ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σεπόλια: Αυτοί είναι οι παιδεραστές που βίαζαν και εξέδιδαν τη 12χρονη

Σεπόλια: Αυτοί είναι οι παιδεραστές που βίαζαν και εξέδιδαν τη 12χρονη

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του βιαστή που εξέδιδε τη 12χρονη στα Σεπόλια,

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 7-10-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος του ημεδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση, Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση, Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση, Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, Εμπορία ανθρώπων και Νόμο περί όπλων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγει:

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ο βιαστής-«πελάτης»

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του 42χρονου βιάστη της 12χρονης που επίσης συνελήφθη.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και Εμπορία ανθρώπων.

Η εγκληματική δράση του Ηλία Μίχου

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις στην υπόθεση της ανήλικης από τα Σεπόλια. Όπως έγινε γνωστό οι συστηματικοί βιασμοί σε βάρος της 12χρονης ξεκίνησαν από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν το κορίτσι ήταν 10,5 ετών.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Mega, o αστυνομικός συντάκτης στα «ΒΗΜΑ» & «ΤΑ ΝΕΑ» Βασίλης Λαμπρόπουλος: «Εδώ και 20 ημέρες ξεκίνησε μία μεγάλη έρευνα. Ο δράστης φαίνεται μέσα σε αυτές τις 20 ημέρες να ενημερώθηκε ότι επίκειται να ξεκινήσει μία αστυνομική έρευνα και υπάρχει δημόσια καταγγελία. Από πέρυσι το καλοκαίρι το κορίτσι περιέγραψε τους συστηματικούς βιασμούς που υπέστη».

Αναφορικά με τον αξιωματικό που φωτογραφιζόταν μαζί με τον 53χρονο κατηγορούμενο ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι ο δράστης επιχειρούσε να έχει καλές σχέσεις με το τοπικό αστυνομικό τμήμα κάνοντας συχνά δωρεές σε αυτό.

Δείτε το βίντεο

Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του 53χρονου

Στο μεταξύ, συμπληρωματική ποινική δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή στην πλημμεληματική της μορφή ασκήθηκε νωρίτερα το πρωί της Τρίτης (11/10) σε βάρος του 53χρονου για την υπόθεση της 12χρονης Κολωνό.

Ο 53χρονος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, έχει κατηγορηθεί ακόμα για μια σειρά κακουργήματα και πλημμελήματα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ο 53χρονος κατηγορείται για:

  • Βιασμό ανήλικου κατ’ εξακολούθηση
  • Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση
  • Κατάχρηση ανηλίκου
  • Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων
  • Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας
  • Γενετήσια πράξη με ανήλικο
  • Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου

«Υπάρχει αποστολή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου»

Για την υπόθεση του 53χρονου στα Σεπόλια που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη μίλησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της.

«Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα. Γίνεται ανάλυση τηλεφώνων και υπολογιστή. Απαιτείται κάποιος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Εξετάζεται κατά προτεραιότητα η περίπτωση, έπειτα από εντολή» ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Παράλληλα ο υφυπουργός αποκάλυψε πως υπάρχει αποστολή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου από το κινητό της 12χρονης. «Οι συλλήψεις δεν προαναγγέλλονται. Γίνεται σε βάθος έρευνα, συστηματική, η υπηρεσία ανηλίκων έχει διερευνήσει με μυστικότητα και σε βάθος την υπόθεση. Υπάρχει αρκετός δρόμος, προκύπτουν IP διευθύνσεις ατόμων που έρχονταν σε επαφή με την ανήλικη. Φαίνεται από το τηλέφωνό της να έχουν προκύψει κλήσεις προς ορισμένα άτομα. Επίσης υπάρχει αποστολή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου. Υπάρχουν στοιχεία που χρήζουν περαιτέρω διερεύνηση. Εκτιμούμε ότι θα προκύψουν στοιχεία και για άλλα άτομα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτώμενος αν πρόκειται για κύκλωμα ή μεμονωμένες περιπτώσεις, ο Λευτέρης Οικονόμου άφησε να εννοηθεί πως από την έρευνα προκύπτει «οργανωμένη έκθεση της ανήλικης»: «Προκύπτει η εμπλοκή του επιχειρηματία που εκμεταλλεύονταν την ανήλικη. Δείχνει να υπάρχει οργανωμένη έκθεση της ανήλικης και εκμετάλλευσή της σε θέματα πορνείας, είναι όμως αρκετά πρόωρο να μιλήσουμε για συμπεράσματα. Είναι μια περίπτωση αρκετά ευαίσθητη. Μιλάμε για ένα κορίτσι 12 ετών που έχει κακοποιηθεί ψυχολογικά και σωματικά».

Τέλος, ο Λευτέρης Οικονόμου, σημείωσε: «Έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες για να υπάρξουν βουλεύματα και άρση του απορρήτου για να γίνουν οι διαδικασίες που επιβάλλονται. Χρειάζεται να είμαστε πολύ κοντά στα παιδιά. Να έχουμε ουσιαστική σχέση επικοινωνίας και οτιδήποτε μας προβληματίζει στη συμπεριφορά τους να το κοιτάμε».

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η 12χρονη

Η γιαγιά της ανήλικης μιλώντας στο Mega αποκάλυψε ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση της ανήλικης εγγονής της:

«Έχει κλειστεί το παιδί μέσα, κλαίει όλη μέρα. Εγώ δεν τον ήξερα, λέω την αλήθεια, δεν τον ήξερα καν τον άνθρωπο. Δε μου άρεσε όταν είδα να ανεβάζει φωτογραφίες της μικρής. Εγώ δεν ασχολούμαι με τα κινητά, έχω ένα απλό κινητό και μου δείχνουν τα άλλα τα εγγόνια μου τα μεγάλα, ‘δες εδώ ανεβάζει φωτογραφίες’. Η θεία τα είδε. Είδε τα μηνύματα στο τηλέφωνο.

Είδε το τηλέφωνο και είδε το παιδί να ασχολείται και λέει να δω τι είναι αυτά και τα βρήκε όλα αυτά και φρίκαρε. Τα είδε όλα και κανόνισε από εκεί και πήγαν κατευθείαν στη ΓΑΔΑ η μάνα και έκανε την καταγγελία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η θεία της 12χρονης αποκάλυψε την φρίκη που βίωνε το παιδί

Η παρατηρητικότητα της θείας της 12χρονης φαίνεται πως είναι αυτή που «ξεκλείδωσε» τη φρικτή υπόθεση στα Σεπόλια με δράστη τον 53χρονο που βίαζε και εξέδιδε το μικρό κορίτσι.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η θεία της 12χρονης, καθοριστική στιγμή ήταν όταν είδε τη 12χρονη ανιψιά της να «κοκκινίζει» όταν διάβασε ένα από τα αρρωστημένα μηνύματα που της έστελνε ο 53χρονος.

«Της λέει γιατί παίζεις με το κινητό τόσες ώρες; Και πήγε να της το πάρει έτσι για πλάκα από το χέρι και την είδε που κοκκίνισε, φοβήθηκε. Της είχε στείλει μηνύματα να της στείλει βίντεο γυμνά. Αυτά διάβασε εκείνη τη στιγμή η θεία. Τα πήρε μετά από κάποια ώρα, γιατί δεν το έδινε η μικρή εύκολα το κινητό. Μετά έβαλε τον κωδικό κι άρχισε η θεία να διαβάζει. Μου τα έστειλε όλα σε μένα κι εγώ πήγα το ίδιο βράδυ στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού» περιέγραψε η μητέρα της 12χρονης την στιγμή που ξεκίνησε η αρχή της ιστορίας που έχει προκαλέσει σάλο.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ποντάρουν πολλά στο κινητό τηλέφωνο του 53χρονου προκειμένου να περάσουν στο επόμενο στάδιο των ερευνών.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να υπάρχει και άλλο πρόσωπο το οποίο να γνώριζε τον εφιάλτη που βίωνε το 12χρονο κοριτσάκι και να σώπαινε. Αν η εκτίμηση αυτή αποδειχθεί, μάλιστα, σωστή, τότε το άτομο αυτό ενδεχομένως να αποτελέσει το «κλειδί» ώστε οι εξελίξεις να είναι συγκλονιστικές.

Μπαλάσκας: «Τον βάλαμε μόνο του σε κελί επειδή οι ποινικοί θα του έκαναν τη μούρη κρέας»

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις προχώρησε ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας σχετικά με τον 53χρονο βιαστή στα Σεπόλια.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως ο 53χρονος μένει μόνος του σε κελί καθώς κινδυνεύει από τους άλλους κρατούμενους. Αποκάλυψε μάλιστα πως ο δράστης έκανε προκρατήσεις για τη 12χρονη και πως αυτή την στιγμή η αστυνομία έχει 213 ονόματα.

Αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας είπε απευθυνόμενος στον συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας: «Κύριε Μπαλάσκα έχουμε πάθει σοκ, γιατί μαθαίνω κι εγώ τώρα για την δράση του ανθρώπου αυτού που δεν είχε ένα μικρομάγαζο στον Κολωνό. Πούλαγε σε μεγάλους φορείς και ιδιωτικούς και δημόσιους. Έπαιρνε διαγωνισμούς τους κέρδιζε και έβγαζε πολλά λεφτά ο άνθρωπος αυτός για να μπορεί να δίνει στην κυρία την προηγούμενη τσάμπα το ρύζι της εβδομάδας και να βγαίνει και να λέει "ήταν ένας άγιος άνθρωπος". Γιατί ακούω και τέρατα ότι φταίει η μάνα. Δικάζουμε τη μάνα;».

Ο Μπαλάσκας απάντησε τότε πως: «Ενδεχομένως να φταίει και η 12χρονη η οποία και ενδεχομένως να τον είχε βιάσει, έχουμε κι αυτό το ενδεχόμενο. Στο τέλος μπορεί αν ειπωθεί και αυτό. Να συλλάβουμε την 12χρονη επειδή τον βίασε κιόλας. Για να μην τρελαθούμε... Όσον αφορά αυτόν τον είχαμε χτες το βράδυ, ήταν ήρεμος, ήσυχος, σκυθρωπός. Τον βάλαμε σε μοναχικό κελί».

Για τον λόγο που επιλέχθηκε ο 53χρονος να μπει σε κελί μόνος του ο συνδικαλιστής απάντησε πως έγινε για λόγους ασφαλείας από τους άλλους κρατούμενους.

«Γιατί θα του κάνουν την μούρη κρέας κύριε Λιάγκα. Υπήρχε η περίπτωση να τον βάλουμε με τους ποινικούς και να τον πιάσουν και να τον περάσουν από την μηχανή του κιμά. Δεν ρισκάρουμε τέτοια πράγματα, αν είναι δυνατόν. Προφυλάσσουμε εμείς κρατούμενους στα δικά μας κρατητήρια στην πτέρυγα του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ. Τους πάντες, αυτή είναι η δουλειά μας και ο θεσμικός μας ρόλος».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας έδωσε λεπτομέρειες που φρικάρουν σχετικά με τη δράση του 53χρονου κάνοντας λόγο για 213 ονόματα. «Το πολύ αηδιαστικό δεν είναι ότι συνουσιάζονταν με ένα παιδάκι 11-12 χρονών. Δεν είναι ότι βίαζε με το πιστόλι στον κρόταφο ένα παιδάκι 11-12 ετών. Δεν είναι ότι "νοίκιαζε" ένα παιδάκι 11-12 χρονών. Είναι ότι έκανε προκρατήσεις! Κρατούσε σειρά προτεραιότητας! 213 ονόματα έχουμε βρει και θα τους κάνουμε φύλλο και φτερό. Δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο. Έχει έρθει πληροφορία ότι υπήρξαν σκληροί παιδόφιλοι, ανθρώπινα τέρατα, παιδόφιλοι μόλις είδαν το 12χρονο λάκισαν. Ακόμα κι αυτοί», είπε χαρακτηριστικά

Σχετικά με την οικογένεια του βιαστή και το γεγονός ότι δεν τον έχουν επισκεφθεί ο Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για ένα καλό οικογενειακό περιβάλλον και πως καλό θα ήταν οι δικοί του να μείνουν εκτός συζήτησης.

«Δεν θέλω να τοποθετηθώ δημόσια όμως, θα μου επιτρέψετε. Καλό είναι να αφήσουμε την οικογένειά του. Έχει μια υπέροχη οικογένεια. Έχει μια υπέροχη οικογένεια και ένα γιο, ένα καταπληκτικό παιδί. Είναι τόσο πικραμένοι. Αλλά αυτό που ειπώθηκε χτες από τον αστυνόμο είναι αλήθεια. Ήταν φιλάνθρωπος, έδινε αφειδώς, βοηθούσε ανθρώπους και αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι το έκανε για να καλύπτει τις πομπές του. Έφαγε το φαγητό του και το ζελεδάκι του», κατέληξε ο αστυνομικός.

Σχετικές ειδήσεις