ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σεπόλια: Εξέδιδαν και βίαζαν και τα αδέρφια της 12χρονης;

Σεπόλια: Εξέδιδαν και βίαζαν και τα αδέρφια της 12χρονης;
«Καυτά» τα ερωτήματα για την υπόθεση που έχει σοκάρει την ελληνική κοινωνία.
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Σεπόλια: Όλες τις πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης και κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην εξάρθρωση ολόκληρου κυκλώματος παιδοβιαστών εξετάζουν οι Αρχές.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της αδιανόητης υπόθεσης βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, συνοδεία μαστροπείας για την οποία κατηγορείται τόσο ο 53χρονος Ηλίας Μίχος όσο και η 37χρονη μητέρα του παιδιού. Ήδη αμφότεροι έχουν συλληφθεί όπως και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιαννίδης.

Οι εξελίξεις είναι συνεχείς και καταιγιστικές, με τις Αρχές να συλλέγουν τα στοιχεία και να εξετάζουν όλες τις παραμέτρους έτσι ώστε να φτάσουν στην πλήρη εξιχνίαση της δυσώδους υπόθεσης. Ένα από τα βασικά ερωτήματα της κοινής γνώμης, αλλά και των αρμοδίων προφανώς, είναι το αν και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας της 12χρονης, έχουν υποστεί ανάλογη σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση.

Η 12χρονη είναι μέλος μιας οικογένειας με οκτώ παιδιά, εκ των οποίων μόνο τα δύο είναι ενήλικα και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να καταθέσουν το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες για όσα έχουν συμβεί στην αδερφή τους. Το αν τα άλλα πέντε παιδάκια, όμως, έχουν υποστεί κακοποίηση είναι αυτό που εξετάζει τώρα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ΕΛΑΣ.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν πως τα παιδιά από τη σύλληψη της μητέρας και έπειτα έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο Παίδων όπου τους παρέχεται πρώτα και πάνω από όλα οι απαιτούμενη ψυχολογική στήριξη. Στα παιδιά αναμένεται να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί κακοποίηση, ενώ σταδιακά αναμένεται να δοθούν και καταθέσεις από μέρους τους.

Προφανώς ο καθένας αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για μια υπόθεση που απαιτεί πάρα πολύ λεπτούς χειρισμούς. Τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν, να συνεχιστεί η ψυχολογική υποστήριξη και να κερδηθεί η εμπιστοσύνη τους από πλευράς των Αρχών, προκειμένου να αναφέρουν όλα όσα γνωρίζουν ή ενδεχομένως όσα έχουν υποστεί.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που υπάρξει επιβεβαίωση των φόβων και αποδειχθεί βιασμός και μαστροπεία σε βάρος και των άλλων ανήλικων τέκνων της οικογένειας, οι εξελίξεις θα είναι κάτι παραπάνω από ραγδαίες και θα αποτελέσουν μια νέα «βόμβα» για την ελληνική κοινωνία. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προφανώς και θα υπάρξει και η ανάλογη αντίδραση των Αρχών που ήδη, ούτως ή άλλως, κάνουν «φύλλο και φτερό» κάθε στοιχείο και κάθε πτυχή της υπόθεσης έτσι ώστε να εξακριβώσουν την ύπαρξη κυκλώματος και να φτάσουν στην πλήρη εξάρθρωσή του.

Σχετικές ειδήσεις