ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ NEWSBOMB.GR

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πυροβολισμός 16χρονου: Οι συνομιλίες κέντρου, αστυνομίας και υπαλληλου

Πυροβολισμός 16χρονου: Οι συνομιλίες κέντρου, αστυνομίας και υπαλληλου

Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες τόσο ανάμεσα στον υπάλληλο του βενζινάδικου και στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας, όσο και μεταξύ τηλεφωνικού κέντρου και ομάδας ΔΙΑΣ που καταδιώκει τον 16χρονο.

Τις συνομιλίες που σκιαγραφούν λεπτό προς λεπτό το επεισόδιο με τον 16χρονο Ρομ στη Θεσσαλονίκη που κατέληξε με τον ίδιο τραυματισμένο με σφαίρα στο κεφάλι από όπλο αστυνομικού, φέρνει στο φως το Newsbomb.gr.

Πρόκειται για την κλήση του υπαλλήλου του βενζινάδικου προς την Αστυνομία, στο οποίος ο υπάλληλος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μίλησε με τον υπεύθυνο του και εκείνος του είπε «Απλά μίλησα και με τον υπεύθυνο μου και μου είπε άστο μην το κάνεις. Άστο να φύγει δεν πειράζει τώρα» αλλά και αργότερα στην κλήση καλεί τους αστυνομικούς ακόμα και αν τον βρουν «να τον αφήσουνε, ας το περάσουν στο ντούκου».

Η κλήση για την κλοπή:

Τηλεφωνήτρια: Άμεση Δράση, παρακαλώ.

Καλών: Ναι, καλησπέρα σας

Τηλεφωνήτρια: Καλησπέρα.

Καλών: Ονομάζομαι….

Τηλεφωνήτρια: Ναι.

Καλών: Εργάζομαι στο βενζινάδικο ….

Τηλεφωνήτρια: Παρακαλώ κύριε

Καλών: Ήρθε ένας Ρομά, ας μην τον πω γύφτο και έβαλε 20 ευρώ καύσιμα και έφυγε. Παρεμπιπτόντως ήτανε μια ομάδα ΔΙΑΣ εδώ. Τους έχω πει τα παιδιά, εντάξει βγήκαν έξω να ψάξουν να τον βρουν. Απλά μου είπανε να σας πάρω τηλέφωνο έτσι ώστε να ανοίξετε κάρτα.

Τηλεφωνήτρια: Να ανοίξουμε κάρτα ναι για να ενημερωθούν οπότε ενημερώθηκαν τα ΔΙΑΣ που ήταν στο σημείο.

Καλών: Μπράβο.

Τηλεφωνήτρια: Με τι ήταν αυτό το άτομο; Με αυτοκίνητο; Θυμάστε κάτι;

Καλών: Ναι, ένα αγροτικό γκρι ήτανε, ασημί.

Τηλεφωνήτρια: Ασημί. Πινακίδες έχουμε;

Καλών: Ε, τώρα δεν τις θυμάμαι ακριβώς. Είναι ΝΖΗ-3661, αν δεν απατώμαι.

Τηλεφωνήτρια: Νίκος, Ζωή, Ηλίας 3661.

Καλών: 3661. Απλά κοιτάξτε λίγο.

Τηλεφωνήτρια: Τώρα έγινε αυτό;

Καλών: Πριν από 15-20 λεπτά.

Τηλεφώνητρια: Ναι και προς τα πού πήγε;

Καλών: Με κατεύθυνση Θεσσαλονίκη πήγε. Απλά μίλησα και με τον υπεύθυνο μου και μου είπε άστο μην το κάνεις. Άστο να φύγει δεν πειράζει τώρα, μην βρούμε τον μπελά μας, απλά εγώ σας το λέω. Σας ενημερώνω, ας το αφήσουμε.

Τηλεφωνήτρια: Καλά εγώ θα ανοίξω την κάρτα, θα το γράψω εδώ πέρα. Ούτως ή άλλως είπατε ότι στα ΔΙΑΣ ενημερώθηκαν όλοι οι σταθμοί.

Καλών: Μπράβο ναι, οπωσδήποτε γιατί ξαναήρθαν τα παιδιά από εδώ και μου είπαν να πάρω τηλέφωνο το 100.

Τηλεφωνήτρια: Άρα δεν θέλετε.

Καλών: Όχι όχι, τίποτα, τίποτα να μείνει έτσι και να τον βρουν ας τον αφήσουμε, από τη στιγμή που λέει ο υπεύθυνός μου, εμένα ότι ας το περάσουν στο ντούκου, δεν θα το πληρώσουν έτσι κι αλλιώς θα μείνει έτσι.

Τηλεφωνήτρια: Ναι κύριε από τη στιγμή που πήρατε εγώ θα ανοίξω την κάρτα, θα γράψω αυτά που μου λέτε.

Καλών: Ωραία ναι να, να είμαστε κατοχυρωμένοι όλοι.

Τηλεφωνήτρια: Δεν θέλετε περιπολικό να έρθει από τον Ε., να μιλήσετε με τον σταθμό ΔΙΑΣ έτσι;

Καλών: Ναι, ναι, μιλήσαμε.

Τηλεφωνήτρια: Οπότε να ενημερώσω να χρεωθεί στο σταθμό ΔΙΑΣ.

Καλών: Ναι, ναι έγινε κοπέλα μου. Σε ευχαριστώ γεια.

Στη δεύτερη συνομιλία αυτή μεταξύ των αστυνομικών και του κέντρου, καταγράφεται η χαρακτηριστική καθυστέρηση των ομάδων που συμμετείχαν στην καταδίωξη να ενημερώσουν για τους πυροβολισμούς όσο και για την απειλή που επικαλούνται.

Αρχικά το επεισόδιο μοιάζει με τροχαίο όπως περιγράφεται, ενώ μόνο στο τέλος της συνομιλίας γίνεται λόγος πρώτα για πυροβολισμούς και έπειτα για απειλή εμβολισμού. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί ενημερώνουν το κέντρο για τους πυροβολισμούς περίπου 20 λεπτά αφού αυτοί είχαν συμβεί.

Εκφωνητής: Πολύ καλά, διαβιβάστε.

Σταθμός: Όχημα αγροτικό, Ναός κενόν τριάντα έξι εξήντα ένα. Προς οικισμό στις φυλακές.

Εκφωνητής: Ελήφθη, ταχύτητα ασφάλειας και να μας δίνεται το 1-11

Εκφωνητής: 5-5, Κ-106, όχημα δεν συμμορφώνεται σε σταθμό ΔΙΑΣ, Καραμανλή ρεύμα εξόδου, πλησιάζει σηματοδότη φυλακών.

Εκφωνητής: 1-5 παράκληση την πινακίδα

Εκφωνητής: 401, 1-5 την πινακίδα.

Εκφωνητής: Επαναλαμβάνω για όλους τους σταθμούς δυτικά Καραμανλή, προς Δυτικά, πλησιάζει σηματοδότη φυλακών, όχημα δεν συμμορφώνεται σε σταθμό ΔΙΑΣ.

Σταθμός: Από οικισμό Αγίας Σοφίας

Εκφωνητής: Μπαίνετε Αγίας Σοφία, ορθόν;

Σταθμός: Καραμανλή προς δυτικά λίγο πριν το σηματοδότη των φυλακών.

Σταθμός: Κέντρο, ακριβώς απέναντι από το Αέριο, το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα.

Εκφωνητής: Ελήφθη, ελήφθη, ενημερώνουμε τροχαία, έχετε τα άτομα; Πόσα άτομα επιβαίνουν;

Σταθμός: 5-5 Συμμαχική

Εκφωνητής: Το όχημα έχει προσκρούσει σε κατάσταση να γνωρίζετε οι σταθμοί.

Σταθμός: Το ένα άτομο.

Εκφωνητής: 401 με πολλές διακοπές. Έχει προσκρούσει σε κατάστημα το όχημα, ένα άτομο, το έχουμε το άτομο;

Σταθμός: Αρνητικό κέντρο. Δίνουμε εντολές δεν κατεβαίνει το άτομο από το όχημα.

Εκφωνητής: 1-4. Με όλα τα μέτρα. Με όλα τα μέτρα ο έλεγχος. Δώστε μας την πινακίδα όταν δύνασθε.

Σταθμός: Πήγε δεύτερη φορά να εμβολίσει την προπορευόμενη μηχανή.

Εκφωνητής: Μετά την πρόσκρουση;

Σταθμός: Ναι, ναι, πριν την πρόσκρουση.

Εκφωνητής: Ναι δύο φορές.

Σταθμός: Φτάσαν σε σημείο που αυτός έρχεται φάτσα με τη μηχανή, κάνει χειρόφρενο εδώ ακριβώς στις γραμμές και έρχεται φάτσα με τη μηχανή και βάζει γκάζι και πάει να την χτυπήσει. Η μηχανή δίνει γκάζι και φεύγει ευθεία. Η δεύτερη μηχανή που είναι από πίσω εκείνη την ώρα πυροβολεί μια στον αέρα και δεύτερη κατά του οχήματος.

Εκφωνητής: Κατάλαβα.

Σταθμός: Δηλαδή ταυτόχρονα την ώρα που πήγαινε να χτυπήσει τη μηχανή την πρώτη τότε πυροβόλησε εντάξει;

Εκφωνητής: Οκ. Γειά.

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τον πυροβολισμό

Φωτογραφίες ντοκουμέντο που αποτυπώνουν τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν λίγα λεπτά μετά το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από σφαίρα αστυνομικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συμμετείχε στην καταδίωξή του φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr.

Μεταξύ άλλων, στις φωτογραφίες φαίνονται οι αστυνομικοί την ώρα που προσπαθούν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον 16χρονο Κωνσταντίνο, καθώς επίσης και το τοιχίο, όπου προσέκρουσε μετά τους πυροβολισμούς το φορτηγάκι ενώ αποτυπώνεται και το σημείο που τρύπησε η σφαίρα, το πίσω τζάμι του οχήματος.

Οι εικόνες με το κατεστραμμένο φορτηγάκι του οχήματος αποτυπώνουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Οι φωτογραφίες περιλαμβάνονται στην αυτοψία που έγινε στα σημεία της καταδίωξης του 16χρονου και των πυροβολισμών που ακολούθησαν.

Δείτε φωτογραφίες:

Πάντως, ο 16χρονος Ρομά εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε το πρωί της Παρασκευής θα απολογηθεί στον ανακριτή με τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια να υποστηρίζει ότι δεν ήθελε να τον τραυματίσει.

Δήλωση Αλέξη Κούγια

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, ο οποίος εκπροσωπεί τον αστυνομικό που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απολογείται αύριο Παρασκευή στον Ανακριτή:

«Από τη μελέτη δικογραφίας, προκύπτει ότι ο αστυνομικός είναι εντελώς αθώος για τις πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται, αφού τόσο από τις καταθέσεις του υπαλλήλου του πρατηρίου, όσο και των τριών συναδέλφων του προκύπτει ότι, για να σώσει τη ζωή των δύο συναδέλφων του, οι οποίοι επέβαιναν στην άλλη μοτοσυκλέτα (...) Πυροβόλησε χαμηλά δύο φορές, την πρώτη φορά εκτός του στόχου του αυτοκινήτου και τη δεύτερη φορά προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, πλην όμως από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα».

Σχετικές ειδήσεις