ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Χριστουγεννιάτικο» σχέδιο ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ

«Χριστουγεννιάτικο» σχέδιο ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ

Σχέδιο ασφαλείας με 9.000 αστυνομικούς στους δρόμους εκπόνησε η Ελληνική Αστυνομία για την περίοδο των εορτών. 

Στους δρόμους θα βρίσκονται 9.000 αστυνομικοί κατά την εορταστική περίοδο, στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται ενόψει των Χριστουγέννων, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Ελευθέριου Οικονόμου, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα και ανώτατων αξιωματικών της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να υπάρχει ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας με ενίσχυση των περιπολιών σε εμπορικά κέντρα, σε χώρους εορταστικών εκδηλώσεων και πολυσύχναστα σημεία των αστικών κέντρων ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία της Τροχαίας στους δρόμους για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και διενέργεια ελέγχων αλκοτέστ κατά τις νυχτερινές ώρες. Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που θα ενεργοποιηθούν σ’ όλη τη χώρα ανέρχονται στους 9.000 αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι προβληματισμό προκάλεσε τα προηγούμενα 24ωρα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. ότι σε τρία διαφορετικά περιστατικά σε κεντρικά σημεία της πόλης οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να καταδιώξουν ή να συλλάβουν τους δράστες. Το πρώτο είναι η δολοφονική επίθεση στην κατάμεστη πλατεία της Νέας Σμύρνης, με θύματα δύο άντρες αλβανικής καταγωγής που έπεσαν νεκροί μέσα σε καφετέρια. Το δεύτερο είναι η επίθεση με μαχαίρι στην πλατεία Συντάγματος με θύμα 16χρονη. Το τρίτο είναι η ληστεία σε κατάστημα ρολογιών στην οδό Κολοκοτρώνη σε ώρα αιχμής.

Κοινός παρονομαστής των τριών συμβάντων είναι ότι οι δράστες διέφυγαν από τα κεντρικά σημεία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς. «Το βράδυ της Κυριακής όφειλε να βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη, περιπολία της ΔΙ.ΑΣ. Έχω ζητήσει απ’ τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να αντιμετωπιστεί κάθε πρόβλημα έλλειψης τέτοιου είδους αστυνόμευσης στην περιοχή», σημείωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.