Νέα Σμύρνη: Το προφίλ του επαγγελματία εκτελεστή – Ο στόχος του ήταν ο 41χρονος

Στις λίστες με τους «χαρτογραφημένους» επαγγελματίες εκτελεστές αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. τον άντρα με την κουκούλα στο κεφάλι και τη χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ δύο άντρες αλβανικής καταγωγής σε κεντρικό καφέ της Νέας Σμύρνης.

Νέα Σμύρνη: Το προφίλ του επαγγελματία εκτελεστή – Ο στόχος του ήταν ο 41χρονος
3'

Από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο ένοπλος είχε εμπειρία στα όπλα, απόλυτη ψυχραιμία, ενώ οι αστυνομικοί θεωρούν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που εκτελούσε δολοφονικό σχέδιο. Το γεγονός ότι δεν δίστασε να μπει σε ένα μαγαζί γεμάτο κόσμο, να περάσει ανάμεσα σε περαστικούς και να πυροβολήσει εφτά φορές από απόσταση αναπνοής το στόχο του, δείχνει «επαγγελματία».

Τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης αιφνιδιάστηκαν σε απόλυτο βαθμό, καθώς ακόμα και να ήξεραν ότι κινδύνευαν δεν περίμεναν ότι κάποιος θα τους επιτεθεί μέσα σε ένα κατάστημα με δεκάδες θαμώνες. Ίσως γι’ αυτό ο δράστης να επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο, ενώ θα ερευνηθεί το σενάριο να γνώριζε ότι οι δύο άντρες θα βρίσκονταν μαζί στο καφέ και να ήθελε να καταφέρει διπλό χτύπημα.

Ο δράστης εξαφανίστηκε πεζός, καθώς στο σημείο όπου έδρασε δεν θα μπορούσε να τραπεί σε φυγή με άλλο τρόπο. Αστυνομικές πηγές θεωρούν ότι σε κοντινή απόσταση υπήρχε κάποιο επιχειρησιακό όχημα διαφυγής και γι’ αυτό «σαρώνονται» κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής για να εξακριβωθεί το δρομολόγιο διαφυγής. Ωστόσο, το modus operandi δείχνει άτομο που δύσκολα θα έχει αφήσει πίσω του ίχνη.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν στο newsbomb ότι η επικρατέστερη εκδοχή είναι ο βασικός του στόχος να ήταν ο 41χρονος, τον οποίο πυροβόλησε στο κεφάλι. Από την ανάλυση των μέχρι στιγμής στοιχείων προκύπτει ότι ο 41χρονος ήταν ο «κεντρικός στόχος» και όχι ο 44χρονος, ο οποίος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα και στο θώρακα.

Ο 41χρονος άντρας αλβανικής καταγωγής που πυροβολήθηκε στο κεφάλι είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για ληστείες, ναρκωτικά και οπλοκατοχή. Ο 44χρονος που πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα και στο θώρακα είχε απασχολήσει για οπλοκατοχή και το νόμο περί παράνομων παιγνίων.

Η 31χρονη κοπέλα που τραυματίστηκε στο καφέ δεν είχε καμία σχέση με τους δύο άντρες. Βρισκόταν στην καφετέρια και τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι από αδέσποτη σφαίρα.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών βάζει στο μικροσκόπιο το παρελθόν του 41χρονου για να «χαρτογραφήσει» τους «εχθρούς» του. Θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και αυτό που αναζητείται είναι εάν οι διαφορές σχετίζονταν με ναρκωτικά ή με κάποια υπόθεση της «νύχτας».

«Το πρώτο πράγμα που θα ερευνηθεί είναι διαφορές για ναρκωτικά. Αυτό είναι το βασικό σενάριο. Το δεύτερο που θα ερευνηθεί είναι εάν υπήρχε δραστηριότητα του 41χρονου στον κόσμο της νύχτας», λέει χαρακτηριστικά πηγή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, πάντως, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο ένοπλος που αναζητείται κατάφερε να φύγει ανενόχλητος από μία από τις πιο κεντρικές πλατείες των Αθηνών και σίγουρα την κεντρικότερη της Νέας Σμύρνης. Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, ιδιαίτερα σε τόσο καλά οργανωμένα χτυπήματα η αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων τα πρώτα λεπτά είναι καθοριστική.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:34ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο TikToker Manolο