ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σεπόλια: Προφυλακίστηκε και ο 43χρονος ηλεκτρολόγος

Σεπόλια: Προφυλακίστηκε και ο 43χρονος ηλεκτρολόγος
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει και ο 10ος κατηγορούμενους για την υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε και ο 10ος κατηγορούμενος στην υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια. Ο 43χρονος ηλεκτρολόγος πλοίων οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την απολογία του στην 33η τακτική ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος επέμεινε στην υπερασπιστική γραμμή που έχει εξαρχής χαράξει πως δηλαδή συναντήθηκε τρεις φορές με το ανήλικο κορίτσι, το οποίο νόμιζε ότι ήταν 16 ετών αλλά δεν υπήρξε καμία ερωτική πράξη ενώ ανέφερε πως της έδωσε κάποια χρήματα για να την βοηθήσει.

Τι είχε καταθέσει στην Αστυνομία

Ήταν 20 Οκτωβρίου όταν ο 43χρονος κατηγορούμενος αποφάσισε να περάσει αυτοβούλως το κατώφλι της ΓΑΔΑ για να δηλώσει ότι είχε επικοινωνήσει με το ανήλικο κοριτσάκι μέσω εφαρμογής. Όπως δήλωσε ο ίδιος στην κατάθεση του, που αποκαλύπτει το Newsbomb.gr, ήρθε σε επικοινωνία με τη 12χρονη μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών της πλατφόρμας “blindChat”.

«Στα τέλη Ιουνίου 2022, αν ενθυμούμαι καλώς την 27-06-2022, έλαβα μήνυμα στην εφαρμογή από μία κοπέλα, παντελώς άγνωστη σε εμένα μέχρι τότε, στο οποίο μου έλεγε επί λέξει «γεια σου είμαι 16 χρονών εάν θες να βρεθούμε στα Σεπόλια με 50 ευρώ». Ταυτόχρονα η ίδια μου ζήτησε τον τηλεφωνικό μου αριθμό προκειμένου να μιλήσουμε μέσω της εφαρμογής Viber» ανέφερε ο 43χρονος, συμπληρώνοντας ότι αντάλλαξαν κινητά και κάποιες τυπικές πληροφορίες και κανόνισαν να βρεθούν στο σταθμό μετρό των Σεπολίων.

Το ίδιο βράδυ, λίγο μετά τις 9, ο 43χρονος την περίμενε στο μέτρο, όπου η 12χρονη εμφανίστηκε, μπήκε στο αμάξι του και ζήτησε να απομακρυνθούν από το σημείο. «Μου υπέδειξε που να πάμε και με οδήγησε σε μία κοντινή αλάνα, όπου σταθμεύουν αυτοκίνητα. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρω ότι η εμφάνισή της δεν παρέπεμπε σε κοπέλα κάτω των δεκαέξι ετών, όπως η ίδια εξάλλου μου είχε συστηθεί, ενώ παράλληλα η συμπεριφορά της έδειχνε απολύτως εξοικειωμένη με αυτό που έκανε, γνωρίζοντας την τοποθεσία και λοιπές καταστάσεις».

Αφού συνομίλησαν, σύμφωνα με όσα ο κατηγορούμενος υποστηρίζει, η ανήλικη του ανέφερε πως είναι 16 ετών, αλλά και ότι η οικογένεια της αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, είναι πολυμελής και αποτελείται από οκτώ παιδιά. «Είπε ότι ο πατέρας της αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και δεν εργάζεται, ως και ότι η μητέρα της πάσχει από καρκίνο».

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, η 12χρονη λάμβανε πολλά μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο, τα οποία υποτίθεται πως έστελνε η μητέρα της, η οποία επιμόνως της ζητούσε 50 ευρώ. «Επειδή όλη αυτή η κατάσταση μου προξένησε εντύπωση και με έφερε σε δύσκολη θέση, την ρώτησα εάν η οικογένεια της γνωρίζει αυτό που κάνει. Εκείνη μου αποκρίθηκε ότι η μητέρα της δεν γνωρίζει τίποτα, ως και ότι για να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων που της πήγαινε, της έλεγε ότι τα εξασφάλιζε από μία γιαγιά την οποία δήθεν φρόντιζε. Επίσης, μου είπε, ότι αν της πήγαινε άμεσα τα 50 ευρώ, θα σταματούσε να στέλνει μηνύματα και θα μας άφηνε ήσυχους να έχουμε περισσότερο χρόνο».

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 43χρονος, εκείνος της ζήτησε να πάνε σε ξενοδοχείο. «Κατόπιν αυτών, της έδωσα 50 ευρώ προκειμένου να τα πάει στην μητέρα της και στην συνέχεια να επιστρέψει στο αυτοκίνητο. Στο διάστημα που περίμενα στο αυτοκίνητο να επιστρέψει, αναρωτήθηκα αφενός μεν αν θα επιστρέψει, αφετέρου δε μήπως πρόκειται για κάποια παγίδα προκειμένου να με εξαπατήσουν και αμφιταλαντεύθηκα, καίτοι της είχα καταβάλει τα χρήματα που μου είχε προηγουμένως ζητήσει, εάν θα φύγω ή θα την περιμένω» είπε ο κατηγορούμενος.

Τελικά, η 12χρονη επέστρεψε και ξεκαθάρισε στον 43χρονο ότι δεν θα πάει σε ξενοδοχείο, ζητώντας να μεταβούν σε κάποιο Airbnb. «Φοβήθηκα για την ασφάλεια μου να μεταβώ σε κάποιο σπίτι της επιλογής της, την καληνύχτισα ευγενικά, επιστρέφοντας την στο σημείο από όπου την παρέλαβα πλησίον του σταθμού μετρό Σεπολίων. Πριν αποχωριστούμε, μου ζήτησε να της δώσω λίγα χρήματα ακόμα και για την ίδια, οπότε πράγματι αγόρασα δύο παγωτά για να χαλάσω χαρτονόμισμα και της έδωσα ένα παγωτό και 10 ευρώ. Αυτή ήταν η πρώτη μας συνάντηση» ανέφερε ο 43χρονος.

Η δεύτερη συνάντηση

Την επόμενη ημέρα, ο 43χρονος υποστηρίζει πως δέχθηκε κλήση από την 12χρονη για να συναντηθούν, ενώ έλαβε στο κινητό του μήνυμα στο οποίο εμφανιζόταν ντυμένη να χορεύει. «Περί ώρα 21:00 βρεθήκαμε εκ νέου στο σταθμό του μετρό Σεπολίων, μπήκε στο αυτοκίνητό μου και με οδήγησε στην γνωστή αλάνα, όπου ακολουθώντας την ίδια τακτική, μου ζήτησε 50 ευρώ για να τα πάει στη μητέρα της, ώστε να μας αφήσει στην ησυχία μας, όπως και πάλι μου είπε, τα οποία και της έδωσα. Επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο μου, ξαναζήτησε να συνευρεθούμε ερωτικώς στο αυτοκίνητο, πλην όμως εγώ εκ νέου αρνήθηκα για τους λόγους που προανέφερα και της είπα ότι θέλω να πάμε σε ξενοδοχείο. Πράγματι μου είπε πως ξέρει κάποιο ξενοδοχείο που έχει ξανά πάει και με οδήγησε προς την πλατεία Αττικής, αλλά φτάνοντας εκεί, μου είπε ότι δεν επιθυμεί τελικά να πάμε στο ξενοδοχείο, οπότε επιστρέψαμε πάλι στην αλάνα και αφού καθίσαμε λίγο, της είπα πως αφού δεν θέλει να συνευρεθούμε σε κάποιο ξενοδοχείο, να κατέβει από το αυτοκίνητο για να φύγω».

Ο 43χρονος κατά δηλωση του έφυγε από το σημείο αποφασισμένος να μη συναντηθεί ξανά με τη 12χρονη. «Αφού εν τέλει έφυγα από το σημείο, αποφάσισα πλέον να μην ξανασυναντηθώ μαζί της διότι θεώρησα ότι η κοπέλα αυτή, σε συνεργασία με την μητέρα της, προσπαθούσε να αποσπάσει χρήματα για τα προς το ζην» κατάθεσε στους αστυνομικούς.

Η τρίτη συνάντηση

Τις επόμενες ημέρες η 12χρονη, φέρεται να είχε συνομιλίες με τον 43χρονο, ενώ κάποιο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, η ανήλικη ζήτησε ένα power bank, γιατί έμεναν με την γιαγιά της στην παραλία σε σκηνή και δεν είχε που να φορτίσει το κινητό της τηλέφωνο. «Μέχρι και τα τέλη Ιουλίου συναντηθήκαμε στα Σεπόλια ακόμη μία φορά όπου και πάλι της έδωσα τα 50 ευρώ επί σκοπώ να τα δώσει στην μητέρα της και μετά να γυρίσει σε εμένα, αλλά αυτή την φορά δεν επέστρεψε, ούτε απαντούσε στα μηνύματα που της έστειλα κατά την αναμονή μου στο σημείο, διότι, όπως μου δήλωσε την επόμενη μέρα με μήνυμα, είχε τρακάρει ο αδελφός της και έτρεχαν στο νοσοκομείο».

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που συναντήθηκε ο 43χρονος με την 12χρονη, η οποία κατά τα λεγόμενα του έπειτα από μερικές μέρες του ζήτησε μέσω Viber χρήματα, τα οποία της αρνήθηκε. «Της απάντησα ότι δεν επιθυμώ να επικοινωνώ πλέον μαζί της, ζητώντας της να με αφήσει στην ησυχία μου, πλην όμως με απείλησε ότι αν δεν της στείλω χρήματα θα με καταγγείλει στην αστυνομία επειδή είναι ανήλικη. Όντας πλέον πεπεισμένος για τις προθέσεις της κοπέλας και ότι είχα πέσει θύμα εκβιασμού, θεωρώντας ότι η καλύτερη επιλογή για να απεμπλακώ από αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση ήταν να την προτρέψω να πάει στην αστυνομία, αφού ήξερε πολύ καλά ότι ουδέν είχε να μου προσάψει, με δεδομένο ότι δεν είχαμε προβεί σε ουδεμία ερωτική πράξη».

Σχετικές ειδήσεις