ΔΕΝ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΝΕΑ ΝΥΧΤΑ ΑΓΡΙΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο

Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο

Κλιμακώνονται και αγριεύουν τα επεισόδια που προκαλούν Ρομά σε διάφορα σημεία της χώρας, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου από πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη. Το βράδυ της Πέμπτης, Ρομά άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών στα Άνω Λιόσια.

Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στην περιοχή του Ασπροπύργου, στα σύνορα με τη Φυλή, στην οδό Δυιλιστηρίων, το βράδυ της Πέμπτης, ενώ κλιμακώνονται τα επεισόδια για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σε διάφορα σημεία της χώρας και κυρίως στη δυτική Αττική.

Οι Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της ΟΠΚΕ που προσέγγισαν το σημείο, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

Την ίδια ώρα, καίγεται αυτοκίνητη στο λεωφόρο Παναγίας Φανερωμένης, ωστόσο η αστυνομία δεν επιτρέπει στην Πυροσβεστική να επέμβει εξαιτίας του κινδύνου, δεδομένου ότι χθες και πυροσβεστικό όχημα δέχθηκε πυροβολισμούς.

Η κυκλοφορία στην περιφερειακήξ οδό του Αιγάλεω έχει διακοπεί από το ύψος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου έως τη λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Επεισόδια σημειώνονται και στα Μέγαρα, στον παράδρομο του 40ο χλμ. της Εθνικής Οδού. Η κυκλοφορία διακόπηκε στην παλαιά εθνική οδό από το 39ο έως το 42ο χιλιόμετρο.

Νωρίτερα νεαροί Ρομά δημιούργησαν πύρινα οδοφράγματα στον Κορυδαλλό, όπου διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Ποταμού, ενώ πέταξαν πέτρες κατά αστυνομικών και πυροσβεστών.

Θυμίζεται ότι ένας αστυνομικός διοικητής της ΟΠΚΕ την Τετάρτη είχε «άγιο» στην περιοχή του Μενιδίου, όπου Ρομά τον πυροβόλησε με καραμπίνα από απόσταση 20 μέτρων, τραυματίζοντάς τον τελικά ελαφρά στο πρόσωπο.

Από τη στιγμή της έναρξης των επεισοδίων συνολικά έχουν τραυματιστεί 13 αστυνομικοί.

Νωρίτερα σήμερα, έγιναν επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές κατά την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της ΓΑΔΑ στην Δυτική Αττική, που πραγματοποιείται από το πρωί σε Ζεφύρι, Μενίδι, 'Ανω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου

Σχετικές ειδήσεις