ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Ιωνία: Η «ομάδα L» στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ - Τα βίντεο κλιπ και η εγκληματική δράση

Νέα Ιωνία: Η «ομάδα L» στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ - Τα βίντεο κλιπ και η εγκληματική δράση

Νέα Ιωνία: Γνωστοί στις Αρχές είναι Αλβανοί κακοποιοί που «γάζωσαν» με σφαίρες την καφετέρια στη Νέα Ιωνία σκοτώντας έναν άτυχο άνδρα - Από το 2013 είχαν ξεκινήσει τις παρανομίες και τις «διαφήμιζαν» σε βίντεο κλιπ.

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο «φως» για τη σκληρή συμμορία που εμπλέκεται στο αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς και τον νεκρό άνδρα σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία.

Πίσω από το επεισόδιο κρύβεται η ομάδα «L», αποτελούμενη από Αλβανούς κακοποιούς ενώ τα βασικά της μέλη ανέρχονται σε 4-5 τα οποία είναι γνωστά στις Αρχές λόγω της παραβατικής του δράσης.

Πιο συγκεκριμένα έχουν κατηγορηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ληστείες, αντίσταση κατά της αρχής, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωματεμπορία.

Όπως αναφέρει το MEGA, η δράση τους ξεκινά από την περίοδο 2013-2014 όταν και ανήρτησαν οι ίδιοι στο YouTube βίντεο κλιπ τραπ τραγουδιού όπου «διαφημίζουν» τα αυτοκίνητα τους μεταξύ αυτών και τη μαύρη Cadillac, η οποία ήταν παρκαρισμένη έξω από την καφετέρια τη μοιραία νύχτα. Αίσθηση προκαλούν και οι στίχοι του τραγουδιού, όπους μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «κάποιοι πρέπει να φύγουν».

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του βίντεο κλιπ, παραδέχονται εμμέσως τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα επεισόδια με όπλα, μολότοφ και φωτιές. Αίσθηση προκαλούν και οι στίχοι του τραγουδιού, όπους μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «κάποιοι πρέπει να φύγουν».

Όπως έχει γίνει γνωστό δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών και στην «προστασία» μαγαζιών, «διαφημίζοντας» την κυριαρχία τους στην πόλη, η οποία λένε πως είναι αδιαμφισβήτητη.

Το σενάριο που εξετάζεται

Σύμφωνα με το MEGA, το βασικότερο σενάριο που εξετάζει η αστυνομία είναι ότι όλα έγιναν για την προστασία του μαγαζιού. Όπως θεωρούν μια ομάδα φέρεται να πουλά ήδη προστασία στο συγκεκριμένο μαγαζί. Όταν λοιπόν το βράδυ της Τρίτης, έφτασε στην καφετέρια η συμμορία των Αλβανών, αξιώνοντας να εισπράξουν χρήματα, ενημερώθηκε η πρώτη ομάδα και μέσα σε λίγα λεπτά οι δυο πλευρές βρέθηκαν αντιμέτωπες στην καφετέρια. Η συμπλοκή ήταν αναπόφευκτη.

«Ήτανε κάποιοι πελάτες οι οποίοι δεν ήταν γνωστοί, δεν τους ξέραμε. Κάτι είχε γίνει μεταξύ τους, οι οποίοι μάλλον εκνευριστήκανε, δεν τα βρήκανε… δεν έχω καταλάβει και εγώ ακριβώς. Κι εκεί που πήγανε να φύγουνε έγινε όλο το συμβάν», δήλωσε η σύζυγος του συνιδιοκτήτη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε παρελθόν μεταξύ των δύο συμμοριών από την Ζάκυνθο. Αρχικά είχαν συμφωνήσει ότι δεν θα μπαίνει ο ένας στα λημέρια του άλλου, αλλά στη συνέχεια αυτό δεν τηρήθηκε.

Ταυτοποιήθηκαν οι 4 Αλβανοί για τους πυροβολισμούς

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ταυτοποιήσει τέσσερις από τους επτά εμπλεκόμενους στον καυγά με πυροβολισμούς και νεκρό στη Νέα Ιωνία και κάνουν εκτεταμένες έρευνες, για να μην το σκάσουν οι δράστες στην Αλβανία. Οι αστυνομικοί κάνουν έρευνες ώστε να ταυτοποιήσουν και τα τρία ακόμη άτομα που βρίσκονταν στη Νέα Ιωνία και γι' αυτό έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα δύο τζιπ, το μαύρο πολυτελές που ήταν σταθμευμένο στη γωνία της καφετέριας καθώς και το ασημί με το οποίο φέρονται να διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς. Ακόμη, εξετάζονται και οι κάλυκες για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες επίθεση.

Νέα Ιωνία: Ψάχνουν τη μυστηριώδη γυναίκα που καθόταν με τον 37χρονο

Από μαρτυρίες και έλεγχο καμερών ασφαλείας που έγιναν σε δεύτερο χρόνο, μετά την μοιραία για τον 37χρονο από την Αλβανία ένοπλη συμπλοκή στο κατάστημα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως τουλάχιστον την ώρα των πυροβολισμών και του τραυματισμού του, καθόταν μαζί με μια νέα γυναίκα, η οποία όμως στην συνέχεια εξαφανίστηκε. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, στους αστυνομικούς κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως, παρόλο που στην πρώτη φάση του τραυματισμού του είχε τις αισθήσεις του, η συγκεκριμένη γυναίκα ούτε έμεινε δίπλα του μέχρι να έλθει το ασθενοφόρο, ούτε βέβαια τον συνόδεψε στο Νοσοκομείο. Αυτό είναι ένα νέο κομμάτι στο παζλ του σκηνικού της ένοπλης σύρραξης μέσα στο κατάστημα της Νέας Ιωνίας, που οδήγησε στον θάνατο του νέου άνδρα.

Στο μεταξύ σήμερα από νωρίς το πρωί, οι ειδικοί αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της σύγκρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων και ιχνών γενετικού υλικού, τα οποία ελήφθησαν από το τραπέζι που είχαν κάτσει οι επτά δράστες της φονικής συμπλοκής, από την πόρτα της εισόδου του καταστήματος και άλλα σημεία στα οποία είχαν επαφή, με τα αντίστοιχα στοιχεία που βρέθηκαν μέσα στα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν. Το θηριώδες αμερικάνικο τζιπ που εγκατέλειψαν έξω από το κατάστημα στη Νέα Ιωνία και το ασημί «Μερσεντές» που βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα στην περιοχή του Γκύζη.

Τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών γνώριζαν από την πρώτη στιγμή πως τα δύο αυτά αυτοκίνητα, που είναι μισθωμένα από εταιρία ενοικιάσεως οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, τα χρησιμοποιούσε συγκεκριμένο πρόσωπο, ένας άνδρας Αλβανικής καταγωγής, συνιδιοκτήτης μεγάλου «κλαμπ» στην οδό Λιοσίων και με πλούσιο ποινικό παρελθόν. Επίσης από άλλες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος, γνωρίζουν και τα στοιχεία των άμεσων συνεργατών του, ένας από τους οποίους είχε συλληφθεί και για μια σοβαρή υπόθεση μαστροπείας.

Αυτό που θέλουν να ανακαλύψουν τώρα, μέσω των εργαστηριακών ερευνών, είναι εάν και ποιων μελών της ομάδας αυτής, θα ταυτιστούν τα αποτυπώματα και το γενετικό υλικό, και θα αποδειχθεί η παρουσία τους μέσα στο καφέ της Νέας Ιωνίας όπου εκτυλίχθηκε η φονική ένοπλη συμπλοκή.

Σχετικές ειδήσεις