ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κολλέγιο Αθηνών: Λήξη συναγερμού - Δεν επιβεβαιώνεται η εισβολή άνδρα με μαχαίρι

Κολλέγιο Αθηνών
Αναφορές για άτομα με μαχαίρια εντός του Κολλεγίου Αθηνών
Χάρης Γκίκας / Newsbomb.gr

Μετά από εκτενείς έρευνες της Αστυνομίας, δεν εντοπίστηκε κάποιος ύποπτος. Η ανακοίνωση του Κολλεγίου.

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Συναγερμό στις αρχές προκάλεσε το μεσημέρι της Πέμπτης η καταγγελία για άνδρα με μαχαίρι που φέρεται να εισέβαλε στο Κολλέγιο Αθηνών. Μετά από εκτενείς έρευνες των αστυνομικών, όμως, δεν βρέθηκε κανένας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι μαθητές έστελναν σχετικά μηνύματα μεταξύ τους και στους γονείς τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έφτασαν άμεσα στο Κολλέγιο, σύμφωνα με πηγές του Newsbomb.gr, όπου έγιναν έρευνες για εξωσχολικούς που έχουν πάνω τους μαχαίρια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι μαθητές κλείστηκαν στις αίθουσες μετά τις αναφορές.

Μητέρα μαθήτριας μίλησε στο Νewsbomb.gr και περιέγραψε τι συνέβη. «Με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο και μου είπε μαμά "έχουμε κλειστεί στην τάξη, δεν μας αφήνουν να βγούμε, φοβάμαι, έλα". Ήρθα και μετά είχαμε ενημέρωση από τα Μέσα. Τα παιδιά δεν ήξεραν για ποιον λόγο. Πριν από δέκα λεπτά έλαβαν μια επιστολή που έλεγε ότι πρέπει να περιμένουν. Έληξε και το lockdown. Τα κορίτσια τρόμαξαν λίγο. Μας είπαν ότι κάποιοι εξωσχολικοί πήδηξαν από τη μάντρα και μπήκαν στο σχολείο.»

Πηγές αναφέρουν ότι την αστυνομία ειδοποίησε υπάλληλος του Κολλεγίου, ο οποίος αυτή την ώρα δίνει κατάθεση, μαζί με τον διευθυντή, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο της φάρσας μεταξύ των μαθητών.

Η ανακοίνωση του Κολλεγίου:

Ανακοίνωση από το γραφείο του Διευθυντή/President Καθηγητή Κώστα Συνολάκη:

Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus.