ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βασίλης Τόπαλος: Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ.

Βασίλης Τόπαλος: Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ.
Βασίλης Τόπαλος
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Βασίλης Τόπαλος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συναθλητή του που αμέσως ειδοποίησε τους υπευθύνους και το ΕΚΑΒ, που έφτασε χωρίς καθυστέρηση. Ο θάνατος του 16χρονου πυγμάχου προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση που επέφερε εγκεφαλική νέκρωση.

Την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης για το θάνατο του 16χρονου πυγμάχου, πρωταθλητή Ευρώπης, Βασίλη Τόπαλου, περιμένουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει τουλάχιστον 15 καταθέσεις από συναθλητές του πυγμάχου, διασώστες του ΕΚΑΒ, προπονητές και συγγενικά πρόσωπα. Ο 16χρονος πρωταθλητής, όπως όλοι οι αθλητές αυτού του επιπέδου, έκανε εξαντλητικές προπονήσεις. Απέναντί του είχε δυνατούς αθλητές, ωστόσο, πάντα τηρούνταν τα όρια. Φορούσε την ειδική προστατευτική κάσκα προστασίας στο κεφάλι και γάντια.

Μετά την τελευταία του προπόνηση πήγε στα αποδυτήρια για να ρίξει νερό στο πρόσωπό του. Ο 16χρονος ζαλίστηκε, λιποθύμησε και έπεσε με το κεφάλι σε μαρμάρινη επιφάνεια. Την ώρα της πτώσης δεν υπήρχε κάποιος άλλος στο χώρο και έτσι δεν υπάρχει κάποιος μάρτυρας να περιγράψει στις Αρχές πως ακριβώς έγινε το συμβάν.

Ο Βασίλης Τόπαλος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συναθλητή του που αμέσως ειδοποίησε τους υπευθύνους και το ΕΚΑΒ, που έφτασε χωρίς καθυστέρηση. Ο αθλητής διακομίστηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου οι εξετάσεις έδειξαν σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Στο σημείο της πτώσης μετέβη ιατροδικαστής για να κάνει αυτοψία.

Η έρευνα γίνεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο αθλητικός Εισαγγελέας Αθηνών κ. Σπυρόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbomb.gr, τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους οι Αρχές δείχνουν ότι ο θάνατος του αθλητή προκλήθηκε από την πτώση του στο πάτωμα του γυμναστηρίου (αν και ακόμα η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματα είναι σχετικώς επισφαλή).

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση που επέφερε εγκεφαλική νέκρωση.

Το θανατηφόρο τραύμα που έφερε ο αθλητής είναι «συμβατό», σύμφωνα με τους αρμόδιους επιστήμονες, με την εκδοχή της πτώσης. Αντιθέτως δεν είναι «συμβατό» με χτύπημα από γροθιά.

Οι τουλάχιστον 15 καταθέσεις που έχουν πάρει οι αστυνομικοί δίνουν μία πρώτη εικόνα για το πως έγιναν όλα. Αρχικά οι αστυνομικοί σκέφτηκαν ακόμα και το σενάριο των παράνομων αγώνων πυγμαχίας, ωστόσο, αυτή η εκδοχή έχει αποκλειστεί διότι δεν προέκυψε καμία τέτοια ένδειξη από την έρευνα.

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι ο 16χρονος δεν είχε κάνει κάποιον αγώνα το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, προπονούνταν σκληρά και αυτό του είχε προκαλέσει εξάντληση και μεγάλη κόπωση. Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ αυτό που θα καθυστερήσει την περαίωσή της είναι οι ιστολογικές εξετάσεις.

Σχετικές ειδήσεις