ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελία του 2015 έμεινε στα «συρτάρια»

Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελία του 2015 έμεινε στα «συρτάρια»
Κιβωτός του Κόσμου
Intime / φωτογραφία αρχείου

Σοκάρουν τα όσα καταγγέλλει πρώην εθελόντρια παιδαγωγός, η οποία έγινε μάρτυρας δύο σοβαρών περιστατικών κακοποιήσεων μέσα στην Κιβωτό του Κόσμου το 2015, με θύματα ένα βρέφος και ένα 12χρονο παιδί.

Οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου μπορεί να αφήνουν άφωνη τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου, ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όλους.

Και αυτό διότι υπήρχαν άνθρωποι μέσα από το ίδρυμα που γνώριζαν. Εκτός αυτού, όμως, υπήρχε και μία εθελόντρια παιδαγωγός από τη δομή της Ηπείρου που όχι μόνο γνώριζε αλλά διέθετε την τόλμη να προχωρήσει (το 2015) σε επίσημη καταγγελία. Η αναφορά της στις Αρχές θα μπορούσε –υπό προϋποθέσεις- να έχει αποτρέψει περιστατικά βίας και κακοποιήσεων που ακολούθησαν.

Κάποια από τα άτομα που κατήγγειλε τότε βρίσκονται τώρα στο κάδρο των ερευνών. Η εθελόντρια παιδαγωγός έγινε μάρτυρας δύο σοβαρών περιστατικών κακοποιήσεων μέσα στην «Κιβωτό» το 2015, με θύματα ένα βρέφος και ένα 12χρονο παιδί. Παρότι όμως προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στις Αρχές ουδέποτε κλήθηκε –όπως ισχυρίζεται- από τον Εισαγγελέα για να δώσει κατάθεση.

«Τα μάτια μου είχαν δει πάρα πολλά στη δομή της Ηπείρου. Εγώ αποφάσισα να καταγγείλω τα δύο πιο σοβαρά περιστατικά. Το πρώτο αφορά στην κακοποίηση 12χρονου παιδιού. Ήμουν στη δομή και άκουσα ένα παιδί να φωνάζει βοήθεια. Έκλαιγε και πονούσε. Βρήκαμε μαζί με μία συνάδελφο το παιδί σε άθλια κατάσταση, γιατί παιδαγωγός το πήρε και το χτύπαγε πάνω σε ένα καπάκι τουαλέτας. Το χτυπούσε τόσο δυνατά που το καπάκι έγινε κομμάτια. Το δεύτερο περιστατικό αφορά σε ένα βρέφος το οποίο το βρήκα ένα πρωί που πήγα για δουλειά στη δομή να κλαίει. Απ’ ότι κατάλαβα το βρέφος πονούσε και έκλαιγε όλη τη νύχτα και κανείς δεν έδωσε σημασία. Του είχε εξαρθρωθεί ο αγκώνας από βίαιο τράβηγμα. Το πήρα και το πήγα εγώ στο νοσοκομείο», περιγράφει στο newsbomb.

Αρχικά ενημέρωσε για τις κακοποιήσεις προφορικά τη διευθύντρια της δομής και στη συνέχεια τηλεφώνησε στον πατέρα Αντώνιο.

«Όταν του τηλεφώνησα μου είπε ότι λέω ψέματα και ότι δεν είμαι καλά. Μέχρι που μου έκλεισε το τηλέφωνο. Τότε ήταν που σοκαρίστηκα και βεβαιώθηκα ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά σε αυτό το ίδρυμα. Όποιος μιλούσε τον απέλυαν», προσθέτει.

Μετά την επικοινωνία της με τον πατέρα Αντώνιο αποφάσισε –όπως λέει- να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στο γραφείο Πρόνοιας του Δήμου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου. Η Αστυνομία της πήρε κατάθεση, όχι όμως και ο Εισαγγελέας.

Ερωτηθέντα για τις καταγγελίες της πρώην εθελόντριας στην Κιβωτό στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. απαντούν ότι «η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων έλαβε τότε επιστολή από εθελόντρια παιδαγωγό. Αστυνομικοί πήγαν στη δομή, έλαβαν καταθέσεις αλλά κανένας δεν επιβεβαίωνε τα όσα καταγγέλλονταν. Ενημερώθηκε η Εισαγγελία, διαβιβάστηκε το υλικό που είχε συγκεντρωθεί από το οποίο δεν προέκυπταν αδικήματα».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε ακόμα:

Κιβωτός του Κόσμου: Οι όροι που έβαζαν για τις δωρεές

Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν έκανα κακό στα παιδιά», λέει ο πατήρ Αντώνιος

Κιβωτός του Κόσμου: Ιρακινός πρόσφυγας έγινε το δεξί χέρι του Αντώνιου

Σχετικές ειδήσεις