ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κολλέγιο Αθηνών: Δύο εξωσχολικοί μαθητές μπήκαν στο σχολείο για να συναντήσουν φίλους τους

Κολλέγιο Αθηνών: Δύο εξωσχολικοί μαθητές μπήκαν στο σχολείο για να συναντήσουν φίλους τους
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Λήξη συναγερμού και επίσημα από την Ελληνική Αστυνομία για την εισβολή νεαρών ανδρών με μαχαίρι στο Κολλέγιο Αθηνών

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης (19/1) όταν δύο νεαροί άνδρες εισέβαλλαν στο Κολλέγιο Αθηνών στο Ψυχικό, κρατώντας μαχαίρι.

Ωστόσο, δυνάμεις της αστυνομίας δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο. Οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν τις εισόδους/εξόδους του Κολλεγίου και ερεύνησαν έναν έναν τους μαθητές για να εντοπίσουν τον δράστη.

Μετά την εξονυχιστική έρευνα των αστυνομικών δυνάμεων με τη βοήθεια ατόμου που εργαζόταν στο Κολλέγιο Αθηνών, προέκυψε ότι τα όσα κατήγγειλαν στην Άμεση Δράση δεν έγιναν ποτέ. Σύμφωνα με τα όσα διαπιστώθηκαν δύο ανήλικοι μαθητές λυκείου από την περιοχή του Ψυχικού μπήκαν μέσα στο σχολείο για να συναντήσουν φίλους τους, οι οποίοι είναι μαθητές στο Κολλέγιο Αθηνών. Οι εξωσχολικοί δεν προκάλεσαν κάποιο επεισόδιο ή αδίκημα.

Το υλικό που μαζεύτηκε από την προανάκριση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό στο Κολλέγιο Αθηνών

«Σχετικά με διερεύνηση πληροφοριών που αναφέρθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες (19-01-2023) στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και αφορούσαν στην παρουσία εξωσχολικών ατόμων σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην περιοχή του Ψυχικού, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και σε συνεργασία με το προσωπικό του ιδρύματος ελέγχθησαν οι χώροι αυτού, χωρίς να διαπιστωθούν τα καταγγελόμενα.

Από την επακόλουθη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής προέκυψε ότι, πρωινές ώρες της 19-01-2023, δύο ανήλικοι ημεδαποί, μαθητές λυκείου της ίδιας περιοχής, εισήλθαν στον περιβάλλοντα χώρο του ανωτέρω ιδρύματος με σκοπό να συναντήσουν φίλους τους που φοιτούν σε αυτό, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν οποιοδήποτε επεισόδιο.

Κατόπιν των ανωτέρω δεν προέκυψε η διάπραξη αδικημάτων και το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.»

Ανακοίνωση από το γραφείο του Διευθυντή/President Καθηγητή Κώστα Συνολάκη:

Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus.