ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Τέταρτη σύλληψη και έπεται συνέχεια

Σεπόλια: Τέταρτη σύλληψη και έπεται συνέχεια
eurokinissi

Σεπόλια: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 36χρονος, τέταρτος κατά σειρά συλληφθέντας για βιασμό της 12χρονης

Σε ακόμα μια σύλληψη για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής το απόγευμα του Σαββάτου.

Ειδικότερα, συνελήφθη 36χρονος κατηγορούμενος «για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 36χρονος κατηγορείται ότι και αυτός απέκτησε επαφή με την ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών. Στη συνέχεια την συνάντησε στην περιοχή των Σεπολίων και συνευρέθηκε μαζί της έναντι αμοιβής.

«Έχουμε απ’ ό,τι φαίνεται κάτι πολύ σοβαρό και οργανωμένο, οι διώξεις είναι πολύ σοβαρές…έχουμε κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική κοινωνία το οποίο αποτυπώνεται και ίσως έχουμε την πιο σκληρή καταγεγραμμένη μορφή παιδεραστίας» δήλωσε στο Mega ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας.

Ερωτώμενος για την πιθανή ποινή των κατηγορουμένων με βάση τα έως τώρα στοιχεία, ο κ. Γλύκας απάντησε: «Στη χώρα μας όταν συμπληρώσεις το μεγαλύτερο τμήμα από την ποινή σου έχεις δυνατότητα να υποβάλλεις αίτημα αποφυλάκισης, προϋποθέτει βέβαια να έχεις βελτιωθεί».

Τόνισε πως στην περίπτωση των παιδόφιλων δεν ισχύει καμία βελτίωση καθώς αποτελεί «πάθηση, μη ιάσιμη». Επισήμανε πως η πολιτεία πρέπει να τους περιορίσει και να τους προσέχει και ιδίως τα παιδιά.

«Στην περίπτωση του πρώτου κατηγορουμένου, εάν ισχύουν όσα λέγονται, είναι αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας καθείρξεως, δηλαδή τουλάχιστον 18 χρόνια μέχρι και 20» εξήγησε ο ποινικολόγος και ανέφερε πως το κάθε αδίκημα τιμωρείται με 10-15 χρόνια το καθένα.

Εκτός από τον εν λόγω 36χρονο, για την υπόθεση έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα τρεις συλλήψεις. Πρόκειται για τον 53χρονο βιαστή – μαστροπό, Ηλία Μίχο και άλλους δύο βιαστές – πελάτες, τον 42χρονο, Γιάννη Σοφιαννίδη και ακόμα έναν 33χρονο που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ακολουθούν νέες συλλήψεις

Άλλα τρία εντάλματα σύλληψης αναμένεται να εκτελεστούν το επόμενο διάστημα. Αρχικά για τον «Μιχάλη», που φέρεται να εκτελεί χρέη συνοδού της 12χρονης στα ραντεβού που κανόνιζε ο Ηλίας Μίχος. Τον συγκεκριμένο είχε αναφέρει από την πρώτη κατάθεσή της η 12χρονη στις 17 Σεπτεμβρίου ως τον άνθρωπο που την πήγαινε στους «πελάτες»-βιαστές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας αυτός έχει ταυτοποιηθεί και θεωρείται θέμα χρόνου η σύλληψή του. Μάλιστα πηγές υποστηρίζουν πως ήδη τον έχουν υπό διακριτική παρακολούθηση και στενή επιτήρηση έτσι ώστε να συλληφθεί μόλις εκδοθεί το ένταλμα.

Οι άλλοι δύο άνδρες που αναμένεται να συλληφθούν είναι βιαστές της 12χρονης, όπως ο 33χρονος που κρατείται από το Σάββατο. Αμφότεροι έχουν ταυτοποιηθεί ενώ έχουν αναγνωριστεί από τη 12χρονη μέσω φωτογραφιών που της έδειξαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα εγκληματολογικά εργαστήρια συνεχίζουν να εξετάζονται οι ηλεκτρονικές συσκευές των ανθρώπων που εξετάζονται στην υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν πως από τις περίπου 260 επαφές που υπάρχουν στο τηλέφωνο της 12χρονης, περίπου 10 από αυτές είχαν συχνές επικοινωνίες με την ανήλικη και αναμένεται κι αυτοί, αν «δεθούν» όλα τα στοιχεία, να είναι οι επόμενοι που θα ακολουθήσουν στις συλλήψεις.

Διαβάστε ακόμα

Σεπόλια: Απανωτές συλλήψεις από την ΕΛΑΣ ξετυλίγουν το «κουβάρι»

Σεπόλια: Έτσι έγινε η σύλληψη του 36χρονου για τον βιασμό της 12χρονης

Σεπόλια: Ακολουθούν τρεις συλλήψεις - Σε στενό κλοιό ο «Μιχάλης»