ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: «Παιδαγωγός χτύπησε το παιδί μου» - Ντοκουμέντο

Κιβωτός του Κόσμου: «Παιδαγωγός χτύπησε το παιδί μου» - Ντοκουμέντο
Η φωτογραφία που δείχνει το ξύλο στο παιδί από παιδαγωγό της Κιβωτού του Κόσμου
Glomex/Mega

Μητέρα περιγράφει τον εφιάλτη που φέρεται να βίωσε στον αγώνα της για να πάρει τα παιδιά της από την «Κιβωτό του Κόσμου» - Η φωτογραφία που δείχνει το ξύλο στο παιδί της

Μία ακόμη μαρτυρία μητέρας που είχε τα παιδιά της στην «Κιβωτό του Κόσμου» έρχεται να προστεθεί στις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον εφιάλτη που ζούσαν τα παιδιά στη δομή.

Οπως αναφέρει η μητέρα στο MEGA, τα παιδιά της βρίσκονται στο πλευρό της έπειτα από έναν μεγάλο δικαστικό αγώνα που έδωσε η ίδια. «Τα παιδιά μου έμειναν εκεί 10 μήνες, έχω φτάσει σε σημείο να μην μπορώ να τα δω καθόλου, έκανα ασφαλιστικά μέτρα», ανέφερε η μητέρα των παιδιών και πρόσθεσε: «Απευθύνθηκα στον Συνήγορο του Πολίτη και ζήτησα βοήθεια γιατί μου έλεγαν συνέχεια ότι τα παιδιά είναι άρρωστα, ότι έχουν κολλήσει Covid και συνέχεια έβρισκαν δικαιολογίες για να μην μπορέσω να τα δω».

«Μου είπαν ότι τα παιδιά μου πέρασαν 5 φορές Covid»

«Πέντε φορές Covid μου είπαν στους μήνες που έμεναν εκεί τα παιδιά ότι κόλλησαν και τα τρία, με αποτέλεσμα να είναι σε καραντίνα και να μην τα δούμε», τόνισε η μητέρα, καταγγέλλοντας ότι παραβίαζαν από την δομή δικαστική εντολή που έδινε το δικαίωμα στη μητέρα να βλέπει τα παιδιά της μία φορά την εβδομάδα και να μιλά καθημερινά μαζί τους.

Σχετικά με τον παιδαγωγό που είχε απομακρυνθεί από τη δομή του Βόλου έπειτα από καταγγελία που είχε κάνει στο παρελθόν για κακοποίηση παιδιών, τον κ. Χλίτσιο μετέφερε η καταγγέλλουσα: «Μου είχε πει ο γιος μου ότι ο κύριος αυτός που έκανε την καταγγελία ήταν ένας αξιόλογος κύριος, ήταν ο καλύτερος παιδαγωγός που έχει περάσει».

«Χτύπησε παιδαγωγός το παιδί μου στο πρόσωπο»

Η μητέρα καταγγέλλει: «Το δεύτερο παιδί ήταν στην Αθήνα στην ”Κιβωτό” είχα πάει επισκεπτήριο να δω τον γιο μου και το παιδί μου παραπονιόταν ότι πονάει στην πλάτη και δεν αισθάνεται καλά. Τότε εγώ του έβγαλα την μπλούζα και είδα το παιδί μέσα στις μελανιές και έβγαλα φωτογραφίες κρυφά, γιατί δεν επιτρέπεται».

Για το τρίτο παιδί της οικογένειας η καταγγέλλουσα μητέρα ανέφερε: «Ο λόγος που μου πήραν το παιδί είναι γιατί ήθελαν να το δώσουν για υιοθεσία».

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκινούν οι καταθέσεις

Την ίδια στιγμή που έρχονται στο φως νέες καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», από αύριο το πρωί ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων στην Εισαγγελία της Αθήνας για την υπόθεση των καταγγελιών για την ΜΚΟ «Κιβωτός του κόσμου».

Η έρευνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, έχει πλέον ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς ανηλίκων, τις Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη - Κυριακή Τσιχλή, οι οποίες χρεώθηκαν τη διενέργεια της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας. Οι δυο εισαγγελείς μελέτησαν το υπάρχον υλικό της δικογραφίας και καλούν σε κατάθεση νέους μάρτυρες που θα μπορούσαν να εισφέρουν στοιχεία για την υπόθεση.

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων βρίσκεται μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο διάπραξης δυο αδικημάτων. Το ένα αφορά στο κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το δεύτερο το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδυνάμων.

Στόχος είναι η ταχύτατη διεκπεραίωση της έρευνας, ενώ ήδη παιδιά που έχουν διαμείνει στις δομές της «Κιβωτού του κόσμου» αλλά και εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν από αύριο να καταθέτουν. Μάλιστα, ανάμεσα τους φέρεται να βρίσκεται και μάρτυρας που κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει ότι θέλει να καταθέσει στην εισαγγελία.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε 4 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία είναι και υψηλόβαθμο στέλεχος της δομής, τον οποίο έχει καταγγείλει ένας 19χρονος τρόφιμος της δομής για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και 3 ακόμη εργαζόμενοι δομών της «Κιβωτού του κόσμου».

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία μελετά περίπου 10 καταγγελίες που έφτασαν από το Συνήγορο του Πολίτη και αφορούν κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία και απομόνωση παιδιών από το σχολείο. Πληροφορίες αναφέρουν προς το τέλος του καλοκαιριού έφτασαν στην εισαγγελία δύο emails του Συνήγορου του Πολίτη, στα οποία όμως δεν υπήρχε άμμεση αναφορά για σεξουαλική κακοποίηση:

Μετά τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων, οι δυο εισαγγελείς θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα της έρευνας, ανάλογα με τα όσα θα έχουν επιβεβαιωθεί ή προκύψει. Ωστόσο, αν κατατεθούν στοιχεία για άλλες πράξεις που ανάγονται στη σφαίρα της σεξουαλικής κακοποίησης, η εισαγγελία θα μελετήσει εάν θα λάβουν κακουργηματικό ή πλημμεληματικό χαρακτήρα, αλλά και το πως θα αντιμετωπιστεί το πρόσωπο που ενδεχομένως καταγγέλεται. Τέλος, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συνενωθούν δικογραφίες, αν υπάρχουν σε πόλεις της Ελλάδας, με τη δικογραφία που χειρίζεται αυτή τη στιγμή η εισαγγελία ανηλίκων της Αθήνας.

«Ο πατήρ Αντώνιος είναι αθώος», λέει ο αδερφός του

Ο αδερφός του πατέρα Αντωνίου, ο οποίος είναι κι εκείνος ιερέας στη Νέα Μονή Χίου από όπου κατάγεται, μίλησε στον Alpha. Ο ίδιος ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως ο αδελφός του βρίσκεται στη δύνη ενός σκανδάλου… «Να σας πω κάτι… Ξέρω την αθωότητα του αδερφού μου. Αυτό μόνο γνωρίζω. Αυτό…», τονίζει στον Alpha.

Για να προσθέσει: «Πιστεύω στην αθωότητα του αδερφού μου. Αυτό είναι. Ότι προσπαθούν να τον στοχοποιήσουν. Αυτό… Ξέρω ποιος είναι ο αδερφός μου. Γνωρίζω ποιος είναι ο αδερφός μου. Αυτά. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω. Ευχαριστώ πολύ», ανέφερε ο αδερφός του πατέρα Αντωνίου.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις