι οι γείτονες

Ο άνδρας φαίνεται να είχε περάσει μια θετική εντύπωση στη γειτονιά καθώς οι ίδιοι έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν τα όσα άθλια συνέβαιναν στο μαγαζί «κολαστήριο».

«Ερχόταν εδώ, τον βοήθαγε, του κουβάλαγε μερικά μπουκάλια μέσα, σκούπιζε… Για 1 με 2 ώρες, μέρα παρά μέρα. Δεν μας είχε δείξει τίποτα. Όλα αυτά που λένε είναι απίστευτα», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο MEGA, ενώ άλλοι κάτοικοι στον Alpha τον χαρακτήρισαν οικογενειάρχη και έπεσαν από τα σύννεφα στο άκουσμα της είδησης.

Από «προβληματική» οικογένεια η 12χρονη

Άνθρωπος που εργαζόταν στην περιοχή μίλησε στο debater.gr και αποκάλυψε ότι η μικρή περνούσε δύσκολα στην οικογένειά της. Ο πατέρας της ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά.

«Θυμάμαι την μικρή εκεί. Βοηθούσε εκεί, καθάριζε κανένα ράφι. Είναι από πολυμελή οικογένεια, είχε θέματα με τη θεία της. Ο πατέρας της έχει πρόβλημα με ναρκωτικά. Ερχόταν εδώ της έδινα φαγητό και μου έλεγε “θα το πληρώσει ο ιδιοκτήτης που καθάριζε ράφια”. Πέφτω από τα σύννεφα με αυτό που μου λέτε. Ο γιος του είναι δημοσιογράφος και η γυναίκα του ασχολείται με τα κοινά».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν με εντάλματα, βραδινές ώρες 7-10-2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί 53 και 42 ετών, κατηγορούμενοι για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης και άλλα αδικήματα.

Σε βάρος του 53χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένης περίπτωσης κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο και παράνομη βία σε βάρος ανήλικου, ενώ σε βάρος του 42χρονου για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι διέπραξαν τις ανωτέρω –κατά περίπτωση- αξιόποινες πράξεις σε βάρος ανήλικης στην Αθήνα.

Στην κατοχή του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πιστόλια, 572 φυσίγγια, 21 μαχαίρια, ξιφολόγχη, 2 φορητοί υπολογιστές και σκληρός δίσκος και στην κατοχή του 42χρονου φορητός υπολογιστής και 2 usb .

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σχετικές ειδήσεις