ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σεπόλια: Νέο αίτημα αποφυλάκισης από τη μητέρα της 12χρονης - Προαναγγέλλει συλλήψεις ο Λύτρας

Σεπόλια: Νέο αίτημα αποφυλάκισης από τη μητέρα της 12χρονης - Προαναγγέλλει συλλήψεις ο Λύτρας
Intime / φωτογραφία αρχείου

Σεπόλια: Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης δηλώνει σίγουρος, ότι υπάρχουν και άλλα κορίτσια σε τέτοιες ηλικίες που έχουν πέσει θύματα των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Νέο αίτημα αποφυλάκισης θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης από τα Σεπόλια, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος σημείωσε ότι η ανήλικη έχει αναγνωρίσει κι άλλα πρόσωπα.

«Η συμπληρωματική κατάθεση του κοριτσιού άνοιξε ένα νέο κύκλο συλλήψεων και νομίζω ότι θα συνεχιστεί», είπε στην ΕΡΤ ο Απόστολος Λύτρας και συμπλήρωσε πως «σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε – γιατί δεν μπορώ να πω κάτι σε σχέση με τη δικογραφία – έχει αναγνωρίσει και άλλα άτομα. Συνεπώς περιμένουμε και νέες συλλήψεις τις επόμενες ώρες ή ημέρες».

Σχετικά με τη μητέρα της 12χρονης ο δικηγόρος είπε πως «θα καταθέσουμε εκ νέου αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης της μητέρας και ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή η μητέρα προ δικαστηρίου θα αποφυλακιστεί».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «το θέμα είναι ότι "έχει ξεκλειδώσει" η 12χρονη και αναγνωρίζει πολλά άτομα, που έχουν διαπράξει αυτά τα εγκλήματα εις βάρος της. Περιμένουμε πλέον να δούμε τώρα τα αντανακλαστικά των εισαγγελικών αρχών για να γίνουν οι συλλήψεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Μάλιστα, τόνισε: «Είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι υπάρχουν και άλλα κορίτσια δυστυχώς σε τέτοιες ηλικίες που έχουν πέσει θύματα των συγκεκριμένων ανθρώπων».

Σημείωσε, επίσης, ότι κανένα από τα παιδιά, ούτε η 12χρονη, έχουν καταθέσει κάτι σε βάρος της μητέρας τους. «Αργά ή γρήγορα η μητέρα θα αποφυλακιστεί», εκτίμησε.

Ο κ. Λύτρας αποκάλυψε ότι μια εκ των τριών δικαστών υποστήριξε πως η μητέρα πρέπει να αποφυλακιστεί. «Δεν είναι και λίγο σε μία τέτοια υπόθεση, μία δικαστής να έχει αυτή την άποψη. Παρά ταύτα, οι δύο άλλοι δικαστές είχαν διαφορετική άποψη. Εμείς θα καταθέσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες εκ νέου αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης της μητέρας και ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή η μητέρα προ δικαστηρίου θα αποφυλακιστεί».

Τέλος, ανέφερε ότι η 12χρονη επισκέφτηκε τη μητέρα της στη φυλακή, ενώ η επικοινωνία τους είναι σχεδόν καθημερινή μέσω τηλεφώνου.

Επιμένει στην αθωότητά του ο Ηλίας Μίχος

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, Μαρία Κουρτέση, ο Ηλίας Μίχος δεν αποδέχεται την εμπλοκή του ως βασικός κατηγορούμενος στη μαστροπεία. Μάλιστα, ο ίδιος, όπως είπε η δικηγόρος του μιλώντας στο MEGA, δηλώνει αθώος για την κατηγορία της μαστροπείας. Μάλιστα, προσθέτει πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τον ενοχοποιεί για μαστροπεία.

«Αυτή η υπόθεση είναι θλιβερή, είναι πρωτοφανής για την ελληνική κοινωνία. Δεν έχει ξαναέρθει τέτοια υπόθεση στην ελληνική Δικαιοσύνη. Η ανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί για την εμπλοκή του 54χρονου για τη περίπτωση μαστροπείας», δήλωσε.

«Δεν τίθεται ζήτημα εάν αμφισβητείται ευθέως αυτό που κατέθεσε το παιδί, αλλά το πως διασταυρώνεται αποδεικτικά αυτό το οποίο λέει» είπε η δικηγόρος.

Η κυρία Κουρτέση συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «το θέμα είναι ότι επειδή από μόνη της μία κατάθεση είναι ελλιπές αποδεικτικό μέσο και θα πρέπει να διασταυρωθούν οι καταθέσεις του παιδιού. Στα κακουργήματα της μαστροπείας κατάσχουμε υλικό, ψηφιακά πειστήρια, τα οποία ερευνούν οι Αρχές ενδελεχώς. Όσον αφορά τα ψηφιακά πειστήρια, έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των κινητών τηλεφώνων, των τάμπλετ και των υπολογιστών. Εκεί δεν έχει βρεθεί τίποτα και με επίσημη απάντηση της εφαρμογής Blindchat δεν έχει βρεθεί εγκατεστημένη, αλλά ούτε έχουν βρεθεί οι υπόλοιπες εφαρμογές, όπως το Tinder, και αναζητήσεις σε site».

«Αυτό το οποίο ισχυρίζεται είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με τη μαστροπεία. Έχει παραδεχτεί αυτό που έχει παραδεχτεί (σ.σ.: την πράξη της ασέλγειας) και από εκεί και πέρα, τις λοιπές κατηγορίες δεν τις αποδέχεται. Δεν έχει αποδειχτεί η εμπλοκή του στη μαστροπεία. Θα πρέπει να βρεθεί ένα μήνυμα, μία επαφή, να βρούμε ένα συνοδό αποδεικτικό στοιχείο. Δεν υπάρχει», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις