ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Βασίλη Τόπαλου: «Λάθος να προπονείται τόσο εντατικά»

Θάνατος Βασίλη Τόπαλου: «Λάθος να προπονείται τόσο εντατικά»
GLOMEX

Ο προπονητής πυγμαχίας και πρωταθλητής Μάκης Κολέθρας μιλάει για τα λάθη που έγιναν στην προπόνηση του αδικοχαμένου 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου

Σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση οφείλεται, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας, ο θάνατος του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου.

Ο προπονητής πυγμαχίας και πρωταθλητής Μάκης Κολέθρας μίλησε στο MEGA για τους κανόνες ασφαλείας του Σπάρινγκ τονίζοντας ότι ήταν λάθος να κάνει τόσο εντατική προπόνηση, ο 16χρονος.

«Θα έπρεπε να είναι πιο χαλαρό το πρόγραμμά του, να πέσουν οι ρυθμοί της προπόνησης. Νομίζω ότι ήταν τεράστιο λάθος αυτό» είπε αρχικά ο κ. Κολέθρας εξηγώντας ότι οι κανόνες πυγμαχίας είναι αρκετά αυστηροί και πως υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας πριν το ρινγκ.

«Υπάρχουν γάντια, μασέλα που προστυχεύει τα ούλα κυρίως όχι τα δόντια και από εκεί και πέρα η κάσκα η οποία απορροφά τους κραδασμούς των χτυπημάτων. Τη μεγάλη ζημιά την κάνει ο κραδασμός. Υπάρχει ένας κανονισμός ότι όταν ένας αθλητής ζαλιστεί και πέσει γράφεται στο δελτίο του και απέχει έναν μήνα. Αν πέσει δεύτερη φορά κάθεται τρεις μήνες, αν πέσει τρίτη φορά, έναν χρόνο, αν πέσει 4η φορά δεν μπορεί να ξαναπαίξει», πρόσθεσε.

Στο τέλος αναφέρθηκε στη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του μεγάλου αθλητή εξηγώντας πόσο κρίμα ήταν και ότι δεν πρέπει να ξανασυμβεί.

Βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο κεφάλι

Η ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά έκανε τη νεκροψία-νεκροτομή. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ο νεαρός πυγμάχος, είχε βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι και αυτό που είναι τώρα υπό διερεύνηση είναι να βρεθεί από που προήλθαν. Θα γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν τους ειδικούς σε συμπεράσματα.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι επιπλέον επιστημονικές διαδικασίες προκειμένου να εντοπιστούν όλες οι αιτίες αλλά και οι συνθήκες που οδήγησαν στο μοιραίο γεγονός.