ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η εγκληματικότητα του 2022 σε αριθμούς: Τι δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Η εγκληματικότητα του 2022 σε αριθμούς: Τι δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Eurokinissi

Μείωση της εγκληματικότητας σε σχέση με την προ κορονοϊού περίοδο (2015-2019) καταγράφηκε το 2022, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., οι κλοπές και οι διαρρήξεις μειώθηκαν το 2022 κατά 12,12% σε σχέση με το μέσο όρο της περιόδου 2015-2019, οι κλοπές οχημάτων μειώθηκαν κατά 30,48% και οι ληστείες κατά 35,69%, ενώ οι ανθρωποκτονίες ήταν οι λιγότερες που έχουν καταγραφεί από το 2011. Σημειώνεται εντούτοις έξαρση στα αδικήματα περί ενδοοικογενειακής βίας.

Το 2022 έγιναν 79 ανθρωποκτονίες και το ποσοστό εξιχνιάσεων ανήλθε στο 88,61%. Όσον αφορά στο μέτωπο της μετανάστευσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, το 2022 έγιναν 256.060 αποτροπές και 1.491 συλλήψεις διακινητών.

Με αφορμή την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων της Ελληνικής Αστυνομίας για το έτος 2022, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία πριν από λίγο αφορούν τη ζωή όλων. Αποδεικνύουν ότι η Ασφάλεια στα σύνορα της Πατρίδας μας είναι σήμερα πανίσχυρη, αντιμετωπίζοντας πολύ αποτελεσματικά την παράνομη μετανάστευση.

Και ταυτόχρονα η ασφάλεια στις γειτονιές βελτιώνεται πλέον διαρκώς. Με τη σημαντική μείωση της εγκληματικότητας κατά 25% σε σχέση με την περίοδο 2015-2019. Με τις λιγότερες ανθρωποκτονίες των τελευταίων 11 ετών, παρά το γεγονός ότι αυξάνονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε.

Συνεχίζουμε συστηματικά. Με σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Βάζοντας τέλος σε κάθε άβατο ανομίας. Με την σκληρή δουλειά των αστυνομικών μας, ενισχύοντας διαρκώς την παρουσία τους στις γειτονιές, προστατεύουμε τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Γιατί η ασφάλεια τους είναι προϋπόθεση για την ευημερία και γι’ αυτό καθημερινή μας υποχρέωση με έργο και μετρήσιμο αποτέλεσμα».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Έδωσε ονόματα στην ΕΛ.ΑΣ. το θύμα του άγριου bullying

Βέροια: Το μεγάλο ερώτημα της τραγωδίας με το βρέφος στον Αλιάκμονα

Κορωπί: Συνελήφθη 29χρονος που πυροβολούσε στην αλλαγή του χρόνου