ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον Ρώσο φαρσέρ με τα e-mail για τις «ισλαμικές» βόμβες

Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον Ρώσο φαρσέρ με τα e-mail για τις «ισλαμικές» βόμβες
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Συνελήφθη ο φαρσέρ που έστειλε απειλητικά μηνύματα σε νοσοκομεία και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

«Χειροπέδες» στο άτομο που έστελνε απειλητικά email για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε νοσοκομεία της Αθήνας πέρασαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής. Πρόκειται για άτομο ρωσικής καταγωγής ηλικίας 42 ετών.

Η σύλληψη έγινε το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη από την Αντιτρομοκρατική. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς είχε προβεί στην αποστολή email, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Θυμίζεται ότι χθες, 24/1, συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έπειτα από e-mail που έλαβαν οι Αρχές για τοποθέτηση βόμβας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ο συγκεκριμένος χώρος, στον οποίο έγινε αναφορά στο mail, εκκενώθηκε το πρωί της Τρίτης και έγιναν έρευνες από τους πυροτεχνουργούς. Οι αστυνομικοί, όμως, του ΤΕΕΜ δεν εντόπισαν καμία βόμβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο email που εστάλη γίνονταν αναφορές για το Ισλάμ, όπως από τον έλεγχο δεν προέκυψε τίποτα ανησυχητικό. Στο μεταξύ, το ίδιο email για τη βόμβα εστάλη στα νοσοκομεία Ερρίκος Ντυνάν, Παμμακάριστος, Γεννηματάς, Τζάνειο, Παίδων και Ευαγγελισμό. «Έβαλα βόμβα για το Ισλάμ» και «έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά από τους Ταλιμπάν», έγραφε ο αποστολέας.

Οι αστυνομικοί χαρακτήριζαν τον συναγερμό που σήμανε ως «κίτρινο», καθώς διαπιστώθηκε από την αρχή ότι το email για βόμβα ήταν «φάρσα». Φάρσα αποδείχθηκε και το email που εστάλη και στα έξι νοσοκομεία.