ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΓΑΔΑ για βιασμό 12χρονης στα Σεπόλια: Καμία ολιγωρία - Η υπηρεσία ενήργησε άμεσα

ΓΑΔΑ για βιασμό 12χρονης στα Σεπόλια: Καμία ολιγωρία - Η υπηρεσία ενήργησε άμεσα
Ανακοίνωση ΓΑΔΑ
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Απάντηση, σε όσους έκαναν λόγο για αργοπορημένη δημοσιοποίηση των στοιχείων των δραστών και στη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη σχετικά με την καταγγελία του βιασμού της 12χρονης, έδωσε η ΓΑΔΑ.

Σχετικά με την καταγγελία για το βιασμό της 12χρονης από τα Σεπόλια και τη σύλληψη δύο κατηγορούμενων εξέδωσε διευκρινίσεις η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αφορμή στάθηκαν οι επικρίσεις για αργοπορημένη δημοσιοποίηση των στοιχείων των δραστών και η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη ότι η μητέρα της 12χρονη είχε πάει να καταγγείλει το βιασμό του κοριτσιού στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού και την έδιωξαν. Όπως η ίδια φέρεται να είπε, «δεν με δέχονταν αμέσως και πήγα την επόμενη ημέρα ξανά, από εκεί με έστειλαν στη ΓΑΔΑ. Από εκεί ξεκίνησε η καταγγελία μου».

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

Οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, προκειμένου καταγγείλουν παράνομες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης τους.

Από την εν λόγω Υπηρεσία ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν την ίδια ημέρα και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους.

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ σημειώνεται ότι η εν λόγω Υπηρεσία τυγχάνει καθ’ ύλην αρμόδια και στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό για τη διερεύνηση τέτοιου είδους υποθέσεων.

Συνεπώς, αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών, σε τηλεοπτικές εκπομπές που αναπαράγονται και σε ιστοσελίδες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Βιασμός 12χρονη στα Σεπόλια: Πατέρας τριών ανήλικων παιδιών ο 42χρονος

Σεπόλια: Σοκάρουν οι διάλογοι στο κινητό της 12χρονης - «Μας σηκώθηκαν οι τρίχες» λέει ο θείος της

Σεπόλια: Αυτοί είναι οι παιδεραστές που βίαζαν και εξέδιδαν τη 12χρονη