ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Παρέμβαση Ντογιάκου για σχέσεις νονών της νύχτας και στελεχών της Αστυνομίας

Παρέμβαση Ντογιάκου για σχέσεις νονών της νύχτας και στελεχών της Αστυνομίας
INTIME

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για διαλόγους και επαφές νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛΑΣ σε ανώτατο επίπεδο.

Παραγγελία στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιακος με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής με τίτλο Διάλογοι της Ντροπής το όποιο αφορά σε διαλόγους για επαφές μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Στην παραγγελία που έδωσε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο ζητείται σύμφωνα με πληροφορίες να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση αυτή και να ελεγχθεί η τυχόν θέση αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα

Μάλιστα για την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης λόγω της σοβαρότητας της ο Ισίδωρος Ντογιάκος ζητά η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς τακτικό και επίκουρο προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η έρευνα.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας υπάρχουν συνομιλίες σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας. Στις συνομιλίες εμφανίζονται κατά το δημοσίευμα ανώτατοι νυν παράγοντες της Κατεχάκη να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Καμία σχετική, συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει περιέλθει σε γνώση κάποιας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε έχει υπάρξει κάποια σχετική ενημέρωση από άλλη αρμόδια Αρχή, προκειμένου στη συνέχεια να κινηθούν οι προβλεπόμενες προανακριτικές και διοικητικές διαδικασίες.

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις

ΕΛ.ΑΣ.: Ξεκινάει εισαγγελική έρευνα για τις αποκαλύψεις σχέσεων διαπλοκής αστυνομικών με «νονούς»