ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονιστική αποκάλυψη για την πρεσβυτέρα

Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονιστική αποκάλυψη για την πρεσβυτέρα
Ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Κιβωτός του Κόσμου: Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση, καθώς νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας.

Την ώρα που η χώρα παρακολουθεί παγωμένη τις εξελίξεις στην υπόθεση, ένα μεγάλο ερώτημα δεν έχει ακόμα απαντηθεί. Ήξερε και η πρεσβυτέρα τα όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των δομών της Κιβωτού του Κόσμου;

Συγγενής του 19χρονου που έκανε την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μίλησε στο Mega και αποκάλυψε:

«Και η πρεσβυτέρα γνωρίζει, καθώς άνοιξε την πόρτα 2-3 φορές και πετάχτηκε ο άλλος όρθιος. Ο μικρός αισθάνθηκε ανακούφιση λέει ”αχ να το καταλάβει η πρεσβυτέρα να σταματήσει αυτό το κακό”.

Και τις επόμενες φορές την κλείδωνε την πόρτα. Ο μικρός όταν του επέτρεπε να πάει στην μητέρα του, το πρωί 8 η ώρα έπρεπε να είναι εκεί με πρωινό από ντελίβερι και μπαίνει μία μέρα η πρεσβυτέρα και λέει:

”Τι κάνεις εσύ εδώ πρωί πρωί και αυτός αισθάνθηκε πολύ άσχημα και λέει ”πρεσβυτέρα μου ο πάτερ μου ζήτησε να έρχομαι πρωί πρωί”.

Δηλαδή αυτή αντί να προστατεύσει το παιδί μάλωνε το παιδί γιατί ήρθε 8 η ώρα.

«Είχαν πάει για μπάνιο και έβαλε τα χέρια του μέσα και του έπιανε τα γεννητικά όργανα, μέσα στη θάλασσα.

«Κανά δύο φορές πήγε ο μικρός, πλησίασε στον υπολογιστή, αυτός αθώος, χωρίς να έχει κάτι στο μυαλό του, και όταν τον είδε έκανε σαν τρελός ”δεν θα ξανακουμπήσεις, δεν θα ξανακουμπήσεις” σε αυτό το ύφος.

Το παιδί από την μία τον αγαπάει, τον λατρεύει, τον σέβεται, δεν μπορώ να καταλάβω τα συναισθήματά του, και από την άλλη νιώθει απογοήτευση και ” πώς μου το έκανε αυτό, γιατί, γιατί”.

Έτσι έλεγε όταν μας τα αποκάλυψε».

Δείτε το βίντεο του Mega

«Ξηλώνουν» πατέρα Αντώνιο και πρεσβυτέρα

Στο μεταξύ, μετά τις μαρτυρίες για ξυλοδαρμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι «ξηλώνει» τη διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου», μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση.

Με τις αντιδράσεις της εκκλησίας, ανθρώπων που στο παρελθόν υπήρξαν δωρητές αλλά και γονέων που τις τελευταίες μέρες προσπαθούν να πάρουν πίσω τα παιδιά τους πλαισιώνουν τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής και επικεφαλής της Κιβωτού μέχρι σήμερα, διαψεύδει τα πάντα και προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση.

Ήδη 7 εργαζόμενοι και πρώην φιλοξενούμενοι σε δομές της οργάνωσης, καταγγέλλουν ότι πίσω από τη βιτρίνα που έβλεπαν οι πάντες, κρύβονταν σκοτεινά μυστικά που γνώριζαν ελάχιστοι. Για 5 δομές σε ολόκληρη τη χώρα, υπάρχουν καταγγελίες για 3 σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών αλλά και για 4 περιστατικά με άγριους ξυλοδαρμούς, που πλέον βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Το πρωί γονείς από τη Συρία, μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας έφτασαν οργισμένοι και αγανακτισμένοι έξω από τη δομή της «Κιβωτού» στον Κολωνό. Καταγγέλλουν ότι τα 4 παιδιά τους, 3 έως 5 ετών, έχουν πέσει θύματα άγριου ξυλοδαρμού και ότι οι υπεύθυνοι της δομής δεν τους αφήνουν να τα δουν.

Η μητέρα των παιδιών δείχνει στις κάμερες φωτογραφίες με τους μώλωπες και τα χτυπήματα στα παιδιά της.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το ζευγάρι, κοινωνική λειτουργός πήρε τα παιδιά από τους γονείς το 2021. Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος διέταξε τη διενέργεια ανακρίσεων σε βάρος του πατέρα Αντώνιου, ενώ του απαγορεύει να ιερουργεί

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκαθαρίζει ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν έχει ούτε είχε σχέση με την μη κυβερνητική οργάνωση.

Στο κάδρο της έρευνας έχουν ήδη μπει 4 πρόσωπα. Ο πατέρας Αντώνιος σε βάρος του οποίου έγινε η πρώτη καταγγελία από τον 19χρονο σήμερα νεαρό, για ασέλγεια και κακοποίηση και τρεις εργαζόμενοι σε δομές, που φέρονται ως έμπιστοι του επικεφαλής τους και ελέγχονται για ξυλοδαρμούς σε βάρος παιδιών.

Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας, με μια σειρά από στόματα να ανοίγουν και τους αξιωματικούς της αστυνομίας που χειρίζονται την υπόθεση να τονίζουν πως ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή των όσων θα αποκαλυφθούν.

Δείτε το βίντεο του Mega

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα αποκάλυψη για σεξουαλική κακοποίηση

Κιβωτός του Κόσμου - Μάρτυρας 19χρονου: Προσπάθησε να με δωροδοκήσει

Σούρας για Κιβωτό του Κόσμου: «Εκαψε τον πατέρα Αντώνιο η πρεσβυτέρα»

Σχετικές ειδήσεις