ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κύκλωμα διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική -Πώς έπεσε στα χέρια της ΕΛΑΣ

Κύκλωμα διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική -Πώς έπεσε στα χέρια της ΕΛΑΣ
Εξάρθρωση κυκλώματος
ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν συνολικά 4 άτομα, από τα οποία 3 μέλη του κεντρικού πυρήνα της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας γνωστός τραγουδιστής

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας γνωστός τραγουδιστής, που φέρεται να ήταν «πελάτης» του κυκλώματος, στο οποίο ηγετικό ρόλο είχε ο κουμπάρος του.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 4 άτομα, από τα οποία 3 μέλη του κεντρικού πυρήνα της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος 9 ακόμα ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Επίσης, μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται επιπλέον για πλαστογραφία και απάτη, καθώς στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν στοιχεία δραστηριοποίησής τους στον τομέα αυτό, μέσω εικονικών επιχειρήσεων και προμήθειας πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών.

Όπως προέκυψε, το αρχηγικό μέλος προμηθευόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από μέλος της οργάνωσης ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες στη συνέχεια αποθήκευε στην οικία του στη Βάρη, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Επίσης, η σύντροφος του αρχηγικού μέλους, συνεργαζόταν στη διακίνηση των ναρκωτικών, ωστόσο, εκτός από την αποθήκευσή τους, διατηρούσε και δικό της «πελατολόγιο», το οποίο προμήθευε με ναρκωτικά.

Στις τουλάχιστον 750 «συναλλαγές» που διαπιστώθηκε ότι πραγματοποίησαν τα μέλη της οργάνωσης, διακινήθηκαν τουλάχιστον 900 γραμμάρια κοκαΐνης και 500 γραμμάρια κάνναβη, με το μισό γραμμάριο κοκαΐνης να πωλείται τουλάχιστον 35 ευρώ και το γραμμάριο κάνναβης τουλάχιστον 5 ευρώ.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης έλαβε χώρα στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 27-12-2022, στο Ελληνικό και στη Βάρη, όπου συνελήφθησαν 3 άτομα καθώς και πρώτες πρωινές ώρες της επομένης (28-12-2022) στην Ηλιούπολη, όπου συνελήφθη ακόμη ένα άτομο, «πελάτης» της οργάνωσης.

Μάλιστα για το άτομο που συνελήφθη στην Ηλιούπολη, προέκυψε ότι συνεργαζόταν με το αρχηγικό μέλος στην κατάρτιση και διανομή πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών με σκοπό την αποκόμιση παράνομη περιουσιακού οφέλους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίες και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • -0,6- γραμμ. κοκαΐνης,
  • -78.96- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • -25,93- γραμμ. κάνναβης τύπου σοκολάτα,
  • -2- τρίφτες κάνναβης,
  • -3- αυτοκίνητα,
  • το χρηματικό ποσό των -18.175- ευρώ,
  • καραμπίνα κυνηγετικού τύπου άνευ αδείας,
  • επιταγές και μπλοκ αμφιβόλου γνησιότητας.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης από την εγκληματικής τους δραστηριότητα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή. Η έρευνα για τη συμμετοχή λοιπών εμπλεκόμενων συνεχίζεται.

Διαβάστε ακόμα:

Άργος: Συνελήφθη 58χρονος για παιδική προνογραφία

Καβάλα: Σύλληψη 48χρονου για αρχαιοκαπηλία

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. διακινητές ναρκωτικών στην Αθήνα