ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βριλήσσια: Πώς έγινε η «χειρουργική» διάρρηξη στο σπίτι του γιατρού

Βριλήσσια: Πώς έγινε η «χειρουργική» διάρρηξη στο σπίτι του γιατρού
Πώς έδρασε ο διαρρήκτης στα Βριλήσσια

Από την έρευνα προκύπτει ότι ο διαρρήκτης έδρασε μόνος του, ενώ στο σπίτι του γιατρού στα Βριλήσσια δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης.

Επαγγελματία διαρρήκτη «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη διάρρηξη οικίας γιατρού στα Βριλήσσια.

Ο διαρρήκτης μπήκε στο σπίτι την ώρα που ο γιατρός απουσίαζε, από τις 9.00 το πρωί της περασμένης Πέμπτης μέχρι τη 13.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Όταν ο 49χρονος ιδιοκτήτης γύρισε στο σπίτι είδε όλους τους χώρους αναστατωμένους και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Από την έρευνα προκύπτει ότι ο διαρρήκτης έδρασε μόνος του, ενώ στο σπίτι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Αυτό κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκε κλειδί-πασπαρτού, με το οποίο ο δράστης άνοιξε σαν… κύριος την πόρτα χωρίς να προκαλέσει φθορές και να κάνει τον παραμικρό θόρυβο.

Όπως δηλώθηκε στις Αρχές, αφαιρέθηκαν 159.700 ευρώ, οκτώ χρυσές λίρες και διάφορα κοσμήματα. Αυτό που έχει ερευνητικό ενδιαφέρον είναι ότι τα κλοπιμαία ήταν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Έτσι, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο διαρρήκτης παρέμεινε για αρκετή ώρα στο εσωτερικό της οικίας ψάχνοντας προσεκτικά όλους τους χώρους.

Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Βριλησσίων, ενώ στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη συλλογή γενετικού υλικού και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σχετικές ειδήσεις

Βριλήσσια: Έκαναν Θεοφάνεια οι διαρρήκτες στο σπίτι του γιατρού

Βριλήσσια: Στόχος διαρρηκτών γιατρός - Του άρπαξαν σχεδόν 160.000 ευρώ