ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Το Εσωτερικών Υποθέσεων «έθαψε» τις σχέσεις λαθρεμπόρων καυσίμων με αστυνομικούς

Το Εσωτερικών Υποθέσεων «έθαψε» τις σχέσεις λαθρεμπόρων καυσίμων με αστυνομικούς

Στο στόχαστρο Εισαγγελικής έρευνας μπήκε η προηγούμενη διοίκηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, μετά τη δημοσιοποίηση μηνυμάτων και τηλεφωνικών επικοινωνιών του δολοφονημένου ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων, Γ. Μ., με εν ενεργεία αστυνομικό, αλλά και του κουμπάρου του, του δημοσιογράφου Νίκου Τσιλιπουνιδάκη, με γυναίκα στέλεχος της ΕΥΠ, από την οποία ζητούσε ενημέρωση για παρακολουθήσεις τηλεφώνων.

Το υλικό αυτό, που δημοσιοποιήθηκε μετά τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, αποτελεί μέρος της περιβόητης «έκθεσης του Εσωτερικών Υποθέσεων», ενός ανεπίσημου εγγράφου που διέρρευσε σε συγκεκριμένα μέσα και περιείχε κομμάτια από παρακολουθήσεις, ανταλλαγές μνημάτων κι συνομιλίες, μεταξύ διαφόρων προσώπων που προέρχονταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία από την μεγάλη έρευνα της ΕΥΠ κατά την διετία 2015 – 2017, υπόθεση η οποία ήδη έχει εκδικαστεί με τους κατηγορούμενους να αθωώνονται.

Σε ό,τι αφορά όμως τις ανταλλαγές μνημάτων και τις συνομιλίες σχετικά με τον δολοφονημένο επιχειρηματία καυσίμων και τον δημοσιογράφο, προέρχονται από την δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και βασίστηκε στην έρευνα που έγινε αμέσως μετά τη δολοφονική ενέδρα που στήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας του θύματος, στην λεωφόρο Μαραθώνος στον Γέρακα, τον περασμένο Ιούνιο. Τότε, μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είχαν στείλει τα κινητά τηλέφωνα του θύματος στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και είχαν ζητήσει και άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, όταν τα στελέχη του «ανθρωποκτονιών» πήραν στα χέρια τους τα αποτελέσματα της έρευνας των τηλεφώνων του Μήτσου και διαπίστωσαν ότι περιείχαν τις συνομιλίες αυτές, τις διαβίβασαν αμέσως στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, στο γραφείο του τότε Διευθυντή της υπηρεσίας Ηλία Κοσσυβάκη. Όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει καμμιά έρευνα για τις επαφές του δολοφονημένου επιχειρηματία με τον αστυνομικό, διοικητή Αστυνομικού Τμήματος της Αττικής, με τον οποίο συζητούσε για θέματα «κάλυψης» λαθρεμπορίου καυσίμων, ούτε για τις επικοινωνίες του κουμπάρου του δημοσιογράφου με το στέλεχος της ΕΥΠ.

Αντίθετα, όλο αυτό το υλικό εμφανίστηκε ως διαρροή μετά τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, γεγονός που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε καταγγείλει ως σκευωρία συγκεκριμένων κέντρων που δεν ήθελαν να προχωρήσει η κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ.

Τώρα ο Εισαγγελέας ζητά όλους τους φακέλους αυτής της υπόθεσης προκειμένου να διερευνηθούν, αφενός οι σχέσεις των κυκλωμάτων λαθρεμπορίου καυσίμων με αστυνομικούς, αφετέρου το γιατί το υλικό αυτό δεν αξιοποιήθηκε όλο αυτό το διάστημα από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, αλλά «εμφανίστηκε» ως διαρροή σε δημοσιεύματα.

Σχετικές ειδήσεις