ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βιασμός 15χρονου: Ο Γολγοθάς της μητέρας και οι επισκέψεις στο σχολείο

Βιασμός 15χρονου: Ο Γολγοθάς της μητέρας και οι επισκέψεις στο σχολείο
Βιασμός 15χρονου στο Λαύριο
Getty

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ο 47χρονος παιδοβιαστής κυκλοφορούσε ελεύθερος παρά τις διαδοχικές καταγγελίες σε βάρος του στην Ελληνική Αστυνομία.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει ένα usb που βρέθηκε τυλιγμένο με μαύρη μονωτική ταινία και ένα κινητό τηλέφωνο, στο πλαίσιο της έρευνας για να εξακριβωθεί το εύρος της δράσης του 47χρονου που συνελήφθη για το βιασμό ενός 15χρονου παιδιού στο Λαύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελευταία διά ζώσης επικοινωνία του 47χρονου με τον 15χρονο (στα μέσα του καλοκαιριού), ο προφυλακισμένος πλέον άντρας ανάγκασε τον ανήλικο να μπει στο όχημά του και στη συνέχεια του επέδειξε φωτογραφίες που του είχαν στείλει άλλοι ανήλικοι, ηλικίας περίπου 12 ετών.

Πριν οι αστυνομικοί στείλουν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών το κινητό του τηλέφωνο για εργαστηριακή εξέταση, προχώρησαν στην επισκόπηση των εξωτερικών αρχείων της συσκευής, εντοπίζοντας φωτογραφίες που απεικονίζουν τον ίδιο μαζί με γυμνόστηθα αγόρια, καταφανώς ανήλικα.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά του 47χρονου μετά τις σε βάρος του καταγγελίες, δηλαδή η εμμονή του να παρενοχλεί τον 15χρονο ακόμα και έξω από το σχολείο του και ενώ η δράση του ήταν ήδη γνωστή στις Αρχές, ανησυχεί ιδιαίτερα τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος δεν δίσταζε να εμφανίζεται έξω από το σχολείο του ανήλικου, αδιαφορώντας εάν θα γινόταν αντιληπτός από δασκάλους ή άλλα παιδιά. Ήδη οι Αρχές είναι ενήμερες και για άλλη καταγγελία σε βάρος του για παρόμοια αδικήματα σε βάρος άλλων ανηλίκων.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα η μητέρα του 15χρονου ανέβηκε έναν Γολγοθά, μέχρι τελικά ο 47χρονος (ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες) να καταλήξει στη φυλακή.

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι κυκλοφορούσε ελεύθερος παρά τις διαδοχικές καταγγελίες σε βάρος του στην Ελληνική Αστυνομία. Ο 47χρονος είχε εμμονή με τον 15χρονο και παρότι η μητέρα του είχε κατ’ επανάληψη καταγγείλει στις Αρχές το γεγονός, ο δράστης κυκλοφορούσε ελεύθερος μέχρι προχθες Πέμπτη, όταν τελικά εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και οδηγήθηκε (αφού πέρασε από Εισαγγελέα και Ανακριτή) στη φυλακή.

Ο 47χρονος είχε γίνει ο εφιάλτης για τον 15χρονο και τη μητέρα του. Η πρώτη καταγγελία της μητέρας έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 στο Τμήμα Λαυρεωτικής, ενώ στις 26 Σεπτεμβρίου η μητέρα ενημέρωσε ξανά την Αστυνομία ότι εξακολουθεί να παρενοχλεί τον ανήλικο ενώ βρίσκεται στο σχολείο. Τότε οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και του πέρασαν χειροπέδες. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αλλά και πάλι δεν σταμάτησε να «πολιορκεί» το άτυχο αγόρι.

Στις 14 Οκτωβρίου η μητέρα του ανήλικου μετέβη ξανά στο Αστυνομικό Τμήμα και έκανε μήνυση σε βάρος του γιατί έστελνε στο παιδί μηνύματα μέσω του Instagram. Η έρευνα πάντως θα συνεχιστεί για να διαπιστωθεί εάν έχουν πέσει θύματά του και άλλα παιδιά, ενώ αναμένεται να ζητηθεί να δοθούν στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του.

Διαβάστε ακόμα:

Λαύριο: Σύλληψη 47χρονου για βιασμό 15χρονου – Είχε εμμονή με το άτυχο παιδί

Αυτός είναι ο «δράκος» της Νίκαιας - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Σεπόλια: Προφυλακίστηκε και ο 43χρονος ηλεκτρολόγος